top of page

McGregor ezredes és Chomsky prof. dicséri a valóságot kutató újságírókat, elemzőket és olvasókat


Duoglas McGregor ezredes és Noam Chomsky professzor nemrég nagyon megdicsérte az AntiWar.com szerkesztőségét és olvasóit, mert nem a főáramú propagandák mentén tájékozódnak. Mivel a Szilaj Csikó is rendszeresen közli az ott megjelenő híreket, úgy gondolom, hogy nyílt levelük nekünk és olvasóinknak is szól.

„George Orwell szerint akkor, amikor a csalás és a hazugság egyetemessé válik, az igazság kimondása forradalmi tett. Az Antiwar.com az igazság és a józanság hangja egy olyan világban, ahol a hazugságok olyan bőségesen állnak rendelkezésre, hogy az igazság megtalálása szinte lehetetlen. Az Antiwar.com a veszélyes fikciók ellenszere. Platformként szolgál azon milliók számára, akik keresik az igazságot, de gyakran sehol máshol nem találják azt meg.”


„Ma, jobban, mint talán bármikor az amerikai történelem során, a pénzügyi hatalom azok kezében van, akiket a legkevésbé sem érdekel az igazság. Az Antiwar.com az a hely, ahol az amerikai emberek megtalálhatják azokat a férfiakat és nőket, akiknek van bátorságuk szembeszállni a fősodratú média hazugságaival és a nyilvánvaló koholmányokkal. Az Antiwar.com az igazság fényes csillaga az egyébként sötét égbolton.”Kedves Antiwar.com olvasó!

A világ dolgainak mai állását tekintve, biztos vagyok benne, hogy Önt is ugyanúgy aggasztják a béke lehetséges kilátásai, mint engem. Oroszország veszélyes magasságokba emelte a tétet ukrajnai inváziójával kapcsolatban, az USA pedig aláássa a diplomáciai rendezés kilátásait azzal, hogy ragaszkodik az Oroszországot gyengítő háború folytatásához. Az USA és más NATO-hatalmak dollármilliárdos értékben küldenek fegyvereket, és az ehhez kapcsolódó fejlemények mindannyiunk számára messzemenő következményekkel járnak. Szörnyű időket élünk, amelyek békés megoldásokat kívánnak, nem pedig újabb háborús praktikákat a nagyhatalmak részéről.

A média világszerte elítéli az ukrajnai háborút és a Putyin orosz elnök által elkövetett kegyetlenkedéseket. A nyugati kommentárok azonban jellemzően elkerülik a releváns történelmi összefüggéseket, és nem tárgyalnak alternatívákat e pusztító háború eszkalációján túl.

Biden amerikai elnök az országos televízióban nyíltan Putyin elnök eltávolítására szólította fel a nemzetközi közvéleményt, és továbbra is több tízmilliárd dolláros katonai segélyt követel Ukrajnának, mint a probléma kezelésének egyetlen lehetőségét. A mainstream média nem is tudna jobban alkalmazkodni ehhez a narratívához, mint ahogy most teszi.

A háborús gépezet teljes erővel működik, mivel a katonai ipari komplexumunk hasznot húz a háború eszkalálódásából. Mint azt talán tudják, az Egyesült Államok a világ és a történelem legnagyobb fegyverkereskedője. A legtöbb amerikai azonban vagy nincs tisztában ezzel a megdöbbentő ténnyel, vagy túlságosan elvonja a figyelmét az Ukrajnának nyújtott további katonai segélyt követelő és az Oroszországgal szembeni szigorúbb szankciókat hirdető mainstream média. Miközben lassan mindenki figyelmen kívül hagyja a békés diplomáciai rendezés lehetőségét.

