top of page

Mindennapi szemezgetésünk (16:06) 09.03.Az Egyesült Államok 44. elnökének féltestvére nem habozik kommentálni az egykori first lady/férfi, Michelle Obama valódi nemének kétértelműségét.

Emellett támogatja a Trump-kampányt a mélyállam megsemmisítésére.


Mint ismeretes az Orvosok a Tisztánlátásért Mozgalom a Caraka Alapítvánnyal közösen (az MVSZ védnökségével) 4 év óta minden augusztusban megszervezi a COVID áljárvánnyal kapcsolatos tudományos konferenciát. Előző években a nagyobb érdeklődés miatt két naposak voltak a rendezvények, az idén egy napba sűrítettünk mindent. A konferencia 2020-ban a világon az első tudományos rendezvény volt a témában. A szándékunk mindig az volt, hogy alkalmat teremtsünk arra, hogy a mainstream és a hívatalos egészségügyi és járványügyi intézmények valamint a kitalált pándémia propaganda hurrikánjával szemben álló szakemberek számára lehetőséget biztosítsunk a közös eszmecserére, a tények letisztázására. Sajnálatos módon egyetlen egy évben sem jött el egyetlen mainstream propagandista sem, beleértve az aktuális minisztereket, orvos szervezetek és intézetek vezetőit, így a rendezvény inkább a COVID hisztériát ellenző szakemberek és a téma iránt érdeklődő nagyközönség tudásfórumává vált. Az idén is meghívtuk Pintér Sándor miniszter úr mellett, Takács Péter államtitkár urat, mint akik az egész járványügyi intézkedéseket irányították és rendelkeznek a tudással, hogy mit miért tettek az elmúlt években. (...) Meghívtuk Merkely Bélát, aki minden létező oltást kötelezően beadatott a SOTE dolgozóinak és az orvostanhallgatóknak, akik ennek felvételére nem volt hajlandók, azokat naponta, kétnaponta teszteltette a jól ismert vattának tűnő, de ki tudja mivel átitatott orrpálcával a PCR kamutesztre. Vagy mehettek Isten hírével. (nu, és még mindig a helyén van!)


Az országban egyre több a koronavírusos megbetegedés. (nu, érdekes, hogy ezeket ez éretlen zöldeket egyáltalán nem érdeklik a kutatási eredmények, amelyek szerint ezek a maszkok az égvilágon semmit nem védenek a vírusfertőzések terjesztése és bekapása ellen)


A nyár folyamán látogatást tett az Alternatíva Németországért (AfD) párt magasrangú delegációja Pekingben és Sanghajban. A látogatáson Alice Weidel, a párt társelnöke, Peter Bystron külpolitikai szóvivő, valamint Peter Felser parlamenti képviselő is részt vett. Felser úgy nyilatkozott a látogatásról, hogy az „rendkívül gyümölcsöző” volt. Hozzátette, lehetőségük volt találkozni a kínai üzleti élet, a tudomány és a politika jelentős képviselőivel, ugyanakkor név szerint nem nevezte meg, hogy kikkel folytattak megbeszéléseket. „Különösen lenyűgöző volt, hogy az emberek, akikkel tárgyaltunk, mennyire jól tájékozottak voltak a németországi helyzetről és különösen pártunk közelmúltbeli sikereiről” – mondta Felser. Érdemes tudni azt is, hogy Alice Weidel, a párt társelnöke folyékonyan beszéli a mandarint, hat évig élt Kínában, ahol a doktori disszertációját írta, valamint a Goldman Sachs és a Bank of China közgazdászaként dolgozott.


„A történelmet mindenhol és minden időben igazítják az adott ország politikájához, ebben én semmi új dolgot nem látok” – mondta el a véleményét a magyarokat fasisztázó orosz tankönyvről az Oroszország-szakértő.


A portál szerint sokaknak sikerült kenőpénzek segítségével elmenekülniük az országból. És bár a szökevényeket külföldön gyakran elítélik, tettüket azzal magyarázzák, hogy aggódnak a családjukért.


Kifejezetten érdekes, hogy a nyugati sajtó hirtelen egész reálisan kezdte látni a helyzetet. Úgy tűnik, a közelgő amerikai választási kampány miatt megindult a leválás a híreket sokáig uraló háborúról. Somkuti Bálint írása.


Donyeck városát több rakétatámadás is érte az elmúlt napokban.


Az orosz központi bank közel három éves kutatása és feltárása után a jelenlegi kísérleti programok tizenegy orosz város tizenhárom kereskedelmi bankjával együttműködve valósulnak meg, és céljuk a CBDC alapvető működésének tesztelése. Oroszország csatlakozik Indiához, Kínához, Japánhoz, Törökországhoz, Iránhoz és tizenöt másik országhoz, amelyek CBDC-kutatásuk kísérleti szakaszában vannak. Az orosz állampolgárok először használhatják a digitális rubelt, miközben harminc kiskereskedelmi üzletben vásárolnak. Augusztus 15-től a Promsvyazbank lehetővé teszi az alkalmazás felhasználói számára, hogy 0,3 százalékos díj ellenében fizessenek a részt vevő vállalkozásoknak az árukért és szolgáltatásokért digitális rubelben is.


“A dollármentesítésről azt mondják, hogy az egyfajta célja különböző szervezeteknek vagy bizonyos országoknak. Ez azonban nem így van. Nem ez a cél. Ez egyszerűen a valóság. A dollár napjainkban egy nagyon problémás valuta. Ez nem az én politikai álláspontom, ez egy objektív gazdasági tény” – mondta Zaharova, emlékeztetve az amerikai pénzügyi rendszer által kiváltott gazdasági válságokra.


A lap szerzői elismerik, hogy a NATO 2025-re megszűnhet létezni. Egy ilyen forgatókönyv egyre reálisabbá válik, ahogy nő a szakadék Európa nagy részének biztonsági érdekei és az amerikai Republikánus Párt prioritásai között.


Egy szuperállam kialakításának kísérlete sejlik fel az Európai Unióban, amely minél kisebb hatalmat adna a demokratikusan megválasztott nemzeti kormányoknak és sokkal többet a brüsszeli intézményeknek – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter szombaton, a Joghallgatók Önképző Szervezete V. nyári egyetemén.


Irán jelenleg főként elavult vadászrepülőgépekkel rendelkezik, amelyek még a hidegháború korszakából származnak.


A Nobel Alapítvány meggondolta magát és mégsem hívja meg Oroszország, Belarusz és Irán nagykövetét az idei stockholmi díjátadó ünnepségre – olvasható az alapítvány honlapján. Megjegyzik, hogy a korábbi döntést, miszerint valamennyi ország diplomáciai képviselőjét meghívják, “a Nobel-díj által képviselt értékek és üzenetek minél szélesebb körű terjesztésének fontosságába és helyességébe vetett hittel” indokolták.


Egyre nagyobb a feszültség a szigeten.


Adam Candeub a megváltozott amerikai társadalomról, a migráció következményeiről és a magyar politikáról beszélt lapunknak.


A jurta az égiekkel alkotott harmónia jelképe: a családi tűzhely és egység helyszíne.


Teljesen önvezető taxik lepték el Amerikát, az ötlet és a technológia zseniális, kérdés, hogy mennyire veszélyes a robottaxi.

846 megtekintés

Hozzászólások


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page