top of page

Mindennapi szemezgetésünk (18:00) 06.19.Megtörtént Hszi Csin-ping kínai elnök és Antony Blinken amerikai külügyminiszter találkozója Pekingben.


A The Times című lap állítása szerint a Lengyelországban élő belarusz száműzöttek egy jövőbeli fegyveres felkelésre készülnek hazájukban. A brit lap szerint a harcosok “kulcsszerepet játszhatnak” az ukrajnai konfliktusban is.


Újabb videót közöltek a sikertelen ukrán ellentámadásról, amelyet Bahmut után, már csak orehovi húsdarálónak neveznek az orosz közösségi médiában. Az ukrán fegyveres erők 120 katonájából 3 maradt életben – mondta a súlyosan megsebesült szakaszparancsnok.


Oleh Nyikolenko ukrán külügyi szóvivő hétfőn kifogásolta, hogy az ukrán diplomaták mind ez idáig nem kaptak hozzáférést az Oroszország által tíz napja Magyarországnak átadott kárpátaljai, magyar nemzetiségű hadifoglyokhoz, és a magyar fél nem kezd "konstruktív párbeszédbe" Kijevvel ebben a kérdésben.


Oleg Nyikolenko ukrán külügyi szóvivő a kárpátaljai hadifoglyok kapcsán üzent.


Ugyanakkor Stoltenberg rejtélyesen úgy fogalmazott, hogy „a NATO kapui nyitva állnak” a belépni szándékozó országok előtt.


A kormány szerint a Shor megpróbálja destabilizálni az országot.


Az amerikai elnöknek nem tetszettek a kényes kérdések. (nu, itt a megoldás: nekünk is ezt kell mondani Brüsszelnek)


New York állam oktatási minisztériuma szerint „a legjobb gyakorlat”, ha az iskolák hazudnak a szülőknek. (nucsak, fejétől bűzlik...)


Már sopánkodik a spanyol baloldal és az EurActiv, mivel a Spanyol Néppárt helyi szinten többfelé összefog a Vox-szal. Mutatjuk, hol.


"Franciaországban egyre nagyobb a nyugtalanság, hogy hamarosan az iszlamista terrorizmus új hulláma vonulhat át Európán."


Az Iszlám Államhoz kötődő terrorszervezet tagjai megtámadták a nyugat-ugandai Lubiri bentlakásos középiskolát. A támadásban közel negyven diák életét vesztette.


A migráció veszélyt jelent a nők és a zsidóság jogaira, Magyarország a szellemi szabadság központja lehet, és a woke-izmus egyre inkább betör Németországban – mondja Sandra Kostner történész.


Mivel a blokk költségvetését egyre jobban kimeríti Ukrajna támogatása, Christian Lindner szerint elképzelhető, hogy Brüsszel több hozzájárulást kérne a tagországoktól.


A franciák keresztülhúzhatják a brit védelmi miniszter terveit, és szövetségesekre is találtak.


A Ficóék mögötti második legnépszerűbb erő, a Hlas vezetője, Peter Pellegrini korábbi kormányfő kizárta, hogy koalícióra lépne egykori főnökével. (nu, már megdolgozták)


A nemkívánatos események szinte minden szervrendszerben megfigyelhetők voltak. A mellékhatások harmadát súlyosnak minősítették – írja a “Conservative Review”.


A Big Pharma évtizedek óta tartó háborújának legújabb állomása a generikus, szabadalmi oltalom alatt nem álló, újrahasznosított, biztonságos és hatékony gyógyszerek ellen - NaturalNews.com


Megnyerte a keresztény tanársegéd a fellebbviteli pert Angliában, miután a korábbi ítélet helybenhagyta, hogy 2019-ben elbocsátották az állásából, amiért a közösségi médiában kritizálta azt, ahogy a fia anglikán egyházi iskolájában a szexualitásról és a transzneműségről oktattak, hozzátéve, hogy az iskola a transzneműséget népszerűsítő könyvek beszerzését tervezte. Az ítélet kimondta, hogy „a (vallási vagy egyéb) hit kinyilvánításának és az e hithez kapcsolódó nézetek kifejezésének szabadsága alapvető jog minden demokráciában, függetlenül attól, hogy a szóban forgó hit népszerű vagy általános, és még akkor is, ha annak kifejezése sértő lehet”.


... akik nem engedik, hogy a DragQueenek könyvet olvassanak a gyerekeiknek.


Bölcsőde/Óvoda


A főváros 150. évfordulója és a Pride kapcsán történelmi kiállítást szerveztek a Városháza parkba.


Nem véletlenül nevezik sokan a vidék krónikásának Zsigmond Dezső filmrendezőt. „Emberfilmekről”, a Szatmárból lassan örökre kiballagó tehénkékről és arról beszélgettünk vele, szárba szökkenhet-e a szerelem egy tanyalakó és egy plasztikbombázó között.
 


789 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page