A háborúra és a büntetésre való egyoldalú összpontosítás, amely a béke kilátásait háttérbe szorítják, keserű következményekkel járt Ukrajna határain túl is. Ártatlan polgárok milliói számára hatalmas éhínségválság fenyeget, mivel nem jutnak hozzá az olyan alapvető élelmiszer-alapanyagok, mint a búza, a kukorica és az étolaj. Gyakorlatilag a mindenféle terményhez szükséges műtrágya Ukrajnából és Oroszországból érkezik. Számos országnak, köztük Egyiptomnak, Libanonnak, Nigériának, Bangladesnek és Pakisztánnak az alapvető élelmiszereket tekintve ez a két ország az elsődleges forrása. Ezek a források elzárásra kerülnek. Néhány lépést tettek a válság enyhítésére, de ez kevés. Amit tudunk, az azt jelzi, hogy ezek elégtelenek. Az olaj és a gáz árának emelkedése (bár a téli hideg közeledtével milliókat érint) csak egy része a háború folytatódásával járó szörnyű következményeknek. Van egy szűk ablak, amelyben ezt az egzisztenciális válságot kezelni lehet. Ezt bezárni több mint bűn. Eközben a nukleáris háború veszélye láthatóan növekszik.

A nagyhatalmaknak meg kell állapodniuk, hogy közösen kezeljék az előttünk álló rendkívüli válságot. Ha ez nem sikerül, az mindenki számára katasztrófához vezet.

Eközben az amerikai polgárok többsége továbbra is teljesen tájékozatlan a régió történelméről, amelyet a médiabeszélgetések valójában súlyosan eltorzítanak. Hogy csak egy példát említsek, az amerikai sajtó még mindig elutasítja, hogy beszámoljon az USA elmúlt évek harcos álláspontjáról ebben a konfliktusban, amelyet hivatalosan 2021. szeptember 1-jén, az amerikai-ukrán stratégiai partnerségről szóló közös nyilatkozatban rögzítettek.

Mindvégig megvoltak a békés rendezés lehetőségei, amelyekkel elkerülhető lett volna a bűnös invázió, és később is békésen véget lehetett volna vetni neki. Azt természetesen nem tudhatjuk, hogy sikeresen lehetett volna-e ezeket megvalósítani. Az egyetlen módja, hogy kiderítsük, ha megpróbáljuk.

Az Antiwar.com szinte egyedül szolgáltat rendszeresen alapvető információkat ezekről a kritikus kérdésekről. Hogy csak egy nagyon friss példát vegyünk: tavaly áprilisban ukrán-orosz tárgyalások folytak török védnökséggel. Nyilvánvalóan nagyon jelentős fejleményről volt szó. A tudósítások alig számoltak be (kivéve az Antiwar.com-ot) arról a kritikus információról, hogy Boris Johnson brit miniszterelnök azért repült Ukrajnába, hogy elmondja, hogy a Nyugat (vagyis az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság) nem támogatja a tárgyalásokat, majd Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter következett, aki feltehetően átadta szokásos üzenetét, miszerint az USA azt akarja, hogy a háború folytatódjon annak érdekében, hogy Oroszországot súlyosan meggyengítse.

Bennünket joggal döbbent meg, hogy vezetőink és a mainstream média túlnyomórészt a háborús retorikára összpontosít. Mi tudjuk, hogy a békéhez vezető utat mindig keresni kell és meg is lehet találni. A média cenzúrázása és az egyoldalú narratívák uralkodnak a nyugati világban, de különösen rossz a helyzet az Egyesült Államokban. Az Antiwar.com kritikus hozzáállása miatt fontos kivétel ebben a „sivatagban”.

Rendszeresen olvasom az Antiwar.com-ot, mert napi szinten megbízható hírforrásként szolgál. Függetlenül és szűretlenül dolgozik. Remélem, hogy önök is csatlakoznak hozzám és támogatják az igazság e rendíthetetlen forrását. A vállalati és államilag szentesített hírcsatornákkal ellentétben az Antiwar.com független rovatvezetők és újságírók szerény csapata, amelyet az önökhöz hasonló olvasók támogatnak, akik minden nap számítanak rájuk, hogy valós történetekről számoljanak be.

 

A Fekete István Szabadegyetem következő előadója: Vukics Ferenc, a Magyarok Országos Gyűlése főszervezője467 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page