top of page

Hat keresztet törtek le a Margit hídon, a rendőrség három férfit keres – Gaudi-Nagy Tamás véleménye
(...)

Három évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható


Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd a Magyar Nemzet megkeresésére kiemelte: a kereszt egy keresztény vallási szimbólum, de emellett a nemzeti összetartozás jelképe is, amely ott van az Alaptörvényben és a címerünkben is. A Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője kiemelte: éppen ezért, ha egy vallási jelképet – jelen esetben egy keresztet – rongálnak meg, az felminősítő körülmény.

Ha vallási tisztelet tárgyát rongálja meg valaki, az már bűntetti minősítést eredményez az elkövetési értékhatártól függetlenül, és három évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható

– tette hozzá. Gaudi-Nagy Tamás rámutatott arra is, hogy egy ilyen rongálásnak a keresztény embereket fenyegető célzott üzenete is van.

– Éppen ezért egy ilyen cselekmény közösség tagjai elleni erőszakként is értékelhető, gyűlölet-bűncselekménynek tekinthető,

ha az elkövető azért tett kárt egy vallási jelképben megsemmisítve azt, hogy azzal a keresztény közösség tagjainak, mint egy jelentős vallási csoportnak kihívó közösségellenességgel üzenjen, bennük riadalmat keltsen, ráadásul éppen a keresztény magyar állam alapítására emlékező ünnep alkalmából – hangsúlyozta a szakember.


A Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője kitért arra is, hogy a Nagykovácsi mellett felgyújtott kereszt kapcsán fennállhat a közveszélyokozás is, így akár hármas halmazat is megvalósulhatott. Szavai szerint a tettes(eke)t mielőbb kézre kell keríteni, és utána a többség és az értékeink védelmében olyan elrettentő ítéletet kell hozni, amely megakadályozza, hogy hasonló bűncselekmények újra megtörténjenek.

136 megtekintés

Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page