top of page

Mindennapi szemezgetésünk (10:37) 07.25.Friedrich Merz, a CDU vezetője a ZDF közszolgálati televíziónak adott vasárnapi interjújában beszélt erről.


Folytatódik a politikai dráma Spanyolországban, a bukott baloldali miniszterelnök foggal-körömmel kapaszkodna vissza székébe. És nem is lehetetlen, hogy sikerül neki.


A szavazást az ellenzék bojkottálta és tömegek tüntettek az izraeli parlament előtt az igazságügyi reformok első jelentős tervezete ellen.


A 30 hete tartó gyűlöletkampány, felforgató akciók levitézlett, bukott, bebörtönzött egykori miniszterelnökök visszatérésének álmát kergették. A naiv, megvezetett, feldühített, lefizetett, csak ne Bibi gyűlöletben élő, és nem ki részben utcán bulizó tömeget ra lehetett venni, hogy hétről hétre kivonuljanak az utcára. Nem hazafias érdekből tették ezt, még azok sem, akik ezzel áltatják magukat. Gyűlöletből! A vallásos lakosság iránti gyűlöletből, a csahcsakim és suknyikim iránti gyűlöletből! A “csak ne Bibi" jól beivódott gyűlöletből, bezzeg amikor Bibi hozta nekik a csodavakcinát …..ez a most tüntető tömeg azt mondta….na ezt az egy dolgot jól csinálta Bibi! És mennyire tévedett ez a megvezetett lakosság, mert azt az egy dolgot éppenséggel nem csinálta jól Bibi!


"A mostani 15 bíró közül négyet választanak újra az elkövetkező években, így nem kell tartani attól, hogy a bíróság diktatúrát vezet be." Jiszrael Aumann, aki 2005-ben nyerte el a közgazdasági Nobel-díjat a játékelmélet fejlesztésében elért eredményeiért, úgy vélekedik, hogy az izraeli igazságszolgáltatás elfogadhatatlan beavatkozása az állampolgárok mindennapi életébe, kimondottan káros.


Azt mondja, hogy Izraelben nincs más hátra a történtek után, mint POLGÁRHÁBORÚ! Meddig uszíthat egy ilyen priuszos volt politikus? Meddig mehet el büntetlenül a Netanjahu iránti gyűlöletében? Mekkora szabadság van Izraelben, hogy egyáltalán ilyen priuszos elemek uszíthatják a tömeget és zavartalanul szervezik a kormányellenes tüntetéseket? Miért nem indítanak eljárást az ilyen nyíltan uszítók ellen?


A kormánypárti tüntetők azért mentek ki, hogy világos legyen, ők ezt a kormányt választották és a kormány programját támogatják. Támogatják az igazságügyi reformot is, mert az a program része. Ezért szavaztak a jobboldalra.


"Azt akarják, hogy a nagy gyógyszergyártóktól függjetek. Azt akarják, hogy függjetek az mRNS vakcináiktól és más gyógyszereiktől, amelyekben mindannyian jelentős befektetők ... Így fognak meggazdagodni" – figyelmeztetett Dr. William Makis. "Végül a kormány el fog venni minden táplálékkiegészítőt, minden egészségügyi terméket, mindent, amit arra használsz, hogy meggyógyítsd magad és helyreállítsd az egészségedet"." "Hogyan fogják ezt csinálni?" kérdezte Dr. Makis. "Úgy fogják csinálni, hogy szabályozással eltemetik a természetes egészségügyet" – válaszolta. – A büntetések napi 5000 dollárról napi 5 millió dollárra emelkednek, ha valaki nem felel meg az új kanadai egészségügyi előírásoknak. Emellett létrehoznak egy nemkívánatos eseményeket bejelentő rendszert is, de nem az mRNS-termékekre, hanem a természetes egészségügyi termékekre vonatkozóan. És amint a természetes termékek elérnek egy bizonyos számú úgynevezett nemkívánatos eseményt, ez lesz az egyik eszköz arra, hogy kivonják őket a piacról. Dr. Makis orvos, radiológus, onkológus és immunológus – és a The Wellness Company Canada radiológia és onkológia vezetője.


Harold Ristau káplán, egy kitüntetett harci veterán és szemináriumi professzor tavalyelőtt februárban részt vett a Covid-19 -lezárások elleni “kamionkonvojban”. Semmi mást nem tett, csak imádkozott, elénekelte a kanadai himnuszt és csatlakozott a tüntetők petíciójához. Sőt. még az is a „bűne” volt, hogy több ezer kanadaihoz hasonlóan ő is pénzt adományozott a konvojnak. Eszébe sem jutott, hogy ezért beperelhetik, márpedig ez történt.


Nehezményezi a román külügyminisztérium, hogy Orbán Viktor Tusnádfürdőn, a 32. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor zárónapján mondott beszédében nyilvánosság elé tárta azt a visszafogottságra intő felhívást, amelyet a tárca a magyar miniszterelnök látogatását megelőzően diplomáciai csatornákon keresztül juttatott el hozzá – derült ki a tárca közleményéből.


