top of page

Mindennapi szemezgetésünk (14:00) 07.01.És ez SEMMIT sem vált ki...


A 19 éves férfi fosztogatás közben zuhant le egy Lidl tetejéről.


Az államfő arra kérte a szülőket, hogy tartsák távol a gyerekeiket a lázongásoktól és vállaljanak felelősséget értük, mert ez nem az állam feladata.


A pénteki rendkívüli biztonsági értekezletet követően, amelyen a folyamatban lévő zavargásokkal foglalkoztak, Macron megjegyezte, hogy az elmúlt három éjszaka letartóztatottak mintegy egyharmada “fiatal vagy nagyon fiatal” volt, ami arra utal, hogy az internet negatív hatással van a gyerekekre és a tizenévesekre.


Mutatjuk a ma esti eseményeket!


"Anderson Cooper, a CNN műsorvezetője 12 millió dolláros fizetésének több mint 80%-át a Pfizer fizeti az mRNS injekciók népszerűsítéséért az USA-ban."


A Bizottság szerint higgyük el: noha a kassza üres, a mi pénzük „meg van, náluk van”. És majd oda is adják, ha „jól viselkedünk”. Az uniós tagállamok azonban „fenik a kést”. Teljesen jogosan.


A lap szerint Európa jobbra tolódik.


Nehéz gondolatokat fogalmazott meg a kormányfő a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tisztavatóján.


A kereszténység kétezer éve élteti, a kereszténység megtagadása és a keresztényellenesség viszont megöli Európát – jelentette ki az Országgyűlés elnöke pénteken a brassói Fekete templomban, ahol első alkalommal tartottak magyar nyelvű istentiszteletet.


Egy minnesotai evangélikus templomban a bevett apostoli hitvallás helyett egy teljesen átköltött, LMBTQ-kompatibilis verziót vallottak meg a jelenlévők, így nembináris Isten, két apával rendelkező Jézus és „szivárvány-Szellem” is szerepelt benne.


William Burns CIA-igazgatót kijevi titkos látogatása során tájékoztatták arról, hogy Ukrajna tüzérséget és rakétákat akar telepíteni a Krím közelébe, és ezután tárgyalásokat akar kezdeni Moszkvával – írja a Washington Post (WaPo).


Készen állhat a terv a végjátékra. William J. Burns, a CIA igazgatója titkokban Ukrajnába látogatott.


Mark Milley szerint az ukránok lassabban haladnak, mint gondolták, de ez „a háború természetéhez tartozik”. (nu, akkor melyik hír igaz?)


Varsó arra kéri a NATO-t, hogy vegye fel a szövetség nukleáris fegyverek megosztásáról szóló programjába – közölte Mateus Morawiecki miniszterelnök hétfőn Brüsszelben újságírókkal. A program lehetővé teszi amerikai atombombák telepítését más országok területén.


“A rendelet a lengyel teherautók Oroszországon keresztül történő áruszállításának tilalmát is bevezette. Eközben a kritikus áruk (gyógyszerek, gyógyászati termékek és egyebek) esetében kivételt tesznek” – közölte a közlekedési minisztérium.


“Nincsenek olyan nemzetek, amelyek barátságtalanok lennének velünk szemben. Talán pontosabb lenne azt mondani, hogy vannak bizonyos kormányok, amelyek barátságtalanok [Oroszországgal szemben], de ami a népeket illeti, nos, soha semmilyen problémát nem tapasztaltunk velük, beleértve Görögországot és a görög népet is” – mondta Lavrov, amikor egy görög riporter megkérdezte, hogy mi a véleménye erről.


Függetlenség napi beszédében üzent a nagykövet. (nu, hogy is van a régi Pressman-vicc? "Állj mögém, de jó szorosan!")


A brit szerző szerint a demokraták mesterei annak, hogy megtartsák a hatalmat.


A bátonyterenyei junius 30-i tüntetést egy baloldali hírportál, az „Ez a lényeg” hirdette be előzetesen. A portál tulajdonosa az Orakulum 2020 kft, amelyről az Átlátszó már akkor kiderítette, hogy Amerikából pénzelik őket az Action for Democraty nevű Soros féle szervezet útján.


Argentína a nemzetközi tartalékokkal kapcsolatos problémák közepette a jüant és a különleges lehívási jogokat használta fel az IMF-adósság törlesztésére – jelentette a La Nación című újság.


Németországban már több száz bűncselekmény írható a Letzte Generation, azaz Utolsó Nemzedék nevű klímaaktivista csoport számlájára. Kiderítették, hogy egy berlini szervezet, a Wandelbündnis állja a számlákat, azonban ők is csak közvetítők, az egész mögött egy amerikai civil szervezet, a Climate Emergency Fund áll. Az aktivisták legtöbbször híres festményeket rongálnak, autóutakat zárnak le, de volt már olyan is, hogy egyikük egy focimeccs közepén a kapuhoz ragasztotta magát és arra is volt példa, hogy megbénították a müncheni repülőtér életét.


A 40 millió eurós (15 milliárd Ft) beruházással elkészült, több mint nyolcezer négyzetméter alapterületű Pears Jewish Campusban talált új otthonra a berlini Chábád-központ.


Vilhelm Junnila finn gazdasági miniszter pénteken, mindössze 10 napnyi hivatalban töltött idő után lemondott - közölte a nacionalista Finnek Pártja.


Spanyolország azt kívánja jelezni, hogy Európa töretlenül támogatja Ukrajnát.


A Világbank 1,5 milliárd dolláros hitelt hagyott jóvá Ukrajnának, amelyet a japán kormány garantál – közölte a pénzintézet pénteken.


Az elmúlt években az Európai Unió Bírósága ítéleteivel kivette a részét az egyre szorosabb európai integráció kialakításában.


Nyolc évre eltiltották, hogy választáson induljon. (nu, egy kis ajánlott irodalom: Pokol Béla: JURISZTOKRÁCIA (könyv és film a bírói, jogi, alapítványi hatalomról)


Megakadályozná azt, hogy a száműzött ellenzéki politikusok üzenni tudjanak országa polgárainak.


Kiderült belőle az is, hogy változóban van a párttagság összetétele: nőtt a magasabb iskolai végzettséggel rendelkezők száma, illetve emelkedik a nők, valamint az etnikai kisebbségekhez tartozók aránya.


Raffay Ernő, Balogh Zsuzsa, Vajda Miklós és sokan mások a búcsú-Polbeatben


726 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page