top of page

Lehet, hogy túl fehér a bőrünk? – Petőfiből Mária Terézia – Patrubány havi nemzetpolitikai előadása
Videó: Megtartotta szeptemberi nemzetpolitikai előadását Patrubány Miklós – „Lehet, hogy túl fehér a bőrünk?”, kérdezte a magyarországi magyarellenes rasszizmusról szólva


A Magyarok Világszövetségének elnöke részletesen kifejtette, hogy miért elfogadhatatlan a Petőfi Sándor honvéd laktanya átnevezése Mária Terézia laktanyává.

Kifejtette, hogy a Szalay-Bobrovniczky Kristóf által elrendelt névcsere Petőfi Sándor emlékének második miniszteri szintű meggyalázása nemzetünk nagy költője születésének kétszázadik évében. A sort Csák János nyitotta meg idén, március 15-én, amikor ellehetetlenítette Petőfi Sándor emléktáblájának megkoszorúzását a Nemzeti Múzeum lépcsőjénél. Elkövetők tehát az ötödik Orbán kormány újdonsült miniszterei.


Felhívással fordult a magyarokhoz, hogy tiltakozzanak, és követeljék a névcsere visszavonását.

Az elnök kitért a magyarországi magyarellenes rasszizmusra is, elrettentő példaként említve a körösladányi nyolcvanéves magyar asszony ellen elkövetett gyalázatos erőszakot, amit semmi mással, mint magyargyűlölő rasszizmussal nem lehet megindokolni.

A Magyarok Világszövetségének több mint két évtizede Magyarországon zajló vesszőfutását is már-már a magyarellenes rasszizmus körébe kell sorolni. „Lehet, hogy túl fehér a bőrünk színe?" – tette fel a kérdést a Magyarok Világszövetségének elnöke.


Gondolatok a magyarországi rasszizmusról
382 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page