Orbán Viktorról, a magyar politikai rendszerben játszott szerepéről persze lehet nagyon eltérő módon vélekedni, abban azonban valószínűleg mindenki egyetért (a legengesztelhetetlenebb bírálói is), hogy rendelkezik egy olyan elbeszélési móddal, amit ugyan sokféleképpen lehet vitatni, de azt aligha lehet kétségbe vonni, hogy a narratívájában felsorolt lényegi kérdések létező problémák. Lehet tehát eltérő választ adni az általa felvetett kérdésekre, de a kérdések létezését tagadni képtelen vállalkozás. (...) A hétköznapi gondolkodás számára az idő egyszerűen csak a fizika által használt és kizárólag mennyiségi szempontból értékelhető fogalom, a miniszterelnök viszont arra mutatott rá két példával is, hogy milyen drámai következményei lehetnek annak, ha nem vagyunk tisztában az idő minőségével, sőt egyáltalán nem is tudjuk értelmezni azt. Van ugyanis a taktikai idő, amit a görög kultúra kronoszként említ, és ez van benne a magyar krónika szavunkban is. Ennek, ahogy fogalmazott „taktikai időnek” valóban csak mennyisége van, ám létezik egy, ahogy említette „történelmi idő” is, ahol megmutatkozik az idő drámai fontosságú létminősége, amit az antik görög kultúra kairoszként nevezett meg. (...) Az egyik döntő feladatunk saját nemzeti hatáskörben az, hogy a végsőkig kitartsunk az ezzel párhuzamosan zajló globális identitásháborúban, ami a család, a nemzet és végső soron az európai kereszténység ellen folyik. És amelynek alapját az a háromszáz évvel ezelőtt létrehozott utópia képezi, amely úgy vélte, hogy rövidesen megszűnik minden vallás, mert eljön az Ész végső győzelme, és a racionális verbalitás tudományossága elhozza a történelem végét. Lehetett volna így is, tette hozzá, de nem így lett, sőt éppen az derült ki, hogy a szakrális szellemi talapzat nélkül minden nagy kultúra lehanyatlik és elpusztul. Ma éppen az okozza a vesztünket, hogy – amint fogalmazott – hedonista pogányokká váltunk. Bár Orbán Viktor általában nem szokott a szomszédba menni intellektuális bátorságot kölcsönkérni, feltehetőleg e szentencia kimondása igényelt némi elszántságot. És nem zárhatjuk ki azt sem, hogy valójában ez volt a méltó válasz arra, hogy a budapesti amerikai nagykövet Pride-on elmondott, nyíltan uszító beszédében az LMBTQ magyar aktivistáit egyenesen Kossuthhoz és Petőfihez hasonló hősökként ünnepelte. Nincs hová hátrálnunk, mert a történelmi időben a meghátrálás az öngyilkossággal egyenlő. Így legyen.


Megjelent az Egyensúly Intézet 2023. júniusi közvélemény-kutatásából kiderül, hogy három hónap alatt jelentősen nőtt, 220 ezer forintról havi 250 ezer forintra nőtt az a bevétel, ami a létszükségletek biztosítását fedezi. A felmérés szerint 3 hónap alatt 4 %-al nőtt azok tábora, akik nem tudják megteremteni az átlagos életvitelhez szükséges anyagi feltételeket.


Kína a feltörekvő piacokra irányítja át befektetéseit, ami a Nyugattól való gazdasági eltávolodás jele, miközben az Egyesült Államok vezetése egyre ellenségesebbé válik Pekinggel szemben – jelentette hétfőn a The Wall Street Journal (WSJ) című amerikai lap.


A segélycsomag légvédelmi rendszerek lövedékeit és Hornet megfigyelő drónokat is tartalmazza majd – írja a kiadvány. Az ügynökség szerint a HIMARS és NASAMS rendszerekhez, valamint a Stinger és Javelin rakétákhoz szükséges lőszereket is tartalmazni fog a csomag.


Ukrajna Magyarországon és Törökországban finomított orosz olajat használ a nyugatról szállított harckocsik és dízelgenerátorok működtetéséhez – jelentette hétfőn a Handelsblatt című német lap.


A román államfő és miniszterelnök is határozottan elítélte hétfőn, hogy Oroszország az éjszaka folyamán a Duna-parti ukrán kikötői infrastruktúra ellen intézett dróntámadást, közvetlenül a román határ mellett.


Gyenyisz Manturov, a védelmi kérdésekért felelős orosz miniszterelnök-helyettes hétfőn kijelentette, hogy Oroszország immár minden hónapban annyi lőszert gyárt, mint tavaly egész évben, és felgyorsította a katonai felszerelések gyártását is.


Ez a híd a logisztika szempontjából stratégiai fontosságú, mivel négy uniós országgal is határátkelőhelyként szolgált.


Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője megismételte, hogy hamisak az ukrán állítások arról, hogy az egyik orosz rakéta felelős lenne az odesszai székesegyházban a hétvégén okozott károkért. A Kijevből érkező állítások egyáltalán nem igazak – mondta újságíróknak hétfőn.


Vlagyimir Putyin orosz elnök aláírta a digitális rubel – a nemzeti valuta harmadik formájának – oroszországi bevezetésének jogi normáit rögzítő törvényt. A vonatkozó dokumentumot a hivatalos jogi információs portálon tették közzé.


Így az orvosi beavatkozások, beleértve a nemváltoztatást célzó gyógyszerek alkalmazását is, tilosak.


Nos, visszatértek, és ezúttal a klímaváltozásért táncolnak.
952 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page