top of page

Mindennapi szemezgetésünk (11:12) 06.13.A Rothschild & Co kivonul a tőzsdéről

A Rothschild család holdingtársasága, a Concordia bejelentette, hogy felvásárlási ajánlatot kíván tenni a befektetési bankra, amelyben a tőkéjének közel 40%-át birtokolja. Amikor a Rothschild család egyik ága úgy dönt, hogy elhagyja a párizsi tőzsdét, miután közel két évszázadon át irányította azt, egyértelmű, hogy valami nagy dolog készülődik.


Amerikai lap: Orbán Viktor megengedheti magának, hogy kiszolgálja Amerika ellenfeleit

„Bár a konzervatívok szeretnék lemásolni Orbán álláspontját az LMBTQ-ügyekkel és a bevándorlással kapcsolatban, de ezt az amerikai alkotmányosság keretein belül kell megtenniük. A vallás államhatalom általi előmozdítása helyett a konzervatívoknak meg kell védeniük a vallásszabadságot, hogy az egyházak ösztönözzék a családi értékeket. Az etnoállam létrehozása helyett véget kell vetniük az illegális bevándorlásnak. Lehet, hogy Magyarország jó hely egy nyaraláshoz, de a konzervatívok jobban járnak, ha olyan konzervatív koalíciót építenek, amely Amerika valódi érdekeit és identitásának megőrzését szolgálja” – írta a Spectator.


Nem háttér-, hanem előtérhatalom

Még ma is vannak sokan a nemzeti, konzervatív oldalon is, akik azt gondolják, hogy a „háttérhatalom” kifejezéstől óvakodni kell, mert az csak egy összeesküvés-elmélet, semmi más – ahogyan a liberális fősodratú világtábor mondja nap mint nap. Ódzkodnak annak ellenére, hogy több globalista szervezet léte, intenzív működése magáért beszél, sőt nemrég tartottak a Közel-Keleten egy úgynevezett Világkormány-találkozót, amelyen a globális elit számos fontos képviselője vett részt. Az más kérdés, hogy erről semmilyen hazai média nem számolt be. Jómagam a még mindig létező kételyek ­miatt ebben az írásban szeretnék bemutatni egy igazán tipikus, a globalista elit által szervezett hálózatot, amely már csak részben van a háttérben, viszont az abban szereplők befolyása a világ menetére – éppen a nevek alapján – kézzelfogható. A Világgazdasági Fórum, a WEF által szervezett Young Global Leaders (Fiatal Globális Vezetők) nevű tanfolyamról van szó, amelyet Klaus Schwab, a WEF elnöke indított el még 2004–2005-ben.


Miért fáj ennyire a Blokád, kedves baloldaliak? Tán csak nem azért, mert újraértelmezi a balliberális kánont?

A „bűn” alighanem a tabudöntés – a gondosan kimunkált Árpi bácsi-féle jóságos, bölcs elnökimázs felülírása. A rendszerváltás még zajlik. Constantinovits Milán írása.


Kövér nagyon helyretette Aratót és Vadait a Parlamentben: „Legyenek szívesek úgy viselkedni, ahogy egy nagycsoportos óvodástól az elvárható!” (VIDEÓ)

Elszakadt a cérna az ellenzéki politikusok alakítása kapcsán a házelnöknél.


Bloomberg: Itt az idő, hogy Orbán és Erdogan tárt karokkal fogadja Svédországot a NATO-ban

A lap szerint, ha ez nem történik meg, akkor a NATO-nak el kell gondolkodnia azon, hogy a két ország valóban lojális-e a szövetséghez.


Olasz lap: Magyarország után Szlovákiában és Ausztriában is hatalomra kerülhetnek „Putyin barátai”

Attól félnek, hogy három ország vétójogát már nehezebb lesz semlegesíteni, mint egyét.


Borítja a bilit a volt francia miniszterelnök, itt a botrány: „Legtöbbször az amerikaiak részéről jött külföldi beavatkozás!”

François Fillon a Nemzetgyűlésben tartott meghallgatásán beszélt erről.


Ellentámadás: az ukránok falvakat foglaltak vissza, míg az oroszok is sikerekről számolnak be

Orosz források is megerősítik, hogy viszonylag nagy terület került ukrán kézre. Bahmutnál viszont, úgy tűnik, más a helyzet.


Egy csata, amit jobb lett volna elveszíteni

A zaporozsjei front első védelmi csatái kicsit túlságosan is jól sikerültek az oroszok számára. Robert C. Castel jegyzete.


Reuters: Pakisztán jüanban fizetett az orosz olajszállításokért

Pakisztán kínai jüanban fizette ki első oroszországi nyersolajszállítmányát – jelentette hétfőn a Reuters Musadik Malik pakisztáni kőolajipari miniszterre hivatkozva.


Kim Dzsongun „teljes támogatásáról” biztosította Vlagyimir Putyint

Kim Dzsongun hétfői közleményében „szorosabb stratégiai együttműködést” szorgalmazott a két ország között.


