top of page

Mindennapi szemezgetésünk (10:31) 06.17.Az elnök szerint Gates az első amerikai barát, akivel Pekingben találkozott. (nu, egy Kína-féle egypólusú világ sem lenne jobb a mostaninál)


Oroszország új dokumentumokat tett közzé, amelyek szerint Észtország, Lettország és Litvánia nagymértékben részt vett a zsidók meggyilkolásában a holokauszt idején.


A miniszterelnök szerint ezzel a témával kapcsolatban senki nem meri kinyitni a száját, nehogy kihívják maguk ellen Washingtont.


Vlagyimir Putyin orosz elnök beszédének legfontosabb elemei a Szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórum plenáris üléséről. Percről-percre frissülő tartalom…


“Megismétlem: mi nem utasítottuk el a párbeszédet. Ők azok, akik úgy döntöttek, hogy megszakítják velünk ezt a párbeszédet. Ha nem akarnak velünk beszélni, nem is kell, majd akarni fognak. És majd mi meglátjuk, hogy melyik pillanatban és miről tudunk beszélni velük” – mondta.


Az orosz külügyminisztérium bejelentette, hogy Jeruzsálemben nyitnak nagykövetségi irodát, amelyben konzuli szolgáltatásokat fognak végezni, de diplomáciai rezidenciák is lesznek a területen, vagyis a jogi státusza magasabb lesz, mint egy konzulátusnak.


Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szégyent hoz az egész zsidó népre – mondta pénteken Vlagyimir Putyin orosz elnök, rámutatva arra, hogy Kijev szemet hunyt a neonáci ideológia felett.


Az IDF egyik magas rangú parancsnoka csütörtökön azt mondta, hogy Izrael aggódik az Egyesült Államok és más nyugati országok által Ukrajnának szállított fegyverekkel kapcsolatos...


Az amerikai elnök egy fegyvertartás szigorításáért tartott gyűlésen mondott beszédet. (nu, ezzel elkésett)


El a kezekkel a gyerekeinktől!


David Pressman nyitotta meg az idei budapesti Pride-ot, a „szabadság, szerelem” jegyében.


A főpolgármester szerint „magától értetődő”, hogy idén is kitűzik a szivárványos zászlót. (nucsak, magázza magát?)„Gyertek ki!” – skandálta a tömeg.


A szerző a Neokohnnak beszélt a "terápiás hitvallásról", amely áthatja az amerikaiak hozzáállását a kultúrharchoz, Biden támogatásáról az LMBTQ ügyek iránt, és Trump esélyeiről.


Demi Lovato most elmondta, hogy „elege lett” abból, hogy az embereknek állandóan el kellett magyaráznia, hogy a női biológiai neme ellenére ő nembináris és genderfluid, és ezért más névmásokat használ, ezért mindössze egy évvel a „nagy bejelentése” után úgy döntött, hogy visszatér a női személyes névmásai használatához.


Daniel Ellsberg tudatta elsőként az amerikaiakkal, hogy kormányuk képes félrevezetni, sőt hazudni nekik.


Oroszország retteg.

A szerző szerint keményen vissza kell szorítani Törökországot.


Nem tetszik a francia politikusnak, hogy Olaszország enged Brüsszelnek a migráció ügyében.


A kormányprogram szerint ezentúl kevesebb külföldi kapna menekültstátuszt.


„Ez egy jó ötlet. támogatom, és úgy gondolom, hogy a lakosok többsége is támogatni fogja” – mondta Anatolij Lokot, Novoszibirszk polgármestere csütörtökön a Radio Rosszija rádiónak. “Át kell térnünk az orosz nyelv használatára.”


Oroszország jelentősen fellendítette a kereskedelmet azokkal a nemzetekkel, amelyek nem engednek a külföldi nyomásnak, és ezzel ismét bebizonyította, hogy a világ felhagyott a régi neokolonialista rendszerrel – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök pénteken. Az emberiség most egy új, többpólusú berendezkedés felé halad – tette hozzá.


Ha egy vállalkozás közpénzhez, közfeladathoz, környezeti javakhoz fér hozzá, még az üzleti titok sem jelent számára kibúvót az elszámoltathatóság alól.


Mi lehet a baj Kertész Imrével, és főleg a kormánnyal, amely egy intézetnyi pénzt és erőforrást fektetett az íróba, néhány évvel a halála után? A kormánnyal – a baloldali szemlélő számára – nyilván úgy általában minden is; akár van Kertész Imre Intézet, akár nincs, akár van az intézeten sapka, akár nincs, az rossz. Na, de Nobel-díjas írónkkal is lehet ám baj: például az, hogy a fasizmust és a kommunizmust is határozottan elutasította.


A népszavazást vasárnap fogják megtartani. (lélegeznünk azért utána is szabad lesz?)


A Politico beszámol arról, hogy egy éves jelentés szerint minden fronton mindenféle kábítószer ömlik befelé Európába.Egy nemrég publikált tanulmány rávilágított arra, hogy az abortusznak nemcsak a nőkre, hanem a férfiak sokaságára is hosszú távú negatív hatása van, azokra is, akik a gyermekük elvetését akarták.

 

987 megtekintés

Comentarios


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK