top of page

Mindennapi szemezgetésünk (09:28) 06.14.Ez csak következtetés az amerikai táblázatból.


Franciaország nem lelkesedik az ukrán NATO-tagság elképzeléséért.


Emmanuel Macron francia elnök meghívást kért Cyril Ramaphosa dél-afrikai elnöktől a közelgő pretoriai BRICS-csúcstalálkozóra – jelentette hétfőn a L’Opinion című francia lap. Macron legutóbbi kísérletei, hogy megnyerje afrikai kollégáit, kudarcba fulladtak.


Ebrahim Raiszi iráni elnök kedden Caracasban venezuelai fiatalokkal tartott találkozóján a regionális szervezetek növekvő szerepét hangsúlyozta egy új, többpólusú világ kialakításában.

A csatolt anyagokban kifejtett indoklás szerint a Donyecki Népköztársaság, valamint Zaporozsjei és Herszoni terület Oroszországhoz csatlakozásával az Azovi-tenger és a Kercsi-szoros partjai kizárólagos orosz tulajdonba kerültek. Mivel Ukrajna elvesztette parti állami státuszát ezen vizek tekintetében, szükségessé vált a szerződés felmondása -olvasható a dokumentum indoklásában.


Oroszország azon gondolkodik, hogy kilép a gabonaegyezményből, különösen azért, mert a folyosót Ukrajna drónokkal végrehajtott támadásra használja – mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök.


Sándor Fegyirnek, úgy tűnik, még várnia kell, ami a két ország kapcsolatát is mutathatja.


Az ukrajnai konfliktus kezdeti napjaiban Kijev nyugati támogatói azt akarták, hogy az ukrán haderő katonai támogatás nélkül is boldoguljon, és “öljön meg annyi oroszt”, amennyit csak tud, mielőtt elismeri a vereséget – mondta Olekszij Reznyikov ukrán védelmi miniszter a Foreign Affairs magazinnak.


A cikk szerzője úgy látja, hogy diplomáciai eszközökkel el kell kezdeni felépíteni egy végjátékot.


A háború kitörése óta ez a 40. katonai készletlehívás, amelynek keretében az Egyesült Államok támogatja a hadban álló országot.


A Fehér Ház jóváhagyja a szegényített uránt tartalmazó harckocsilövedékek Ukrajnának történő szállítását – jelentette amerikai tisztviselőkre hivatkozva a Wall Street Journal.


A rendszerpártok által alaptalanul náci hírbe hozott konzervatív AfD a CDU mögött második, sőt Kelet-Németországban a legerősebb párt lett. Krisztina Koenen jegyzete.


A King’s College London és a BBC közös kutatásában azt vizsgálta, hogy milyen összeesküvés-elméletek a legelfogadottabbak a britek körében.


Tavaly 26 százalékkal drágultak az építőanyagok, ezzel szemben az idei első öt hónapban mindössze 17 százalékkal, ami infláció alatti mértékű árváltozás – írja a lap.


„Számomra Silvio kedves ember, igaz barát volt. Mindig őszintén csodáltam bölcsességét, azt a képességét, hogy a legnehezebb helyzetekben is kiegyensúlyozott, előrelátó döntéseket tudott hozni” – fogalmazott Putyin részvétnyilvánító üzenetében.


(nu, amcsik, büszkélkedhettek)


Joe Biden amerikai elnök a Pride Month alkalmából szivárványos eseményt rendezett a Fehér Házban, hogy így fejezze ki az adminisztráció támogatását az LMBTQ-közösség felé. A nagyszabású, komolynak indult esemény azonban egy egyetemi buliszerű megmozdulássá változott.Damon Atkins egy pennsylvaniai Pride-rendezvény mellett állt két hete, kezében egy transzparenssel, amelyre az volt írva: “Jézus azt mondta, hogy menj és többet ne kövess el bűnt”


Ezt a konfliktust ugyanis nem lehet megoldani emberi jogok és pénzek osztogatásával, egyenlősítéssel és felszabadítással. Szilvay Gergely írása.


Ezért gondolom, hogy a magát a demokrácia letéteményesének tartó uniós társaság, ha már ily végtelenül demokratikus, csak nem tagadhatja meg a hiteles választ például olyan kérdésekre, mint hogy nevezze meg, milyen valós bizonyítékokat tud felmutatni arról, mely okból is támadja gyermekvédelmi törvényünket? Minket tudniillik arról tájékoztattak, jogszabály mondja ki, hogy az uniós törvények szerint ez saját hatáskörünkbe tartozik. Ott, ahol oly nagy a demokrácia, ugyan írják már meg nekünk, magyarok millióinak, pontosabban válaszolják meg, mi a magyarázata annak, hogy a magasságos EU-ban a saját törvényeiket sem tartják be?


A "magyar" írótársadalom szerint beláthatatlan és katasztrofális következményei lesznek, hogy az MCC leányvállalata az SQ Invest Kft.-vel kötött megállapodás értelmében több mint 98 százalékos tulajdonosa lett a Librinek.


A múzeumra a pandémia idejében bevezetett korlátozások mérték a végső csapást.


▪️Összes mellékhatás: 35-ször több a Biontech géninjekció után, mint az influenza elleni oltás után. ▪️Súlyos mellékhatás: 22-szer több a Biontech géninjekció után, mint az influenza elleni oltás után. ▪️Tartós következmények: 13-szor több a Biontech géninjekció után, mint az influenza elleni oltás után. ▪️Elhalálozás: 16-szor több a Biontech géninjekció után, mint az influenza elleni oltás után.

És vajon mennyi lehet még a többi kovid-géninjekció (Moderna, J&J, AstraZeneca stb.) miatt!? Mert azok ebben a statisztikában nincsenek benne. (Biró Éva)


A Mi Hazánk számos tiltakozása után most először nyilatkozott úgy a kormány, hogy már nem kell a Covid-oltás a Honvédségben, pedig még februárban sem válaszoltak arra, hogy meddig lesz kötelező, és az új vezérkari főnök májusi meghallgatásán sem tudott választ adni Novák Elődnek erre, de utánajárást ígért. Most kiderült: visszamenőleges értelmezéssel szüntették meg december 18-ától, ugyanakkor az Oltatlan Honvédelmi Csoport nevű Facebook-csoportba kétszázan jelentkeztek olyanok, akik idén kaptak értesítést emiatti leszerelésükről – december 17-i (vissza)dátumozással.


Ezen felül fejenként kilenc hónap felfüggesztett börtönbüntetéssel, s mintegy 1500 eurós – szintén felfüggesztett – pénzbírsággal sújtották őket. Egy harmadik klímaaktivista esetében 120 euró – felfüggesztett – pénzbírságot állapítottak meg.


A ChatGPT emberi formákban, az oltár feletti nagykivetítőn megjelenő avatarok tartottak felváltva istentiszteletet egy evangélikus templomban Németországban. (nu, reklámnak viszont jó volt, rögtön megtelt a templom...)


A Műegyetemi Rádió Club fennállásának századik évfordulójának tiszteletére elnevezett MRC-100 műhold vételére és vezérlésére a földi állomásokon (BME E épület teteje és Érd) minden készen áll – tették hozzá.


975 megtekintés

תגובות


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page