top of page

Le a Nagy Testvérrel: Az Alkotmány megcsúfolását jelenti az engedély nélküli megfigyelés – frissítés egy találó karikatúrával20:25


Eredeti cikk:

By John Whitehead The Rutherford Institute, April 18, 2024 

Schiller Mária küldeménye


"Mindegy, hogy azt írta-e, hogy LEFOGOTT A NAGY TESTVÉRrel, vagy tartózkodott az írástól, nem számított... A Gondolatrendőrség ugyanúgy elkapta volna... A letartóztatások kivétel nélkül éjszaka történtek... Az esetek túlnyomó többségében nem volt tárgyalás, nem volt jegyzőkönyv a letartóztatásról. Az emberek egyszerűen eltűntek, mindig az éjszaka folyamán. A nevüket törölték a nyilvántartásokból, minden feljegyzést töröltek mindenről, amit valaha tettek, az egyszeri létezésüket letagadták, majd elfelejtették. Megszüntettek, megsemmisítettek: "elporlasztottak" volt a szokásos szó." – George Orwell, 1984.


A kormány már régen eladott minket a legtöbbet ajánlónak.


A legmagasabb ajánlattevő egyébként mindig is a Mélyállam volt.


Ami most zajlik a rendkívül politizált kötélhúzással, hogy a Kongresszus újra engedélyezi-e a külföldi hírszerzési megfigyelésről szóló törvény 702. szakaszát, az nem csak elad minket, hanem a Mélyállam rabszolgáivá tesz minket.

Olvassa el az apró betűs részt: ez egy nagy durranás.


Ahogyan az USA Patriot törvényt is elferdítették a külföldön történő terrorizmus elleni küzdelemre vonatkozó szándékától, és ehelyett arra használták, hogy titokban lecsapjanak az amerikai népre (lehetővé téve a kormányzati szervek számára, hogy titokban nyomon kövessék az amerikaiak pénzügyi tevékenységét, megfigyeljék kommunikációjukat, és széles körű megfigyelést végezzenek rajtuk), a 702. szakaszt az alkotmány megkerülésére használták, hogy a kormány engedély nélkül gyűjtse az Ön beszélgetéseinek (telefonhívások, szöveges üzenetek, videócsevegések, e-mailek és egyéb elektronikus kommunikáció) tényleges tartalmát.


Most a hírszerzés tisztviselői a kormány kémkedési jogkörének drámai kiterjesztését szorgalmazzák, ami gyakorlatilag korlátlan felhatalmazást ad a kormánynak arra, hogy amerikaiak millióit kényszerítse arra, hogy kémkedjenek a nevében.

Alapvetően a Deep State az amerikai embereket a Nagy Testvér kiterjesztéseivé akarja tenni.


Ahogy Ron Wyden szenátor (D-Ore.) kifejti:


"Ha bármilyen kommunikációs eszközhöz hozzáférsz, a kormány kényszeríthet, hogy segíts neki kémkedni. Ez bárkit jelent, akinek hozzáférése van egy szerverhez, egy vezetékhez, egy kábeldobozhoz, egy Wi-Fi routerhez, egy telefonhoz vagy egy számítógéphez. Gondoljunk tehát egy pillanatra arra a több millió amerikaira, akik olyan épületekben és irodákban dolgoznak, amelyekben kommunikációt tárolnak vagy amelyeken keresztül kommunikáció folyik.


Végül is Amerikában minden irodaházban adatkábelek futnak keresztül. Az emberek nem csak azok a mérnökök, akik telepítik, karbantartják és javítják a kommunikációs infrastruktúránkat; számtalan más személyt is arra lehetne kényszeríteni, hogy segítsen a kormánynak kémkedni, beleértve azokat is, akik irodákat takarítanak és épületeket őriznek. Ha ez a rendelkezés hatályba lép, a kormány bármelyik ilyen embert akarata ellenére is bevetheti, és gyakorlatilag arra kényszerítheti, hogy a Nagy Testvér ügynökévé váljon – például azzal, hogy egy alkalmazottat arra kényszerít, hogy USB pendrive-ot helyezzen be egy szerverre az általa takarított vagy éjjel őrzött irodában.


