top of page

Mindennapi szemezgetésünk (20:14) 2021.09.05.Olaszországban azt szeretnék a hatóságok, hogy a tengerparton drón figyelje az emberek testi hőmérsékletét az úgynevezett Covid-19 járvány miatt. A tervek szerint az „orvosi” drón szombaton és vasárnap járőrözni fog Róma külvárosának Ostia strandjain, de a rossz időjárás miatt elhalasztották a kísérletet. A helyi egészségügyi hatóságok szerint a drón "automatikusan" méri a hőmérsékletet, miközben 25 méterrel a víz felett lebeg, és legalább 30 méterre van az emberektől. "Amikor a drón lázas személyt észlel, azonosítja és riasztja az orvosi felügyeleti csoportot" – közölték a tisztviselők. Az orvosok ezután megérkeznek a helyszínre kivizsgálásra, ami Covid-19 teszthez vezethet.


Bármely aneszteziológus a beteggel folytatott műtét előtti megbeszélése során felveti a szívroham vagy a stroke kockázatát, függetlenül attól, hogy hány ezer eseménytelen érzéstelenítést adott már. Az orvosok történelmileg aggódtak a végtelenül kicsi kockázat miatt és összehangolt erőfeszítéseket tettek a beteg megfelelő tájékoztatására és védelmére. Az új kísérleti koronavírus vakcinák esetében a kollektív mulasztásunk, hogy ugyanezt ne tegyük meg, lelkiismeretlen és zavarba ejtő.


Egy középiskolából jutott el szerkesztőségünkhöz az a kör-e-mail, amelyben az Amnesty International (AI) – a neomarxista elvek propagálását zászlajára tűző NGO – felhívása olvasható. A levélben képviselőjük felajánlja az oktatási intézmények pedagógusainak és diákjainak (!), hogy e-learning (online oktatás) keretében – például – LMBTQ-kurzuson vegyenek részt. Egyszóval a szervezet LMBTQ-propagandát népszerűsítene az általános és középiskolában tanuló diákok körében, amely törekvés, úgy tűnik, szándékosan szembemegy a nemrég elfogadott magyarországi gyermekvédelmi törvénnyel. Mindezt persze az iskolákon keresztül, a szülőket megkerülve tennék meg, bármiféle konkrét felkérés vagy meghívás nélkül.


A minapi angol-magyar meccs után ismét elkezdődött a magyar szurkolók rasszistává nyilvánítása. A sorba végül Boris Johnson is beállt, aki a magyarok büntetését kérte a FIFA-tól. Az angolok miniszterelnökének most Schmidt Mária adott kemény választ: Tisztelt Miniszterelnök Úr! Megdöbbentett az az érzéketlen és a szokásos brit gyarmatosító attitűdről tanúbizonyságot tevő bejegyzése, ami elítéli a magyar drukkereket állítólagos rasszizmusukért. A britek vendégként jöttek fővárosunkba, és egy olyan gesztussal hergelték a magyar szurkolókat, amit mi álságos pótcselekvésnek érzünk.


Az izraeli hatóságok, a The Times of Israel jelentése szerint bejelentették, hogy több mint valószínű, még ebben az évben a NEGYEDIK ADAG PFIZER kísérleti szert is be kell, adják az embereknek Izraelben, az állítólagos „vírus mutációk” miatt. (Nota bene: itt ismét meg kell jegyezni, hogy egy olyan vírus, ami hetek alatt kimutatható mutációkra lenne képes, nagyjából 2 hét alatt kipusztította volna az emberiséget.)


Most nem lesz kötelező az iskolákban a maszkviselés és a testhőmérséklet mérése, de tiltani sem fogják azokat. A kormány arra készül, hogy az egész idei tanévet jelenléti oktatással tudja végigvinni – mondta György István. A hírt sokan kommentálták a portál Facebook oldalán is. Tanulságos! Itt olvasható ez a vélemény is:

Azért oltattam be magam, mert középsuliban nem engedtek volna el gyakorlatra, ezáltal nem lett volna meg az érettségim.. Meg azért, mert "nem kötelező", de ha egyetemre akarsz járni, akkor csak úgy tudsz, ha beoltatod magad.


Oltásellenes tüntetők hatoltak be a szlovén közszolgálati televízió (RTV) épületébe pénteken, majd sikerült bejutniuk a híradó stúdiójába is – írja az MTI. Az MTI híréből kimaradt, hogy mi volt a híradó-foglalók célja, miért elégedetlenek a közszolgálati hírcsatornával. Azt viszont tudni lehet, hogy hétfőtől komoly szigorításokat vezet be a kormány. Majdnem minden ágazatra kiterjesztik a koronavírus elleni védettségi igazolást, vagyis minden olyan személynek rendelkeznie kell oltási-, gyógyultsági igazolással vagy negatív teszttel, aki közvetlen kapcsolatba lép más személyekkel, olyan intézményben dolgozik, vagy olyan tevékenységet folytat, ahol terjedhet a vírus...


„Ez otthoni karantén ausztrál módra, aminek az alternatívája a szállodai karantén szintén ausztrál módra, rendőri felügyelet mellett, amit az emberek utálnak. Az ausztrálok szívesen elfogadnák az otthoni karantén bármely formáját a szállodai karantén helyett. A szállodai karantén sokkal elnyomóbb, mint az otthoni karantén, még akkor is, ha az utóbbi orwelli megfigyelési funkciókkal jár” – magyarázta a CIS tudósa.


Benda Judit igen bölcsen akkor összefoglalta a szakirodalom alapján, hogy a szokásos oltások hatékonysága sem bizonyítható kétséget kizáróan, viszont a károsságukat már akkor is jól ismertük. Számtalan információt tudunk az életmód és a fertőző betegségek összefüggéséről. Tudjuk, hogy nagyon erősen megkérdőjelezhető, hogy a himlő, vagy a BCG oltások valóban hozzásegítettek-e az addig félelmetes járványok megszűnéséhez.


A szentmisében történik az a csoda, amelyet emberileg nem tudunk felfogni vagy elképzelni, de a hitünk alapján biztosra vesszük: bekapcsolódunk Krisztus életébe és áldozatába, amely a feltámadásba vezet el bennünket.


137 megtekintés

Comentários


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page