VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

Mindennapi szemezgetésünk (15:15)

Rájöttek a bécsi tudósok, miért lesz az egyik ember súlyos beteg a koronavírustól, míg a másik nem

A természetes ölősejtek egy receptorának hiánya összefügg a Covid-19 súlyos lefolyásával - állapította meg a Bécsi Orvostudományi Egyetem tanulmánya. A fertőzés korai szakaszában a vírus szaporodása elleni harc fontos lépése az úgynevezett természetes ölősejtek (NK sejtek) immunválasza. Ezeknek a sejteknek a felületén különleges aktiváló receptorok helyezkednek el, köztük az NKG2C receptor, amely a fertőzött sejttel a speciális felszíni struktúrái egyikének (HLA-E) a segítségével kommunikál. Ennek a kommunikációnak az eredménye, hogy a vírusfertőzött sejt elpusztul. A NÉPESSÉG MINTEGY NÉGY SZÁZALÉKÁNÁL AZONBAN EGY GÉNVÁLTOZAT MIATT HIÁNYZIK AZ NKG2C AKTIVÁLÓ RECEPTOR, 30 SZÁZALÉKÁNÁL PEDIG CSAK RÉSZBEN ÁLL RENDELKEZÉSRE. (Ebből talán levonható az a következtetés, hogy az emberiség 66%-a eleve feleslegesen oltakozik, hisz náluk nem hiányoznak az ölősejtek; ha pedig nem hiányoznak, akkor megölik a vírusokat, s akkor meg nem is lehet továbbadni őket... – a Szerk.)


Kína az emberi génmódosítás útjára lépett

Mi történik, ha összemixeljük egy disznó és egy majom DNS-ét? Vagy éppen emberi szerveket próbálunk növeszteni állati testben? Kínai kutatók mindkét kérdésre tudnak válaszolni, hiszen biológiai kísérletekben nincs náluk hiány. Azonban most még magasabb szintre léptek a génmódosításban, új tesztalanyuk pedig nem más, mint az ember, erről ír a Gatestone Institute szerzője, Gordon G. Chang.


Felújítanák Nyirő József szülőfalujának titokzatos várát

Székelyzsombor az utolsó végvára a Homoród menti tömbmagyarságnak. Miután a székely alapítású faluba települt szászokat felőrölték a járványok és a tatár-török betörések, helyükre újra székelyek költöztek. Ez a táj ihlette, innen indult világirodalmi pályára az erdélyi havasok lelkületét oly hitelesen és szemléletesen ábrázoló író, Nyírő József. A falu fölötti dombot régi vár díszíti, ami a helység egyik fő ékessége. Ez a vár az egyedüli történelmi műemlék, ami a helyi tanács tulajdonában van.


„Na, hiányzom már?” – Trump belengette, hogy kész „harmadszor is megverni” a demokratákat 2024-ben

A volt elnök amerika legnagyobb konzervatív politikai rendezvényén mondott beszédet.


Fáklyás tiltakozás a korona-politika ellen Koppenhágában

Szombaton este Koppenhágában tiltakoztak a koronavírussal kapcsolatos lezárások miatt. A gyűlést a Men In Black mozgalom szervezte, amely az elmúlt hónapokban több tiltakozást tartott Dániában, és több ezer támogatóval rendelkezik. Dánia óvatosan enyhíti néhány koronakorlátozását, tekintettel a fertőzések alacsonyabb számára. Több mint két hónap elteltével az ország legtöbb üzlete hétfőn újra megnyithat, feltéve, hogy üzlethelyiségük kevesebb, mint 5000 négyzetméter, és nem a bevásárlóközpontokban találhatók.


Nyílt levél Kincses Gyulának, a Magyar Orvosi Kamara elnökének

Márpedig az elölt kórokozó, jelen esetben a vírus mint oltóanyag lassan kétszáz éves sikeres múltra tekint vissza. Nem százezrek vagy milliók, hanem százmilliók halálát, súlyos szövődményét lehet így megakadályozni. A kínai vakcináról a legmagasabban rangsorolt tudományos lapok is közölték már a jó eredményeket. Sajnos a hazai háziorvosok egy része, megszegve a hippokratészi esküjüket, tudatlanságuktól, vagy a kormány sikeres munkája elleni bosszújuktól vezetve jelentős mértékben hátráltatják a járvány elleni védekezés sikerét, annak legyőzését, súlyosan vétkezve ezzel a Magyar Orvosi Kamara etikai kódexében foglaltak ellen.


Szilvay Gergely: Így teszi tönkre a tinilányok életét a „transzjárvány”

Mitől van az, hogy tinilányok tömegei gondolják magukat hirtelen fiúnak, azaz transzneműnek, és miért dőlnek be nekik az orvosok és terapeuták is? Miben csúsztat a transznemű mozgalom, és miért hódol be neki mindenki? Nem kevesebb, mint 4400 százalékkal nőtt azoknak a tinédzser lányoknak az aránya az Egyesült Királyságban 2018-ban, akik „nemváltó” műtétet kívánnak igénybe venni. Amerikában 2016-17 között megnégyszereződött a nőkön végrehajtott ilyesfajta műtétek száma, s ez az összes ilyen műtét 70 százaléka volt.


Toroczkai László a Mi Hazánk miniszterelnök-jelöltje

Dúró Dóra: „A balliberális tömb kormányzása Magyarország gyors, míg a Fidesz kormányzása Magyarország lassú halálát jelentené”. A programjukról Dúró Dóra kifejtette, a Mi Hazánk az egyetlen párt, amely eltörölné a képviselők mentelmi jogát, írni-olvasni tudáshoz kötné a szavazati jogot, az oktatásban szegregálna, népszavazást tartana az uniós tagságról, betiltaná „az iskolai homoszexuális propagandát”, hatályon kívül helyezné a trianoni békeszerződést, továbbá amely szerint létezik cigánybűnözés, és amely az általa vezetett településeken földosztásba kezdett.


Egy kultúrállat

Életének hetvenedik évében elhunyt Rush Limbaugh (...) az amerikai konzervatív média ikonja volt (...) De persze akkor sem lenne érthető! Mármint az, ami a halálhíre alatt jelent meg egy lakonikus tömörségű kommentben: „Finally!” (Csak, hogy a legismertebb világnyelven is vigye jó hírünket…) Vagyis: „Végre!” Vajon ki lehetett ez a darwini törzsfejlődési zsákutca? Egy kórházból szökött pszichopata, egy kósza bérgyilkos? Nem. A „szerző”, Bozóki András, a Gyurcsány-kormány egykori kulturális minisztere, a CEU tanára, a Magyar Narancs állandó szerzője. Valakinek van még kérdése, hogy mi lenne itt, ha ezek visszajönnének?