Victor Davis Hanson: Nukleáris kardcsörtetés

Nyugaton nem veszik komolyan az oroszok nukleáris fenyegetéseit, de vajon igazuk van-e?


Az Egyesült Államok mindenkinél többet költ atomfegyverekre

A nukleáris robbanófejek nagyjából 90 százalékát az Egyesült Államok és Oroszország birtokolja.


Kubai válság kicsit másképp? Amerika szerint a kínai titkosszolgálatok próbálnak kémbázist kialakítani Kubában

Kína hírszerző képességek kiépítésére törekszik Kubában - erősítette meg a Fehér Ház hétfőn. A nemzetbiztonsági szóvivő kijelentette, hogy az Egyesült Államok Kubának is tudomására hozta aggályait Kína tevékenysége miatt a szigetországban.


Az Egyesült Államok evakuálási terveket készít a Tajvanon tartózkodó állampolgárai számára

A Kínával szembeni növekvő feszültség közben az Egyesült Államok evakuálási terveket készít a Tajvanon tartózkodó állampolgárai számára – jelentette hétfőn a The Messenger című lap. Amennyiben konfliktus törne ki a szigeten, amerikaiak tízezrei rekedhetnek csapdába.


A lovag, az oligarcha, az államférfi – Berlusconi halálára

Ősöreg bölény volt a szürke technokraták között: hosszú életút után, óriási gazdasági és politikai vállalkozásokat felépítve, s ma is nyeregben érte Silvio Berlusconit a halál.


Luxemburgi kormányfő: Szó sem lehet arról, hogy szembehelyezkedjek Budapest uniós elnökségével

Xavier Bettel szerint a tagállamok rotációján lehetetlen változtatni.


Babis nekiment a migrációs kvótának

A volt cseh miniszterelnök hangsúlyozta, Lengyelország és Magyarország ellene volt, de a cseh kormány „megint lehajtotta a fejét”.


Sör- és húgytócsában horkoló hajléktalanok, üres repterek, gőzerővel gyártott üres szlogenek – ilyen Németország a Die Welt szerint!

Már a német lap is Németország hanyatlásáról ír.


Lemondott a román miniszterelnök

A kormányzati tisztségekért újrakezdődött harc.


Balin van luxushotelje egy magas rangú brüsszeli bürokratának, de az EU-t ez nem érdekli

Gert Jan Koopman, az Európai Bizottság egyik vezető tisztségviselője 2009-ben vett hotelt az indonéz szigeten, ám a szállodatulajdonlást nem kell bejelenteni a munkahelyén.


„Európa-barát” párt nyerte a választásokat Montenegróban

A szocialisták a másodikok, a konzervatívok a harmadikok lettek.


Őrizetbe vett exelnök, anyósnál tárolt luxusbusz – botránysorozat sújtja a Skót Nemzeti Pártot

Nicola Sturgeon volt első minisztert és társait őrizetbe vették a homályos pénzügyek miatt: megrendült a Skóciát uraló függetlenségpárti mozgalom.


Német evangélikus egyház: Isten queer, és határnyitásra hív minket! (VIDEÓ)

Quinton Ceasar tiszteletes úr szerint Jézus menedékkérő volt, emellett hangsúlyozta: „black lives always matter”.


Gigantikus szivárványzászlót tűztek ki a Fehér Házra

„Tudjátok, hogy tartoztok valahová, gyönyörűek vagytok – és szeretnek benneteket” – üzente az LMBTQ családoknak a first lady.


Az „egyetlen egészség” fogalmával a WHO az embereket állati státuszba alacsonyítja le

Az amerikai belgyógyász és epidemiológus, az anthrax és a biológiai hadviselés szakértője szerint.


Egy új tanulmány szerint több mint 100 kisgyermek szenvedett rohamokat, miután megkapta a COVID-19 vakcinát.

Száznégy 6 év alatti gyermek szenvedett rohamot a COVID oltást követő 19 napon belül - állapították meg az Egyesült Államok Betegségmegelőzési és Megelőzési Központjának (CDC) és más intézményeknek a kutatói.


A zsidó állam márkája lesz Albert Einstein

Többéves tervezés után a zsidó állam végre megkezdi a jeruzsálemi Albert Einstein-ház építését, amely a zseni szinonimájává vált világhírű tudós életművének állít emléket.


Magyarországra hozza a „ma még sci-finek számító eszközök” fejlesztését a Rolls-Royce

Izgalmas, jövőbe mutató eszközök fejlesztését hozza a brit Rolls-Royce Magyarországra, így olyan munkából vehetik ki a részüket magyar mérnökök, amelyek ma még a tudományos fantasztikum világába tartoznak – jelentette be a tárca közlése szerint hétfőn Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. A tárcavezető a brit Rolls-Royce új kutatás-fejlesztési beruházásának bejelentésén közölte, hogy a cég a jövő közlekedéséhez szükséges eszközöket fog tervezni budapesti központjában, alkatrészeket hibrid és elektromos repülőgépekhez, nagysebességű generátorra alapuló rendszereket.

999 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page