top of page

Mindennapi szemezgetésünk (12:00) 08.16.Míg a kisebbségi lét nagy problémáját jelenti az asszimiláció, a dél-tiroli németek lélekszáma folyamatosan nő. Sőt a tartomány időközben Európa egyik leggazdagabb régiója lett, az autonómia sikerének titkait pedig a világ számos pontján elemzik.


Földi László a háború legsötétebb oldalairól.


Soha nem gondoltam volna, hogy egyszer a Hír Fm valamely műsorában – amely még Karc Fm néven a koronaőrület alatt elsőszámú közellenségként kezelt – felmerül a “rehabilitációm”. Köszönet Ábrahám Robinak a szókimondásáért! (Dr. Gődény György)


Szerinte a háború feltárta a nyugati fegyverrendszerek hiányosságait.


Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter szerint az ázsiai, afrikai és latin-amerikai államok szerepe a globális színtéren megnőtt, mivel a nyugati katonai dominancia elkezdett csökkenni.


Az ukrán csapatok számára egyre nehezebbé válik az orosz rakéták elfogása és lelövése – mondta Jurij Ihnat, az ukrán légierő szóvivője kedden az amerikai kormányzat által irányított Szabad Európa Rádió ukrán nyelvű adásának.


Az orosz védelmi minisztérium tájékoztatása szerint az elmúlt 24 órában koncentrált csapásokat mértek nagy pontosságú fegyverekkel kulcsfontosságú ukrán hadiipari vállalatokra. Megjelent erről az első felvétel, amelyen a dinyipropetrovszki déli gépgyárat éri orosz rakétacsapás.


Ukrajna csatlakozhat a NATO-hoz, ha cserébe területeket enged Oroszországnak – mondta Stian Jensen, az észak-atlanti szövetség főtitkárságának vezetője.


...közölte hétfőn Vlagyimir Putyin elnökkel Alekszej Lihacsov, a vállalat főigazgatója.


Phenjan biztos abban, hogy a Koreai-félszigeten elkerülhetetlen a nukleáris háború – jelentette ki Kang Szun-nam a KNDK védelmi minisztere a Moszkvai Nemzetközi Biztonsági Konferencia résztvevői előtt tartott beszédében, amelyből a RIA Novosztyi idézett.


Vlagyimir Putyin orosz elnök kedden azt állította, hogy a NATO végül egyesül az AUKUS-szal, az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság és Ausztrália közötti biztonsági paktummal, mivel Washington arra törekszik, hogy saját igényei szerint alakítsa át az ázsiai-csendes-óceáni térséget.


„Durva támadás érte iskolánkat a városvezetés részéről!” – írja a Munkácsi II. Rákóczi Ferenc Középiskola közösségi oldalán.


A brit-francia visszatoloncolási egyezményt az EU nem fogja jóváhagyni – derül ki egy kiszivárogtatott brit kormányzati jelentésből, amelyet hétfőn a Daily Mail publikált.


Mi lett belőled új világ? Mi lett belőled Amerika?


A demokraták számára szavazatokat szerző, ám teljesen átgondolatlan intézkedések mára meghozták „gyömölcseiket”. Eltelt három év és a rendőrségellenes demokraták most azért könyörögnek, hogy a Nemzeti Gárda állítsa meg a bűnözést a városaikban – írta a Freebeacon.com.


Az ARD riportja levezette, hogy ha a dolgok így folytatódnak, Németország és Magyarország lesz Európa két szélsőjobboldali nagyhatalma.


Lemondta ausztráliai és új-zélandi látogatását Annalena Baerbock német külügyminiszter, miután repülőgépének műszaki hiba miatt röviddel a felszállás után két alkalommal is vissza kellett térnie Abu-Dzabiba. A biztonságos landolás érdekében összesen 160 tonnányi kerozint engedtek ki a levegőbe a zöldpárti politikust szállító gépből. A németek azt vetik Baerbock szemére az interneten, hogy akármeddig élnek és bármennyit utaznak még életükben, sohasem lesz olyan káros az ökológiai lábnyomuk, mint a „zöld” külügyminiszternek.


Az előadó előszeretettel politizál fellépésein, és ehhez a közönség is alkalmazkodott.


A 30 éves izraeli állampolgár a Sziget Fesztiválon adott el drogot a szórakozóknak, arra viszont nem számított, hogy az egyikük egy civil ruhás rendőr.


Szóval azt mondta ez a lány a Telexnek, hogy „a biológia manapság irreleváns” – mármint nemi identitási kérdésekben. Akkor nézzük. Veczán Zoltán írása.


A mi álláspontunk egyértelmű: nem engedünk az LMBTQ-lobbinak és nem tűrjük a pedofilok mosdatását!!


A "Nyílt Társadalom Alapítvány" igazgatótanácsa e-mailt küldött a dolgozóknak, amelyben hangsúlyozzák, hogy ez a döntés a jövőre és a "jövőbeni jelentősebb hatás megvalósítására" irányul. Egyúttal egy ilyen döntés összefügg azzal a ténnyel, hogy az Európai Unió sok pénzt költ olyan területekre, amelyeket maga az alapítvány is széles körben prioritásnak tekint – a demokrácia fejlesztése, az emberi jogok, a szociális problémák...


Döntött az Open Society Foundations, azaz a Nyílt Társadalom Alapítványok igazgatótanácsa – radikális stratégiai irányváltás lesz a támogatásokat tekintve, így a továbbiakban rendkívül korlátozott lesz az erőforrás, amit Európán belülre tudnak koncentrálni – tudta meg a Szabad Európa. A lap információi szerint a tájékoztatást a magyarországi támogatott szervezetek is megkapták. (nu, lehet, hogy győztünk?) (Tisztelt Főszerkesztő Úr! Sajnos annyira nem, hogy ez a lépés totális vereségünk eredményeképp következik be. A Soros birodalom, az OSF-en és sok-sok további NGO-ján keresztül az elmúlt több, 30-50 év során annyira beépült az EU országainak és magának az EU-nak kormányaiba, szervezetébe, ideológiájába, hogy programjuk továbbfolytatásához és teljes megvalósításához már nincs szükségük az EU-n belül saját szervezetekre. A pénz - ne legyenek kétségeink – továbbra is folyik majd oda, ahová kell, többek közt a vezetői zsebekbe. Fletóékhoz is. Mi talán – tisztelet az Orbán kormánynak sok mindenért – némileg kilógunk a sorból, de csak kevéssé. Az írók, költők, a színház és film-ipar, a kockás ingesek bő 30 év alatt, valamint a Zuckerberg galaxis jó munkát végeztek, fiatal generációnk fiatal gyerekkortól indult agymosása beért, a döntő többség sajnos már a Soros ideológián nőtt fel és azt tekinti magának és a világnak irányadónak. Pont, mint anno a véres kommunisták. Bevégeztetett. Rettentő későn és rettentő kevéssé áltunk bele a kultúrháborúba. Most már mindegy is, hogy miért, sajnos az eredmény egyértelmű. Ön szerint pl. hány 35 év alatti olvasója van a Szilaj Csikónak? Sajnálom, hogy ebben a nemzeti jövőnk szempontjából leglényegesebb kérdésben teljesen ellent kell mondanom Önnek. Nagyon szomorú - és háborgó - szívvel teszem. Kérem cáfoljon meg, ha tényszerűen tévedésen kap. Én továbbra is "hűséges" olvasója maradok, sok értékes tudást, tapasztalatot kapok lapjukon keresztül. Köszönet érte. Üdvözli: Szilágyi Géza)


Gyorsabb, mint bármilyen alternatív számítógép, legyen az kvantumszámítógép vagy klasszikus hagyományos számítógép.914 megtekintés

コメント


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page