top of page

Mindennapi szemezgetésünk (13:40) 06.30.Az EU-tagállamok állam- és kormányfőinek tanácskozásán a magyar és a lengyel miniszterelnök megakadályozta a migrációval kapcsolatos közös álláspont és közlemény kiadását.


„Szabadságharc volt, nem lázadás” – szögezte le Orbán Viktor a migrációs paktum elutasításával kapcsolatban. Összefoglalónk a miniszterelnök brüsszeli rádióinterjújáról!


A cikk szerzője szerint a jobboldali populisták célja a „jogállam demokratikus felszámolása”.


Az AfD sikere egy járási választáson az országban uralkodó hatalmas elégedetlenség jele. Krisztina Koenen jelenti Németországból.


Orbán Viktor pedig nem felel meg az európai közösségnek – véli a közgazdász.


A skandináv ország miniszterelnöke azt állítja, Magyarország korábban megígérte, hogy nem tervezi lassítani a svédek csatlakozási eljárását. Kristersson most azért akar egyeztetni Orbánnal, hogy megbizonyosodjon, Magyarország álláspontja nem változott a kérdésben. Ismert, a parlament illetékes bizottsága nem támogatta Vadai Ágnes javaslatát, hogy jövő héten tárgyalják Svédország NATO-csatlakozásának a kérdését. A DK politikusa szerint a Fidesz Törökország és Oroszország érdekeit szolgálja azzal, hogy lassítja az eljárást.


A hamarosan Litvániába küldendő kontingens gyakorlatoztatási feladatokat lát el, és a NATO-csúcs védelmének megerősítésével összefüggő feladatokat is teljesít.


Arrafelé igencsak gyakoriak az ilyen balesetek.


Az Egyesült Államok legmagasabb szintű jogi fórumának bírái 6-3 arányban adtak igazat a Diákok az Igazságos Felvételiért (Students for Fair Admission) nevű, nagyrészt ázsiai diákot tömörítő szervezetnek, amely két nagy hagyományú egyetem, a Harvard és az Észak-Karolinai Egyetem évtizedek óta életben lévő gyakorlata miatt indított pert. Joe Biden elnök a döntés után bírálta a Legfelsőbb Bíróságot és kijelentette, határozottan ellenzi azt, és azt javasolta az ország felsőoktatási intézményei számára, hogy találjanak kerülő utat a döntés körül, mert szavai szerint a bíróság évtizedes jogi precedenst hagyott figyelmen kívül csütörtöki döntésével.


Az erdélyi Vajdahunyadon zászlót bont Böjte Csaba testvér, ferences szerzetes „Déli harangszó” mozgalma a békéért és a béke gazdaságáért.


"Polgármesteri hivatalokat, iskolákat, rendőrőrsöket gyújtottak fel, támadtak meg" - mondta Gérald Darmanin, francia belügyminiszter.Újabb elképesztő felvételek láttak napvilágot az éjszakai zavargásokról.


Harmadik napja egyre erőszakosabb és kiterjedtebb zavargáshullám söpör végig Franciaországon, miután kedden Párizs elővárosában egy közúti ellenőrzés során francia rendőrök intézkedés közben lelőttek egy 17 éves fiatalt. Az eseményekről folyamatosan frissülő cikkünkben tudósítunk.


Greta Thunberg klímaaktivista csütörtökön találkozott Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel annak a javaslatnak a részeként, hogy hozzanak létre egy “munkacsoportot” a konfliktus okozta környezeti károkkal kapcsolatban. Az egyik felet sem érdekelte, hogy a konfliktusnak nem látni a végét.


A BBC mellett a CNN, a Sky News és az AP számára sem volt szempont, miért vonult be az izraeli hadsereg Dzsenínbe.


Az élelmiszerekkel történő észrevétlen kényszeroltás fejlesztése teljes gőzzel folyik. Bill Gates, a WHO és számos egyetem beszél arról, hogy mRNS vakcinákat kellene az élelmiszerekbe beültetni. “Úgy fogják módosítani ezeknek az élelmiszereknek a génjeit, hogy ezáltal mRNS vakcinákká váljanak”. – Ez minden határon túlmegy! A Kla.TV alapítója, Ivo Sasek több mint 45 ország nemzetközi közönsége előtt mutatja be alapos nyomozásának eredményeit.


Márki-Zay Péter, a baloldal korábbi miniszterelnök-jelöltje szombaton jelentette be pártjának megalapítását, és azzal kapcsolatos elképzeléseit. A Mindenki Magyarországa Néppárt számos tervvel mutatkozott be, kérdés az hogy mennyire tudják ezt beváltani. Ezzel kapcsolatban Tóth Gy. László, politológus fejtette ki véleményét a Vasárnap.hu-nak.


Kezdődik a világ egyik legszívderítőbb, ámde alig ismert sporteseménye, az államiság nélküli, FIFA által elutasított népek válogatottjainak labdarúgó világbajnoki selejtezője, Székelyfölddel!

789 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK