top of page

Képbe hozom Édesapát (Tallián Hédi elbeszélése, II. rész)

Ott hagytuk abba múltkor, Édesapa, hogy rendszerváltás. Ígértem a folytatást, hogy képbe kerülj. Igen én jól vagyok.

Unokám?

Nem lett.

Sajnálom!

Pedig nem vagyok buzi.

Ne hülyéskedj!

Nem teszem! Ma ez a módi, az egyneműek házasodnak és büszkék rá, meg gyereket akarnak, mert az jár nekik, nyugaton. És! A férfiak női szépségversenyt nyernek.

Neee mondd, töke van a menyasszonynak???

Ne nevettess, Édesapa! Tényleg ez a helyzet. Rajtunk már csak a te sziporkád segítene. Magyarországon törvénybe kellett iktatni, hogy az apa férfi, az anya meg nő.

Mit mondasz, hogy törvénybe iktatták, ami magától értetődő?!

Igen, Viktor biztosra megy, nyugaton ugyanis megbuggyantak. Látszólag persze ez is csak terelés a lényegről. Mert a lényegről aztán nem lehet beszélni, hogy ki ne röhögnének, vagy összeesküvés-elmélet hívőnek ne bélyegeznének.

Nekem viszont mondhatod gyerekem! Viktor jól csinálja? Milyen összeesküvés? A pénzről szól, ugye?

Bingó! A pénz-, a vagyon- azaz a hatalomátmentés és ennek a módja, mikéntje.

Ez már ismerős a rendszerváltás idejéből.

Épp erről akartam neked beszélni. Későn jöttünk rá, Édesapa, hogy valójában mi folyt. De rájöttünk, és ezért érzékeljük most itt Kelet-Európában a veszélyt, mert megmaradt a sorok közti olvasás képessége. Sejtetted, ugye, hogy a jóléti demokrácia csak színjáték? Elfedni, amint Magyarországot jó szorosan rákötik, csontig véreztetve a kifosztó hitel- és pénzszivattyúkra.

Igen, ezt a kommunisták alapozták meg 22 milliárd dollár adósság felhalmozásával 1989-re. De akkor még reménykedtünk.

Jól mondod, Édesapa, de már az egész civilizáció hitelben és adósságban fuldoklik.

Nehogy hitelt vegyél fel, gyerekem!

Soha, ez evidencia! De én most a világot és benne Magyarországot is fojtogató, uralkodó pénzügyi zsarnokságról beszélek. A lényeg, Édesapa: a nyugat megbukott. Azaz épp bukik. Embertelen pénzrendszert működtet, és ez nyilvánvaló. Már csak a hülye nem érti. A kifürkészhetetlen és törvények felett álló FED, BIS és alegységei, IMF, World Bank, valamint a rendszer szempontjából lényeges bankok – e gigantikus pénzügyi konglomerátum valójában kifürkészhető. A csavar a történetben, hogy azok (ezek) akarják „menteni” – valójában végleg elpusztítani – egy ostoba „marketing katyvasszal” az emberiséget, akik a végzetes pénzügyi, szociális és végső soron bizalmi válságot okozták.

Ismerős. Pont, mint a késő kádári technokrácia – avagy egyszerűbben: a kommunisták – a rendszerváltáskor.

Csak most a vezéráldozat velünk együtt a mára agyhalottá lett Nyugat – en bloc USÁ-stul, EU-stul, Kanadástul, Ausztráliástul –, mert a Kelet, ősi gyökereire támaszkodva, meg Putyinra Oroszország áldozatával, még képes a világ többségét szembefordítani ezzel a pénzügyi, mindent elpusztító rákkal.

A Nyugat agyhalott? Ó igen, tényleg töke lett a menyasszonynak. Szerencsére csak nyugaton, ahogy mondtad. És a Viktor ebben hol áll, kölcsönkér és fizet?

Jó kérdés. Saját szavaival válaszolnék: próbálja mind a húsz cirkuszi mutatványos tányért egyszerre a levegőben tartani, vagy ahogy a „járvány” múltával és a háború kitörése körül mondta, ónos esőben kanyarban előzünk.

Hajjajjjj!

Valóban hajjajjjj, Édesapa. Pedig a járvány előtt már épp kezdett futni az ország szekere.

Milyen járvány?

Nem is járvány, Édesapa, ez valójában népirtás.

Népirtás? És a Viktor nem akadályozta meg?

Édesapa, ettől felrobbanok, ha lehiggadtam folytatom…


(folytatjuk) 

Kapcsolódó írásunk:


189 megtekintés

Opmerkingen


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK