top of page

Mindennapi szemezgetésünk (13:42) 06.18.Németországban benyújtották az első alkotmányjogi panaszt az új WHO-szerződések ellen. A WHO-szerződés tervezetének értelmében az állam átruházza az állami szuverén funkciókat, a parancskiadási-, ellenőrzési- és szankcionálási jogokat a WHO-ra, ami sérti a Német Szövetségi Köztársaság szuverenitását, valamint az állampolgárok alapvető- és emberi jogait. Marianne Grimmenstein a „Közérdek lobbi”-tól és Uwe Kranz az “Orvosok és tudósok az egészségért, a szabadságért és a demokráciáért” egyesülettől (Prof. Bhakdi egyesülete- MWGFD) 2023. június 16-án alkotmányjogi panaszt nyújtottak be a karlsruhei Szövetségi Alkotmánybírósághoz a “Nemzetközi Egészségügyi Előírások” (IHR) tervezett módosítása és az új WHO-szerződés tervezete ellen.


Részlet Patrubány Miklós 2023. június 15-én elhangzott nemzetpolitikai előadásából.Sem hímivarsejt, sem petesejt nem kellett hozzá. A lap ugyanakkor hozzátette, hogy ez a kutatás komoly etikai és jogi kérdéseket is felvet, mivel a laboratóriumban növesztett egyedek nem tartoznak sem az Egyesült Királyság, sem más országok hatályos jogszabályai alá. Míg a természetes módon tenyésztett emberi embriók csak 14 napig használhatók kutatásra az Egyesült Királyságban, a jelenlegi szabályozás a szintetikusokról semmit sem ír.


Moszkvában fogadta az orosz elnök az afrikai vezetőket – a találkozó szócsatába torkollott.


Korábban az afrikai küldöttség Kijevben Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel tárgyalt a kezdeményezésről.


Moszkva és Kijev a 2022. márciusi béketárgyalások során megállapodott Ukrajna semlegességének és biztonsági garanciáinak általános feltételeiről, de Kijev ezután hirtelen elállt a delegációja által már aláírt dokumentumokat – közölte szombaton Vlagyimir Putyin orosz elnök.


Elmondásuk szerint a támadásokkal arra reagálnak majd, hogy a Nyugat fegyvereket szállít Ukrajnának.


Európának el kellene döntenie: a saját lábán áll, vagy pedig kiszolgálja az Egyesült Államok igényeit – véli Lánczi András. Interjú a filozófussal.


Ha az Ukrán Fegyveres Erők teljes vereséget szenvednek, a lengyel hadsereg veszi át a helyüket. Erről Scott Ritter volt amerikai hírszerző tiszt a Myśl Polska című lengyel lapnak beszélt.


Az ukrajnai háborúban játszott félreértelmezett főszerepével, a szankciós és az erőltetett izompolitikával Washington a legnagyobb hibát követte el: a Közel-Kelet kicsúszik a kezei közül. Révész Béla írása a Makronómon.


A köztársasági elnök többek között találkozott a német államfővel és a német kancellárral is.


„Százmilliónyi választó hangján beszélt, amikor azt mondta: »Nem akarunk a zsarolás Európájában élni, egy olyan Európában, amely megfenyeget egy olaszországi miniszterelnök-jelöltet, hogy ha győz, akkor gondjai lesznek Brüsszellel. És nem akarunk azzal az Európai Parlamenttel együtt élni, amely megvétózza az EU következő soros magyar elnökségét, mert ez az EP nem az embereket képviseli, csak a gazdasági lobbistákat.«”


„Ideje mindenkinek felnyitni a szemét, mivel a radikális iszlám győzött az iskolákban; olyan nagy a nyomás, hogy a tanárok nem mernek kamera előtt nyilatkozni”


Nem engedi Olaszország, hogy kínai vezetőt nevezzenek ki a Pirelli óriáscég élére – hiába kínaiak a főrészvényesek.


A politikus eredetileg februárban tárgyalt volna Kínába, de a két ország közötti feszültségek növekedése miatt elhalasztották a látogatást.


Az ellentüntetők a transz apácákat „nyíltan perverz, szexuális és undorító, katolikusellenes gyűlöletcsoportként” jellemezték.


Szolgálnak és figyelnek.


Az apaság nevel, felemel és tanít – majd a legváratlanabb pillanatokban porrá zúz és újjá alakít – de humorral mindez játszi könnyedséggel viselhető. Talán valahogy így lehetne egy mondatban összefoglalni Véssey Miklós Apa kezdődik című könyvének tanulságát, amely érzékenyen és mélyre hatolóan, mégis energiától és örömtől telve kalauzol el minket az apává válás sokszor rögös útvesztőjében.


Turczi István, Prima Primissima-díjas költő novemberben veheti át az egész világon számontartott szakmai elismerést.


 

809 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page