top of page

Hitünk védelme az ENSZ Emberi Jogi Tanácsában (Sebastian Lukomski és a CitizenGO csapata)
Nemrég tértem vissza az ENSZ Emberi Jogok Tanácsának üléséről, Genfből, és még mindig nem tértem teljesen magamhoz az ott tapasztaltak miatti döbbenettől.

Fájdalmasan néztem végig a saját szememmel, hogy az ENSZ-delegáltak többsége számára hitünk gyakorlásának szabadsága azonnal véget ér, amint mérlegre teszik azt az ún. „LMBTQ-jogokkal”.

Ebbe az irányba mutat ugyanis az az ENSZ-jelentés, amely a hit és az LMBTQ-diszkrimináció témájában íródott.


Rendkívül aggasztók az ENSZ szexuális orientációval és gender identitással (SOGI) foglalkozó független szakértőjének, Victor Madrigal-Borloznak a szándékai, aki jelentését az ENSZ 53. Emberi Jogok Tanácsán mutatta be a 47 rotációs tagnak.


A CitizenGO-val elhoztuk közösségünk tagjainak hangját hitünk és meggyőződésünk mellett a plenáris terembe, amely transzgender aktivistákkal, nagy LMBTQ-lobbicsoportokkal és liberális kormányzati képviselőkkel volt tele.


Nézze meg a videót:Az ENSZ Emberi Jogok Tanácsában pontosan tudják, hogy kik vagyunk, és tartanak a felszólalásainktól. Mindent megtesznek tehát, hogy akadályozzák véleményünk artikulálását.

A szervező testület ez alkalommal is hozta a formáját... Készen álltam a beszédemre, listázva voltam a felszólalók között. Majd pont mielőtt sorra kerülhettem volna, gyorsan lezárták az ülést, közölve, hogy „sajnos” nincs idő több embert meghallgatni.
Ez azután történt, hogy vagy tíz radikális transzgender aktivistát meghallgatunk, akik hisztérikusan támadták a hitünket. Ők nem ütköztek semmilyen problémába, az elsők közt listázták őket.

A munkánk itt nem ért véget. Genfi tartózkodásunk alatt fáradhatatlanul azon dolgoztunk, hogy a lehető legtöbb küldöttséggel találkozzunk, átadjuk nekik az aláírásokat, tájékoztassuk őket a jelentés alapvető aggályairól, és figyelmeztessük őket annak lehetséges következményeire.

Több delegáció biztosított minket a támogatásáról, köztük Egyiptom, Törökország, Paraguay, Nigéria és a Szentszék képviselői.

Még több képet ITT TALÁL.


Mégis, szomorúan és még mindig a döbbenet hatása alatt tudok beszámolni Önnek az ENSZ plenáris-termében történtekről, ahol lelkes és szenvedélyes támogatás fogadta Victor Madrigal-Borloz gender-szakértő jelentését.

Annak ténye, hogy annyi kormány és maga az ENSZ is az LMBTQ-lobbi gondolkodás nélküli támogatója, komoly riasztó jel számunkra.

Bár tudatában voltunk korábban is e problémák súlyával, lesújtva néztünk egymásra munkatársaimmal, miután az ülést végigülve személyesen is megtapasztaltuk, hogy milyen mélyre süllyedtünk világszinten.


Összefoglalom a jelentés legproblémásabb pontjait, amelyek aggodalomra adnak okot a hívő emberek számára:

  • Már a jelentésre vonatkozó civil véleményezésre való felhívásban is olyan „vallási és spirituális narratívákról” írt az ENSZ ENSZ SOGI-szakértője, amelyek szerinte történelmileg, eredendően függnek össze az erőszakkal, a szexuális irányultságon vagy nemi identitáson alapuló megkülönböztetéssel, a szexuális és gender sokszínűség elnyomásával, valamint a „ciszgender” és „heteronormatív” szabályok erőltetésével.

  • A jelentés problémaként hozza fel, hogy gyakran tagadják meg az orvosok és az egészségügyi dolgozók lelkiismereti alapra hivatkozva vallási indíttatásból az abortuszt és a különböző (transzgender személyek számára alkalmazott) hormonális és más kezeléseket.

  • A jelentés célja, hogy „új normatív teret” hozzon létre, amely keretében a kormányok LMBTQ-normákat írnának elő a vallásokra nézve.

  • A jelentés arra szólítja fel a kormányokat, hogy fenyegessék meg és büntessék meg azokat a vallási csoportokat és vezetőiket, amelyek és akik nem hajlandóak az LMBTQ-ortodoxiát elfogadni.

  • Az ENSZ tagállamoknak a homoszexuális és transzgender ideológia népszerűsítésére kellene használniuk az LMBTQ-lobbira nyitott vallási vezetőket és vallási intézményeket.

  • A jelentés arra is utal, hogy a papokat homoszexuálisok házasságkötésének celebrálására kényszerítenék. Ha erre nem hajlandók, elveszíthetik a törvényesen elismert házasságkötésre vonatkozó jogukat.

  • A jelentés utal arra, hogy a vallási vezetőket arra kényszeríthetik, hogy a törvény által elismert házasságok megszüntetésének költségén homoszexuális házasságokét köttessék.