Mindez mindenféle felügyelet nélkül történhetne: A FISA-bíróság nem fog tudni róla, a Kongresszus nem fog tudni róla.Azoknak az amerikaiaknak, akiknek átadják ezeket az utasításokat, tilos lesz beszélni róla.Hacsak nem engedhetik meg maguknak a FISA-bíróságot jól ismerő, magasan fizetett, biztonsági engedélyekkel rendelkező ügyvédeket, akkor egyáltalán nem lesz jogorvoslati lehetőségük."


Így vált a 702. szakasz reformjára irányuló erőfeszítés gyorsan a kormány megfigyelési jogköreinek kiterjesztésévé.


Ezt előre kellett volna látnunk.


Végül is, a rendőrállam nem adja át könnyen a hatalmát, a Felügyeleti Állam nem néz jó szemmel bármit, ami gyengítheti az ellenőrzését, és a Nagy Testvér nem szereti, ha korlátozzák.


Amit a legtöbb amerikai nem ért, hogy még a 702-es szakasz nélkül is a kormány a lakosságot fogja célba venni a parancs nélküli, gyanú nélküli tömeges megfigyelésre, mert a rendőrállam így tartja fenn a hatalom fojtogató hatalmát.

Ezek a manőverek csak a jéghegy csúcsa.

Minden értelemben most már van egy negyedik kormányzati águnk.
Ez a negyedik hatalmi ág mindenféle választási felhatalmazás vagy alkotmányos népszavazás nélkül jött létre, és mégis szuperhatalommal rendelkezik, amely minden más kormányzati szervét felülmúlja, kivéve a hadsereget.

Mindentudó, mindent látó és mindenható.


Az elnök, a kongresszus és a bíróságok hatókörén kívül működik, és a vállalati elittel egy vonalban menetel, akik Washingtonban valóban irányítanak.


A kormány "techno-tyranny" megfigyelő apparátusa olyannyira beágyazódott és összefonódott a rendőrállami apparátussal, hogy már nehéz eldönteni, hol végződik a bűnüldözés és hol kezdődik a megfigyelés. Egy és ugyanazon egységgé váltak.

A rendőrállam átadta a stafétabotot a felügyeleti államnak. Egy átlagos amerikait ma már egy adott napon több mint 20 különböző módon figyelik, megfigyelik, kémkednek és követik mind a kormányzat, mind a vállalatok szemei és fülei.
Minden nap minden másodpercében az amerikai embereket kémkedik az amerikai kormány digitális kukkolók, elektronikus lehallgatók és robotkémek hatalmas hálózata.

Vigyázzon, mit mond, mit olvas, mit ír, hova megy, és kivel kommunikál, mert mindezt rögzítik, tárolják és felhasználják Ön ellen, a kormány által kiválasztott időben és helyen.

A magánélet, ahogy eddig ismertük, halott.

Akár egy boltban sétálsz, akár az autódat vezeted, akár e-maileket nézel, akár a barátaiddal és a családoddal beszélsz telefonon, biztos lehetsz benne, hogy valamelyik kormányzati ügynökség lehallgat és nyomon követ. És akkor még nem is beszéltünk a vállalati szektor bűnrészességéről, amely a bölcsőtől a sírig megvásárol és elad minket, amíg nem marad több adatunk, amit bányászhatnánk. Ezek a vállalati nyomkövetők figyelik a vásárlásaidat, a webböngészésedet, a Facebook-bejegyzéseidet és egyéb, a kibertérben zajló tevékenységeidet, és megosztják az adatokat a kormánnyal.


A kormányzat szinte minden ága – a postától a pénzügyminisztériumig és a kettő között minden ügynökségig – rendelkezik saját megfigyelési szektorral, amely felhatalmazással rendelkezik az adatgyűjtésre és az amerikai emberek utáni kémkedésre. Aztán ott vannak a fúziós és terrorizmusellenes központok, amelyek összegyűjtik a kisebb kormányzati kémek – rendőrség, közegészségügyi tisztviselők, közlekedési hivatalok stb. – összes adatát, és hozzáférhetővé teszik azokat az összes hatalom számára.


