top of page

Mindennapi szemezgetésünk (11:09) 05.22.


Magyarország jó okkal kételkedik az EU-ban – Charles R. Kesler a Mandinernek

Az Európai Unió posztmodern bürokráciává alakult, ahol nem a polgárok, hanem a bürokraták mondják meg, hogyan kellene kinéznie a jogállamnak, ennek eredményeként az EU által elképzelt demokrácia az újabb és újabb „életstílusokat” védelmező jogok mércéjévé silányult – állítja Charles R. Kesler, a The Claremont Institute professzora.


Robbie Williams tudja: A poszt-igazság világában élünk...

...ahol nem hihetünk a médiának, nem hihetünk a politikusoknak, nem hihetünk a nagy gyógyszergyártóknak, nem hihetünk annak, mit eszünk...


Rákot okozó vírust észleltek a Pfizer injekcióban‼️ Murakami, a Tokiói Egyetem japán professzora aggodalmát fejezte ki a Simian Virus riasztó felfedezése miatt

"A Pfizer vakcinával megdöbbentő probléma van. Csodálatos felfedezést tettem. Ez az ábra a Pfizer vakcinaszekvenciájának kinagyított képe. Amint láthatja, a Pfizer vakcinaszekvenciája az SV40 szekvencia egy részét tartalmazza. Ez a szekvencia durván szólva promóterként ismert, a promóter növeli a gén expresszióját. A probléma az, hogy a szekvenciát egy ismert rákkeltő vírus tartalmazza."


Ursula: alternatívát kell kínálunk a globális dél országainak Kínával szemben

“Kínai kölcsönöket vettek fel, és adósságválságba kerültek” – jelentette ki az uniós tisztviselő, hozzátéve, hogy az európai blokknak és a G7-nek kell betöltenie az űrt. “Jobb ajánlatot akarunk letenni az asztalra. Ha versenyben vagyunk, akkor versenyben vagyunk” – mondta von der Leyen. Hozzátette, hogy az EU a Global Gateway beruházási programja keretében 90 “zászlóshajó-projektet” indít különböző kontinenseken.


Bloomberg: mélyponton az euró használata a nemzetközi elszámolásokban

Az euró használata a nemzetközi elszámolásokban a múlt hónapban három éve a legalacsonyabb szintre csökkent – jelentette a héten a Bloomberg a SWIFT adataira hivatkozva.


Az oroszokat arra ösztönzik, hogy cseréljék le a dollárt befektetési aranyra

A moszkvai pénzverde honlapján már 20 grammos aranyrudakat is lehet vásárolni – jelentette be szerdán a pénzverdét működtető Goznak részvénytársaság. A lépés része annak a szélesebb körű programnak, amelynek célja, hogy az oroszokat arra ösztönözze, hogy hagyják el amerikai dolláros megtakarításokat.


Moszkva: Zelenszkijjel a G7-ek propagandashow-vá változtatták a hirosimai csúcstalálkozót

Az Egyesült Államok “nemcsak ahhoz ragaszkodik, hogy növeljék az amúgy is hatalmas katonai kiadásokat, hogy fegyverekkel árasszák el a kijevi rezsimet”, hanem a menekültek elhelyezésének felelősségét az uniós országokra hárítja, függővé teszi őket az amerikai gázszállításoktól, nyíltan protekcionista politikát folytat, amelynek célja, hogy a G7-es partnereit ipari és nyersanyaggyarmattá tegye a csúcstechnológiai szférában – írta a tárca, hozzátéve, hogy az uniós országok “teljesen elvesztették autonómiájukat, elismerték az angolszászok felsőbbrendűségét, és rájuk ruházták a Hetek Csoportjának irányítását”.


Ha Zaluzsnij tényleg meghalt, akkor nagy bajba kerülhetnek az ukránok – Somkuti Bálint a PS-nek