  • A jelentés szerint a vallás gyakran olyan családfelfogásokkal rendelkezik, amelyek „kizárják” az LMBT-személyeket.

KIZÁRJÁK!? Azt vallani, hogy a házasság egy férfi és egy nő szövetsége, vagy hogy csak férfi és női nem létezik, amit a biológia határoz meg, nem kizáró. Egyszerűen ez az igazság!

A jelentés Magyarországról is szót ejt „Az elnyomás egyéb formái” alfejezetben, a következőképpen:

„2020-ban Magyarország elfogadott egy törvényt, amely lényegében ellehetetleníti az azonos nemű párok általi örökbefogadást, és szigorú keresztény konzervatív szemléletet alkalmaz a család jogi meghatározásához. A módosítás megváltoztatta a családok alkotmányos definícióját, kizárva a transzgender és más LMBT-személyeket, a család alapját a „házasság és a szülő gyermek kapcsolataként” határozva meg, és kijelentve, hogy „az anya nő és az apa férfi”. A módosítás továbbá kimondja, hogy „Magyarország védi a gyermekek születési nemének megfelelő önazonossághoz való jogát, és biztosítja a hazánk alkotmányos önazonosságán és keresztény kultúráján alapuló értékrend szerinti nevelést.”


Még egy elképesztő idézet a jelentésből:

„Hacsak nem támogatja minden vallás az LMBTQ-eszméket, az ilyen identitással rendelkező személyek ki lesznek zárva és rekesztve, ez fájdalmat, mentális egészségi problémákat okozhat nekik, akár öngyilkossághoz is vezethet, és végső soron meg lesznek sértve az emberi jogaik.”


El tudja hinni, hogy mi folyik itt?!

Lényegében az ENSZ szexuális orientáció és gender identitás kérdéseiért felelős független szakértőjének jelentése azt állítja, hogy

a vallásnak alkalmazkodnia kell az LMBTQ felfogásokhoz, és hitünk gyakorlását az LMBTQ-szempontok alapján korlátozni szükséges:

„A vallás- és meggyőződés szabadsága megtervezésében meghatározott korlátok – beleértve az LMBT-személyek alapvető jogait és szabadságjogait – a kulcsa a vallás- és meggyőződésszabadság teljes összeegyeztethetőségének, valamint minden olyan intézkedés, amely az őket ért erőszak és diszkrimináció leküzdéséhez szükséges.”


Mindemellett felrója a vallásoknak, hogy nem tartják elfogadhatónak a nemváltást, valamint a férfi és női nemeken túli nemelismeréseket:

„A világon élő transz és gender-sokszínű személyek túlnyomó többsége nem fér hozzá az államtól származó jogi nemi elismeréshez, néhány esetben vallási érvek alapján.”

Valójában azonban hitünk gyakorlása NEM veszélyezteti mások jogait. A kereszténység évezredek óta az egymás iránti szeretet és tisztelet előmozdítója.

AZONBAN...

A homoszexualitás és a transzgender eszmék terjesztése ellentmondásban van sok vallási meggyőződéssel és tanítással!

Az ENSZ-jelentés központjában az a gondolat áll, hogy a szexuális orientáció és a gender identitás megválasztása (értsd: férfi vagyok e vagy nő vagy valami más) alapvető jogok, amelyek MAGASABB rendűek a keresztények jogainál.

Az ENSZ hajlandó lehet feladni a keresztények jogainak védelmét annak érdekében, hogy kielégítse egy ideológiai lobbicsoport igényeit.

Mi viszont ezt nem hagyjuk annyiban!

Küzdelmünk létfontosságú. Vallási meggyőződéseink, hitünk igazságai nem alkuképesek, és senkinek sincs joga megszabni nekünk, hogy változtassunk rajtuk.

Egyelőre ez a kérdés csak egy jelentés formájában merült fel.

Azonban az LMBTQ-lobbi örömére, a beszámoló hatalmas konszenzust és csodálatot váltott ki az ENSZ Emberi Jogi Tanácsában, így, az ENSZ-szervek támogatását is élvezve, nem lenne meglepő, ha később a tárgyalóasztalra kerülne.

Ez a diskurzus pedig utat nyithat a vallási közösségek kormányzati ellenőrzésének és befolyásolásának világszerte.

Lépéselőnyben kell lennünk, és időben fel kell ismernünk e javaslat abszurditását és veszélyét, mielőtt még szavazásra kerülne a kérdés az ENSZ-ben.

Bízhat benne, hogy a CitizenGO csapata fáradhatatlanul dolgozik ezen.

Köszönjük a támogatását, amellyel lehetővé teszi hatékony munkánkat!

Isten áldja!

Sebastian Lukomski és a CitizenGO csapata

U.i.: Szeretné támogatni a CitizenGO munkáját? Elkötelezettek vagyunk hitünk és értékeink védelme mellett, és nem félünk felszólalni az LMBTQ-lobbi és a nagy nemzetközi szervezetek támadásaival szemben. Munkánkat tagjaink támogatása teszi lehetővé. Kérjük, fontolja meg ügyünk támogatását, és segítsen folytatni a küzdelmet az ENSZ-ben!

 

További hírek és információk a témában:


219 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page