Ezek a kormányzati szimatolók folyamatosan átfésülik és begyűjtik kommunikációnk hatalmas mennyiségű adatát, majd évekig hatalmas adatbázisokban tárolják. Amint ezek az illegálisan és minden valószínűsíthető ok nélkül gyűjtött információk bekerülnek az NSA szervereire, más kormányzati szervek gyakran átnézhetik az adatbázisokat, hogy olyan bűnügyeket indítsanak amerikaiak ellen, amelyeknek semmi közük a terrorizmushoz vagy bármilyen nemzetbiztonsági vonatkozású dologhoz.


A megfigyelési technológia fejlődésének köszönhetően, valamint a bűnüldöző szervek, a hírszerző közösség és a magánszektor közötti, gyorsan bővülő köz- és magánszféra közötti partnerségek által felbátorodva a rendőrség különösen ügyessé vált a negyedik módosítás megkerülése terén.

Ez egy olyan rendszer, amely bővelkedik a visszaélésekben.

Most a kormány azt akarja elhitetni velünk, hogy nincs mitől tartanunk a tömeges kémkedési programjától, mert csak a tengerentúlon tartózkodó "rosszfiúkat" akarják elkapni.


Ezt ne higgyék el.

A kormány "rossz" ember fogalma rendkívül tág, és ez azt eredményezi, hogy ártatlan, törvénytisztelő amerikaiakat engedély nélkül, megdöbbentő mértékben figyelnek meg.
Valójában a kormány lett a legnagyobb törvényszegő.

Beszédes, hogy még azután is, hogy kiderült, hogy az FBI, a rendőrállam hataloméhes és korrupt ügynökségek hatalmas komplexumának egyik leghataloméhesebb és legkorruptabb szerve, több mint 300 000 alkalommal élt vissza egy hatalmas kormányzati megfigyelési adatbázissal, hogy amerikai állampolgárokat célozzon meg, még mindig arról vitatkozunk, hogy továbbra is megengedjük-e nekik, hogy megkerüljék a negyedik kiegészítést.


Végül is így működik a kormány: a tiltakozásainkat rendszeresen felülbírálják, a jogainkat pedig lábbal tiporják.

Ez minden alkalommal ugyanúgy működik.


Először is a kormány rendkívüli hatáskörökre tesz szert valamilyen nemzeti válsághelyzet nyomán – ebben az esetben a parancs nélküli megfigyelési hatáskörökre, amelyek célja, hogy segítsék a kormányt a terrorizmussal gyanúsított külföldi célpontok utáni kémkedésben –, majd ezeket a hatásköröket az amerikai nép ellen használják.


A Külföldi Hírszerzési Felügyeleti Bíróság szerint az FBI többször visszaélt a 702. paragrafussal annak érdekében, hogy kémkedjen az amerikaiak két, egymástól nagyon eltérő csoportjának a kommunikációját: a George Floyd tüntetésekben résztvevőkét és azokét, akik részt vehettek a 2021. január 6-i, a Capitoliumban tartott tüntetéseken.

Az úgynevezett nemzetbiztonsági hatáskörökkel való visszaélés a kormányzat számára már megszokott dolog.

A Brennan Center for Justice szerint a hírszerző ügynökségek évente nagyjából 200 000 ilyen engedély nélküli "hátsó ajtós" kutatást végeznek az amerikaiak magánjellegű kommunikációjára vonatkozóan.


Senkit sem kímélnek.


A házkutatások célpontjai közül sokan semmi rosszat nem tettek.

A kormány ügynökei többek között tüntetők, kongresszusi képviselők, bűncselekmények áldozatai, újságírók és politikai adományozók kommunikációját kémlelték ki.

A kormány azt állította, hogy az amerikaiak elleni kémkedés csupán "véletlenszerű", mintha véletlen lenne, de teljes mértékben szándékában áll gyűjteni ezeket az információkat.

