top of page

Mindennapi szemezgetésünk (18:28) 08.06.“Magyarország nem járult hozzá, hogy átadjuk a külföldön élő magyarok adatait, mert ez veszélyt jelentene rájuk nézve, számunkra pedig a magyarok érdeke az első….. Vannak olyan országok, ahol nem engedélyezett a kettős állampolgárság, és ha átadjuk ezeket az adatokat, és a listák eljutnak ezen országok hatóságaihoz, akkor nagyon komoly retorziókat kell alkalmazni a magyarokkal szemben, különböző, akár büntetőjogi eljárásokat kell indítani, legalábbis Kárpátalján” – mondta Rétvári.


Talán joggal várnánk el, hogy a főközgazdász semlegességében senki se találjon kivetnivalót. Ám itt van rögtön az állampolgárság, amely gondot jelenthet. De nem az EU-ban. Ugyanis a bizottság már márciusban eltörölte azt a szabályt, hogy ilyen felelősségteljes pozíciókat csak európaiak tölthessenek be. Ma már nem is kétséges, hogy Morton asszony előtt akarták szabaddá tenni az utat. Pedig a pályázat még folyt az adott tisztségre, elméletileg más is nyerhetett volna, de csak elméletileg. Azért mégiscsak furcsa, hogy a több mint 420 millió uniós állampolgár közül senki sem felel meg a kiválasztás feltételeinek. Megvolt az előre eldöntött győztes, akit, ha kell, tűzön-vízen keresztülvisznek.


A fideszes EP-képviselővel arról beszélgettünk, hogyan sikerült összehoznia a természet-helyreállítási törvény ellen a Néppárt, az ECR és az ID képviselőit.


Felix Klein szerint minden német képviselőjelöltet vizsgálat alá kellene vetni, milyen is a hozzállásuk a szabadelvű-demokratikus államrendhez.


A vérlázító bírósági döntés hatalmas felháborodást váltott ki a német közvéleményben.


Észtország, Lettország és Litvánia miniszterelnökei csütörtökön közös nyilatkozatot írtak alá, amelyben megállapodtak abban, hogy legkésőbb 2025 elejéig lekapcsolódnak az orosz villamosenergia-hálózatról – jelentette az észt kormány sajtószolgálata.


Ukrajna az ellenségeskedések végéig szoros barátjának tekinti Lengyelországot, utána pedig megkezdődnek a versenyviszonyok az országok között – jelentette ki Mihajlo Podoljak, az ukrán elnök tanácsadója a Dom ukrán televíziós csatorna műsorában.


Dmitro Kuleba külügyminiszter felszólította a Nyugatot és a világot, hogy fegyverezzék fel Ukrajnát F-16-os vadászgépekkel.


Több tízezernyi ember vesztette el eddig a végtagjait Ukrajnában. A mérték már az I. világháború időarányos veszteségét idézi. Az a háború 4 éven át tartott, és 107 ezer amputációt hajtottak végre. Becslések alapján Ukrajnában ez a szám már most 20 és 50 ezer között van, de ez nem tartalmazza a júniusban kezdődő, óriási veszteségeket eredményező ellentámadás sérültjeit.


A Fekete-tengeri orosz olajinfrastruktúra elleni ukrán támadás feldühítheti a Fehér Házat, és veszélyeztetheti az ország támogatását – írja a Financial Times.


Ukrajna részt vesz a találkozón, Oroszország távolról figyeli az eseményeket.


A brazil küldöttség vezetője kétségeit fejezte ki, hogy bármilyen előrelépés történhet az ukrajnai béke felé, ha Oroszország nem vesz részt a tárgyalásokon. A megjegyzéseket távolról tette a jelenleg Dzsiddában zajló, szaúdi szervezésű csúcstalálkozó első napján, ahová Moszkva nem kapott meghívást.


Bakondi György elmondta: a határ szerbiai oldalán napi rendszerességűek a fegyveres összetűzések, embercsempész bandák pisztolyokkal, géppisztolyokkal harcolnak egymással, ezáltal pedig a magyar határbiztonság is fokozott veszélynek van kitéve.


