top of page

Mindennapi szemezgetésünk (08:30) 2023.02.11.Európai barátokat említett beszédében az orosz külügyminiszter

„Mindannyiunkat összeköt az USA-központú világrend határozott elutasítása” – fogalmazott Szergej Lavrov. „Washington, London és Brüsszel oroszellenes hangoskodásai ellenére továbbra is erősítjük a tágabb értelemben vett szomszédsági kapcsolatokat a globális többséggel. Eurázsia, az ázsiai-csendes-óceáni térség, a Közel-Kelet, Afrika és Latin-Amerika országaival, amelyeket elsősorban alapvető nemzeti érdekeik vezérelnek” – hangsúlyozta. Lavrov rámutatott, hogy Oroszország párbeszédet folytat az európai államok állami és politikai üzleti köreinek ésszerű képviselőivel is, akik értékelik az Oroszországgal való barátságot.


Samantha Power Budapesten: Aggasztóan alakulnak az amerikai–magyar kapcsolatok

Power bejelentette, az amerikai kormány 20 millió dollárral fogja támogatni a demokratikus intézményrendszer jobb működéséért és a jogállamiságért küzdő civil szférát és a független médiát a közép-európai térségben.


Bejelentették az oroszok: napi 500 ezer tonnával csökkentik az olajtermelést

Azonnal megemelkedett a kőolaj ára.


Orbán Viktor elárulta, hogy min múlik Európa jövője (VIDEÓ)

Orbán Viktor az európai miniszterelnökök tanácsának ülését követően tett közzé videót hivatalos Facebook-oldalán. Azért tartott olyan sokáig, mert a migráció kérdését kellett megtárgyalnunk” – számolt be a kormányfő, aki szerint a migrációs nyomás folyamatosan nő, és lassan már a nyugati országok számára is elviselhetetlenné válik. Orbán Viktor kifejtette, az ülésen világosan ki kellett jelenteni, hogy Európa nagy veszélyben van, és sürgősen cselekedni kell. A kérdés mostmár csak az, hogy a bizottságban ülő brüsszeli bürokraták is megértik, hogy azonnal cselekedni kell. Például a Magyarországgal szembeni jogi eljárásokat fel kell függeszteni, vagy vissza kell vonni, illetve támogatni kell a tagállamokat, köztük Magyarországot is, hogy kerítést építsenek, és megerősítsék a határvédelmüket. Ezen múlik Európa jövője” – fogalmazott a miniszterelnök.


Brüsszeli sajtó: A határkerítések vádirattal érnek fel az EU kudarcos menedékpolitikája ellen

2014 és 2022 között a határkerítések összesített hossza az EU külső és belső határain 315 km-ről 2048 km-re nőtt.


Növeli az Európai Unió a határvédelem finanszírozását

Az Európai Unió meg fogja erősíteni külső határait, és lépéseket fog tenni, hogy megelőzze az illegális migrációs beáramlást – jelentette ki Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke Brüsszelben, az EU-tagországok vezetőinek egynapos csúcsértékezetét követően, péntek hajnalban.


A független brit közmédia riportere megölelte Zelenszkijt a londoni sajtótájékoztatón

Az első kérdése az volt az ukrán elnökhöz, adhat-e neki egy ölelést. (jajj!)


Bajban a NATO: a tagállamokon belül sincs egyetértés az ukránoknak szánt vadászgépekről

Macron például inkább tüzérséget küldene, Szlovákiában pedig rendkívüli parlamenti ülést tartanak, miután az ügyvezető miniszterelnök Mig 29-eseket ígért Zelenszkijnek.


Fegyverkeznek a románok: újabb 150 páncélost vásárolnának az USA-tól

A beszerzés értéke közel 262 milliárd forint.


Amerikai rakétákkal megrakott kamionok karamboloztak Németországban

Két napon át tartott a mentés.


Amerikai lap: Valós lehetőség Ukrajna feldarabolása

Medvegyev korábban már megosztott egy olyan térképet, amelyen Ukrajna Kijev környékére korlátozódik.


Körmeszakadtáig ragaszkodik a hatalomhoz a szélsőbalos német belügyminiszter

A harcos antifa Nancy Faeser, aki abból csinált karriert, hogy állítólag megfenyegették a neonácik, most épp a hesseni miniszterelnöki bársonyszékre ácsingózik. S nem is akárhogy akarja megszerezni...


A Mi Hazánk követeli, hogy minősítsék terrorszervezetté az Antifát!

A következő címmel fordulok a Parlamentben írásbeli kérdéssel Pintér Sándor belügyminiszterhez: Mikor minősítik terrorszervezetté az Antifa mozgalmat? Egyúttal feljelentést teszünk terrorcselekmény miatt az Antifa mozgalom ellen, amely szervezetten erőszakos bűncselekményeket követ el, annak érdekében, hogy a lakosságot megfélemlítsék. Ez pedig a Büntető Törvénykönyv szerint is terrorizmusnak minősül.


A Pfizer világszerte követeli a felmentést a felelősség alól az mRNS-“oltásait” illetően

A technológiáért és elektronikáért felelős indiai államminiszter, Rajeev Chandrasekhar ezt írta a Twitteren: “Szeretnék emlékeztetni arra, hogy a Pfizer megpróbálta megfélemlíteni az indiai kormányt, hogy az elfogadja a kovid elleni oltóanyag szállítására vonatkozó kártalanítási záradékot.” Az indiai politikus Tweetje egy kommentár volt ahhoz a videóhoz, amelyben az újságírók a Pfizer vezérigazgatóját, Albert Bourlát faggatták a cég koronavírus-fertőzések elleni gyógyszerének hatékonyságáról. Ahogy a Reuters már beszámolt róla, hogy 2021 szeptemberében az indiai kormány úgy döntött, nem vásárol koronavírus elleni oltóanyagot a Pfizertől. Ugyanakkor a kormány megtagadta az amerikai gyártó azon követelését, hogy a termékek használata során fellépő mellékhatások esetén védelmet nyújtson. Thomas Röper független újságíró a “www.anti-spiegel.ru” honlapján fogalmazta meg a találó kérdést: „Ha az mRNS-“oltóanyag” olyan biztonságos ahogy azt a Pfizer és a BionTech, valamint a politikusok és a média állítják, akkor miért ragaszkodnak a gyártók a felelősség alóli mentességhez?”


Bill Gates a ChatGPT-ről: Megváltoztatja a ma ismert világot

A mesterséges intelligenciás szöveggenerátor feltalálása szerinte olyan jelentős, mint az internet feltalálása. Az amerikai OpenAI cég által kifejlesztett és a Microsoft Corp (MSFT.O) által támogatott ChatGPT-t a történelem leggyorsabban növekvő fogyasztói alkalmazásává minősítették.


Itt a gondolatrendőrség kora? | Bizarr jövőkép Davosból

Nita Farahany az elkövetkező évtizedek leginnovatívabb területéről számolt be a Világgazdasági Fórum 2023-as davosi találkozóján. Elmondása szerint közel járunk ahhoz, hogy az agyi aktivitás mérése alapján egyre pontosabban megállapítsák, mit érez vagy gondol az ember. A digitális agyturkászok szerint ez egy hatalmas lehetőség, valójában azonban nem más, mint a szabadság korlátozásának legdurvább formája az emberiség történelmében.


875 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page