Ahogy Jake Johnson újságíró figyelmeztet, a kibővített 702. szakasz értelmében az amerikai hírszerző ügynökségek "végzés nélkül kényszeríthetnének edzőtermeket, élelmiszerboltokat, fodrászüzleteket és más vállalkozásokat kommunikációs adatok átadására".

A Wall Street Journal szerint


"az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet egy hatalmas kormányzati adatbázist – a Consolidated Audit Trail-t (CAT) – telepít, amely valós időben figyeli mindazok személyazonosságát, tranzakcióit és befektetési portfólióját, akik a tőzsdén befektetnek".


Leo Hohmann újságíró arról is beszámol, hogy

a kormány 20 millió dolláros támogatást oszt szét a rendőrségnek, mentálhigiénés hálózatoknak, egyetemeknek, egyházaknak és iskolai körzeteknek, hogy segítségüket kérje a politikai másként gondolkodó vagy potenciális "szélsőséges" amerikaiak azonosításában.

Ha megkérdezzük a kormányt, hogy miért végzi ezt a messzemenő megfigyelést az amerikai állampolgárok ellen, ugyanazt az orwelli választ kapjuk, amit a kormány minden úgynevezett válsághelyzetre válaszul elővesz, hogy igazolja a polgári szabadságjogok elleni támadásait: Amerika biztonsága érdekében.


Az egész azonban valójában az irányításról szól.

Egy olyan hataloméhes, paranoiás és a hatalom elvesztésétől rettegő kormánnyal van dolgunk, amely összeesküvést sző, hogy háborút indítson bárki ellen, aki meg meri kérdőjelezni a hatalmát.

Amikor az FBI arra kéri a bankokat és más pénzintézeteket, hogy az ügyfelek tranzakcióit – engedély nélkül és valószínűsíthető ok nélkül – kutassák át a "szélsőségességre" utaló jelek alapján, nagyjából az alapján, hogy hol vásárol, mit olvas, és hogyan utazik, akkor mindannyian bajban vagyunk.


Nem kell semmi illegálisat tennie.


Ami azt illeti, még csak nem is kell megkérdőjeleznie a kormány hatalmát.


Őszintén szólva, még csak nem is kell foglalkoznia a politikával, vagy tudnia a jogairól.


Mindössze annyit kell tennie ahhoz, hogy gyanús személynek minősítsék, megfigyelésre jelöljék, és végül felkerüljön a kormány megfigyelési listájára, hogy az Egyesült Államokban éljen.


Amíg a kormánynak megengedik, hogy fegyverként használja a 360 fokos megfigyelési technológiáit, hogy nemzetbiztonsági fenyegetésként jelölje meg Önt, függetlenül attól, hogy tett-e bármi rosszat, vagy sem,

csak idő kérdése, hogy mikor találja magát tévesen megvádolva, nyomozva és szembesítve a rendőrség egy adatvezérelt algoritmus vagy kockázatértékelés alapján, amelyet egy mesterséges intelligencia által működtetett számítógépes program állított össze.

Amint azt a Battlefield America című könyvemben világossá teszem: The War on the American People (Az amerikai nép elleni háború) című könyvemben és annak fiktív megfelelőjében, Az Erik Blair naplóiban, nem fog sokáig tartani, amíg a Nagy Testvér Gondolatrendőrsége bezár minket, hogy "megvédjen" minket önmagunktól.

Ekkor mi magunk is eltűnünk.


John W. Whitehead alkotmányjogász és szerző, a Rutherford Intézet alapítója és elnöke. Legutóbbi könyvei a bestseller Csatatér Amerika: Az amerikai nép elleni háború, a díjnyertes A farkasok kormánya: The Emerging American Police State (A kialakulóban lévő amerikai rendőrállam), valamint első disztópikus regénye, a The Erik Blair Diaries (Erik Blair naplói). Whitehead a staff@rutherford.org címen érhető el. A Rutherford Intézetről a www.rutherford.org címen lehet tájékozódni. Ez a cikk eredetileg a Rutherford Intézetben jelent meg.


Googlement(T. Hedvig küldeménye)

476 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page