A koreai cserkész világtalálkozó nehézségei rávilágítanak a kényelemhez szokott nyugati és a nomád táborokhoz szokott magyar cserkészek eltérő felkészültségére.


Győzelemre állnak a sátáni erők, az agymosás hívei, s vesztésre a méltó életet élni akarók. Ez vár ránk, kiáltják a tudósok, pszichológusok, agykutatók, csak éppen nem történik semmi, hogy ez ne így legyen. Napi négy óra? Nincs ellenszer, hallom sokaktól, ilyen a mai világ. Tényleg nincs ellenszere az elhülyítésnek, agyunk kalodába zárásának? El kell fogadnunk, hogy meglehetősen sok ember szórakozásnak tartja a Facebookot nézegetni, s oda mindenféle idióta tartalmat feltölteni? Valamint ostoba, gonosz vagy éppen unatkozó emberek véleményét olvasgatni? Egyelőre nagyon is úgy tűnik, hogy el kell fogadnunk.


A globális nagytőke és tudatipar szövetségesévé vált baloldal vagy új néven progresszió/woke feladott minden célt, amiért korábban éppen az új barátai ellen harcolt, eszébe sincs változtatni a társadalmi igazságtalanságokon, javítani a bérből és fizetésből élők helyzetén, visszametszeni a piac vadhajtásait. Elhiteti a kövérekkel, hogy ez rendben van; a lassúakkal hogy gyorsak; a fahangúakkal, hogy az operában a helyük. és persze a férfiakkal, hogy szülhetnek. Pedig nem; és az érintettek erre hamar rájönnek, hogy aztán a valóság és vágyott valóság találkozásából kialakuló kognitív disszonancia vágja (végleg) haza őket.


A milliárdos szerint ugyanis semmi sem változtatja meg gyorsabban a viselkedést az Egyesült Államokban, mint a jogi lépésekkel való fenyegetés.


Az Egyesült Államokban most engedélyezték a laboratóriumban termesztett húst. Jelenleg olyan helyzettel állunk szemben, amikor szándékos káoszt és hiányt keltenek és arra kényszerítik az embereket, hogy vegyünk laboratóriumban termesztett húst, és együnk rovarokat.Joe Biden, Ellen Degeneres, Bill Clinton, Tom Hanks, Oprah Winfrey, Bill Gates... Mi a közös bennük? Jeffrey Epstein és Ghislaine Maxwell"Ha 50 milliárd dollárt költünk arra, hogy 2050-re szén-dioxid-semlegessé váljunk, mennyivel fogja ez csökkenteni a világ hőmérsékletét?" "Nem tudod, ugye? Csak azt akarod, hogy költsünk 50 milliárd dollárt, és a leghalványabb fogalmad sincs arról, hogy ez csökkenteni fogja-e a világ hőmérsékletét."Egy hét múlva már közel 50-en érkezünk Ópusztaszerre, hogy elkezdjük építeni a MOGY-ot. Naponta csatlakoznak hozzánk és péntektől vasárnapig több, mint 650 önkéntessel üzemeltetjük a rendezvényt. Közel 100 kézműves és vendéglátós adja jó szívvel portékáját. 30 Társszervezet és Vendégközösség végez lelkiismeretes szervezést. Adományozóink jóvoltából nem maradnak az önkéntesek éhesen, a 30 db lelátó megújul, és még nagyon sok eszköz áll majd rendelkezésre. Sokan regisztráltak, van aki csak azért, hogy online élőben követhessék a rendezvényt. Élő közvetítéshez regisztráció. Elkezdődött a telekocsik szervezése az oszkár telekocsi oldalon. A program elkészült. 30 helyszínen 180 program várja a nemzetben gondolkodó, családokért elköteleződő és magyar erkölcsöt valló embereket. Elérhető letölthető programfüzet.

688 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page