top of page

Mindennapi szemezgetésünk (08:30) 2023.02.11.„Mindannyiunkat összeköt az USA-központú világrend határozott elutasítása” – fogalmazott Szergej Lavrov. „Washington, London és Brüsszel oroszellenes hangoskodásai ellenére továbbra is erősítjük a tágabb értelemben vett szomszédsági kapcsolatokat a globális többséggel. Eurázsia, az ázsiai-csendes-óceáni térség, a Közel-Kelet, Afrika és Latin-Amerika országaival, amelyeket elsősorban alapvető nemzeti érdekeik vezérelnek” – hangsúlyozta. Lavrov rámutatott, hogy Oroszország párbeszédet folytat az európai államok állami és politikai üzleti köreinek ésszerű képviselőivel is, akik értékelik az Oroszországgal való barátságot.


Power bejelentette, az amerikai kormány 20 millió dollárral fogja támogatni a demokratikus intézményrendszer jobb működéséért és a jogállamiságért küzdő civil szférát és a független médiát a közép-európai térségben.


Azonnal megemelkedett a kőolaj ára.


Orbán Viktor az európai miniszterelnökök tanácsának ülését követően tett közzé videót hivatalos Facebook-oldalán. Azért tartott olyan sokáig, mert a migráció kérdését kellett megtárgyalnunk” – számolt be a kormányfő, aki szerint a migrációs nyomás folyamatosan nő, és lassan már a nyugati országok számára is elviselhetetlenné válik. Orbán Viktor kifejtette, az ülésen világosan ki kellett jelenteni, hogy Európa nagy veszélyben van, és sürgősen cselekedni kell. A kérdés mostmár csak az, hogy a bizottságban ülő brüsszeli bürokraták is megértik, hogy azonnal cselekedni kell. Például a Magyarországgal szembeni jogi eljárásokat fel kell függeszteni, vagy vissza kell vonni, illetve támogatni kell a tagállamokat, köztük Magyarországot is, hogy kerítést építsenek, és megerősítsék a határvédelmüket. Ezen múlik Európa jövője” – fogalmazott a miniszterelnök.


2014 és 2022 között a határkerítések összesített hossza az EU külső és belső határain 315 km-ről 2048 km-re nőtt.


Az Európai Unió meg fogja erősíteni külső határait, és lépéseket fog tenni, hogy megelőzze az illegális migrációs beáramlást – jelentette ki Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke Brüsszelben, az EU-tagországok vezetőinek egynapos csúcsértékezetét követően, péntek hajnalban.


Az első kérdése az volt az ukrán elnökhöz, adhat-e neki egy ölelést. (jajj!)


Macron például inkább tüzérséget küldene, Szlovákiában pedig rendkívüli parlamenti ülést tartanak, miután az ügyvezető miniszterelnök Mig 29-eseket ígért Zelenszkijnek.


A beszerzés értéke közel 262 milliárd forint.


Két napon át tartott a mentés.


Medvegyev korábban már megosztott egy olyan térképet, amelyen Ukrajna Kijev környékére korlátozódik.


A harcos antifa Nancy Faeser, aki abból csinált karriert, hogy állítólag megfenyegették a neonácik, most épp a hesseni miniszterelnöki bársonyszékre ácsingózik. S nem is akárhogy akarja megszerezni...


A következő címmel fordulok a Parlamentben írásbeli kérdéssel Pintér Sándor belügyminiszterhez: Mikor minősítik terrorszervezetté az Antifa mozgalmat? Egyúttal feljelentést teszünk terrorcselekmény miatt az Antifa mozgalom ellen, amely szervezetten erőszakos bűncselekményeket követ el, annak érdekében, hogy a lakosságot megfélemlítsék. Ez pedig a Büntető Törvénykönyv szerint is terrorizmusnak minősül.


A technológiáért és elektronikáért felelős indiai államminiszter, Rajeev Chandrasekhar ezt írta a Twitteren: “Szeretnék emlékeztetni arra, hogy a Pfizer megpróbálta megfélemlíteni az indiai kormányt, hogy az elfogadja a kovid elleni oltóanyag szállítására vonatkozó kártalanítási záradékot.” Az indiai politikus Tweetje egy kommentár volt ahhoz a videóhoz, amelyben az újságírók a Pfizer vezérigazgatóját, Albert Bourlát faggatták a cég koronavírus-fertőzések elleni gyógyszerének hatékonyságáról. Ahogy a Reuters már beszámolt róla, hogy 2021 szeptemberében az indiai kormány úgy döntött, nem vásárol koronavírus elleni oltóanyagot a Pfizertől. Ugyanakkor a kormány megtagadta az amerikai gyártó azon követelését, hogy a termékek használata során fellépő mellékhatások esetén védelmet nyújtson. Thomas Röper független újságíró a “www.anti-spiegel.ru” honlapján fogalmazta meg a találó kérdést: „Ha az mRNS-“oltóanyag” olyan biztonságos ahogy azt a Pfizer és a BionTech, valamint a politikusok és a média állítják, akkor miért ragaszkodnak a gyártók a felelősség alóli mentességhez?”


A mesterséges intelligenciás szöveggenerátor feltalálása szerinte olyan jelentős, mint az internet feltalálása. Az amerikai OpenAI cég által kifejlesztett és a Microsoft Corp (MSFT.O) által támogatott ChatGPT-t a történelem leggyorsabban növekvő fogyasztói alkalmazásává minősítették.


Nita Farahany az elkövetkező évtizedek leginnovatívabb területéről számolt be a Világgazdasági Fórum 2023-as davosi találkozóján. Elmondása szerint közel járunk ahhoz, hogy az agyi aktivitás mérése alapján egyre pontosabban megállapítsák, mit érez vagy gondol az ember. A digitális agyturkászok szerint ez egy hatalmas lehetőség, valójában azonban nem más, mint a szabadság korlátozásának legdurvább formája az emberiség történelmében.


875 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page