Másfél hete megy a találgatás, hova tűnt el hirtelen Valerij Zaluzsnij, az ukrán hadsereg főparancsnoka. Abból ítélve, hogy felterjesztették az Ukrajna hőse kitüntetésre, valószínűleg meghalt, vagy súlyosan megsebesült. Hogy ennek mi lesz a következménye, ahhoz érdemes emlékezni arra, hogy ő egyértelműen ellenezte Bahmut erőddé nyilvánítását és minden áron való megtartását. Zaluzsnij amellett érvelt, hogy azokat az erőket, amelyek most Bahmut mellett gyülekeznek, másra kellene használni. Akkora erőket toltak oda, hogy a hírek szerint hat ukrán ezredes és alezredes a különleges műveletisektől veszett oda Bahmutban az elmúlt egy hónapban. A jelentések szerint Olekszandr Szirszkij vette át Zaluzsnij összes feladatkörét, róla pedig azt kell tudni, hogy messze nem olyan ismert és népszerű, mint elődje, cserébe minden parancsot maradéktalanul végrehajt. Nem olyan önálló, és sokak szerint messze nem annyira felkészült, mint Zaluzsnij, akit mindenki egyöntetűen hadászati zseniként emleget. És ez ukrán szempontból megint csak nem túl biztató, hiszen az elmúlt másfél év összes sikere Zaluzsnij nevéhez köthető.


Így jutunk el a mostani liberális civilizáció-ellenességtől az európai népességcserén át a mostani háborúkig Ami most zajlik, az a világtörténelem legeslegnagyobb projektje

A 3.világ munkavállalóinak idehozatalának végső célja nem a gazdaság felvirágoztatása, hanem egy új társadalom felépítése, őslakók nélkül. Ami most zajlik, az a világtörténelem legeslegnagyobb projektje, aminek tanúi, és elszenvedői vagyunk.


Az új cseh vezetés egyöntetűen Amerika felé fordul

A cseh külügyminiszter szerint nincs jövője annak a 11 éve alapított klubnak, amely a Kína és az egykori szovjet államok közti kapcsolatokat volt hivatott élénkíteni.


A Nyugat reménytelennek tűnő harca Afrikáért

Aranyszabály: mielőtt megmondanád, Afrika mit tehet érted, legalább udvariasságból kérdezd meg, te mit tehetsz Afrikáért.


Ha Kína megtámadja Tajvant, a saját gazdaságát darálja le

Negyven év munkája tűnhet el a süllyesztőben egy pillanat alatt, a bizalom pedig soha nem állna már helyre.


Izraeli miniszter: A Sorossal szembeni kritika minden, csak nem antiszemitizmus

Az izraeli külügyi tárca vezetője szerint az üzletembernek nincs szüksége Izrael állam védelmére.


Szlovéniában a kormány törölte a kommunizmus áldozatainak emléknapját

Janez Jansa úgy jellemezte a döntést, mint a független Szlovénia történetének egyik legundorítóbb és legszégyenletesebb cselekedetét.


Németország elöregszik, ezért a fiatalabbaknak is választójogot adna az államfő

Változtatna a német választójogon Frank-Walter Steinmeier, a Bundestag ciklusait is meghosszabbítaná a válságokra hivatkozva.


Általános sztrájk kezdődött a romániai közoktatásban

Az érdekképviseletek szerint mintegy 150 ezer pedagógus és az iskolai kisegítő személyzet 60-70 ezer tagja szüntette be meghatározatlan időre a munkát.


Magyar rendőr szavait idézi a szlovák média a hazai tüntetés kapcsán

A magyar rendőrség „óriási türelemmel” lépett fel péntek este a Fidesz kormánypárt székházánál tartott, nem engedélyezett gyűlés radikális résztvevőivel szemben. Ezt Fülöp Gergely, a Budapesti Rendőrfőkapitányság szóvivője jelentette ki egy rendkívüli sajtótájékoztatón – számolt be a TASR hírügynökség budapesti tudósítója, írja a Hospodárske noviny.


A mesterséges intelligencia elősegítheti az antiszemitizmus terjedését?

A Rágalmazásellenes Liga kongatja a vészharangot a generatív mesterséges intelligencia eszközök jelentette potenciális veszély miatt.


„Szükségünk van transznemű emberekre!” – üvöltözte önmagából kikelve a nebraskai szenátor (VIDEÓ)

Machaela Cavanaugh-nál elszakadt a cérna, amikor a kiskorúakra vonatkozó nemváltoztatási szabályokról szavaztak. (nu, érdemes megnézni, tényleg transzba esett)


Nem bírta tovább: kikapott egy transzneműtől az olimpiára vágyó kerékpárosnő, visszavonul a sportágtól

A 24 éves nő 35-szörös országos győztes versenyző volt. Most az antifa támadja, mert felszólalt a transznemű sportolók ellen.

750 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page