top of page

Magyarok Országos Gyűlése – Vukics Ferenc is készül a Szilaj Csikós közönségtalálkozóra
A Szilaj Csikó főmunkatársának, katonai szakértőjének, a Nemzetvédelmi Szabadegyetem Alapítvány alapítójának, Vukics Ferencnek a kezdeményezésére és vezénylésével idén is megrendezésre kerül Ópusztaszeren a Magyarok Országos Gyűlése.
I. Szilaj Csikós programok a Magyarok Országos Gyűlésén

II. Általános tudnivalók
I. Szilaj Csikós programok a Magyarok Országos Gyűlésén


Vukics Ferenc mindhárom napon, több időpontban és helyszínen is szerepel majd. Ezekről a Magyarok Országos Gyűlése honlapján lehet tájékozódni.


A további Szilaj Csikós programok mindegyike

2023. augusztus. 12-én, szombaton lesz.


Előadósátor, 13:00

Varga Domokos György: Felelős civil politizálás a hatalmi gépezetek és hálózatok ellen

*

Bemutató Sátor, 14:30–15:30

Szilaj Csikó közönségtalálkozó – Varga Domokos György főszerkesztővel

Minden olvasónkat szeretettel várjuk!

*

Előadósátor, 16:00

Horváth Tamás (Magyar Jelen főszerk.), Varga Domokos György (Szilaj Csikó főszerk):

A média szerepe és felelőssége a nemzetegyesítésbenAz események alkalmával felkínálom mintegy 40 könyvemet adomány céljára. Ebből mintegy 15-20 db. a Vukics Ferenccel 2009-ben készített interjúkötetem és filmem (DVD). (Mindegyik dedikálására lehetőség lesz.)


Egy jó szemű, kiváló írónő magánlevelében azzal örvendeztetett meg, hogy hamarjában leírta hirtelen benyomását: milyennek látta Vukics Ferencet. A Magyarok Szövetsége alapítója – szellemi és lelki táplálója, fáradhatatlan mozgatója – akkor épp Kerepesen tartott előadást, s tán éppen a százötvenediket alig pár hónap alatt. A Hungária TV stúdiójában akkor már javában készültek a felvételek a tervbe vett könyvhöz és filmhez: többé-kevésbé heti rendszerességgel beszélgettünk Vukics Ferenccel – Barabás Csaba és Víg Sándor értő kamerája előtt, Kőszegi M. László szerkesztésében. Nekem tehát már nem csak hirtelen benyomásaim lehettek, hanem alaposabb ismereteim: miféle ember ez a Vukics Ferenc. „Ki vagy, Vukics?" – kérdi a könyv s a film címe. Valóban ezzel a szándékkal, ezzel a kíváncsisággal eredtünk riportalanyunk nyomába. Ki lehet ez az ember „ki az isten...", vagy épp „ki az ördög...", aki fogja magát, s nekiáll egy gyökeresen – s nem csak szólamokban – új Magyarországot építeni? Honnan veszi a hitet, a mérhetetlen eltökéltséget – vagy akár önhittséget, becsvágyat –, hogy ami oly sokaknak nem sikerült, az neki sikerülhet: széles szövetségbe tömöríteni a jobbára egymásnak feszülő magyarságot? És honnan veszi a bátorságot – ha nem vakmerőséget –, hogy felforgassa egész Magyarországot, s legalulról, csöppnyi tanyáról nekieredve szembe meneteljen végeláthatatlan világerőkkel, nekiszegüljön a már minden ízükben összefonódott politikai, gazdasági és médiahatalmaknak? (Varga Domokos György: Ki vagy, Vukics?, Előszó)
II. Általános tudnivalók


Időpont:

2023. augusztus 11-13. (péntek-szombat-vasárnap).


Helyszín:

Ópusztaszeri Nemzeti Történelmi Emlékpark


Fővédnök:

Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár


Honlap,

részletes programok, szereplők, témák, helyszínek, időpontok: 

Kapcsolódó cikkeink:


435 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page