top of page

Mindennapi szemezgetésünk (12:38) 08.31.Próbálkoznak, DE ez már nem működik!

A Kaiser Permanente, Kalifornia legnagyobb egészségügyi szolgáltatója és a Lionsgate stúdió a múlt héten, alig néhány nappal a bevezetésük után megszüntette a kötelező maszk politikát. Az emberek már nem akarják! (magánüzenet: bravó, Fimmy Sobak, győztünk)


Brutálisan nyomul Németországban a transzlobbi — így lesz Hartmutból Helga

Egy percig se áltassuk magunkat, hogy itt csupán a szokásos német őrültségek egyikéről lenne szó. Krisztina Koenen jelenti Németországból.


Női ruhába öltözött férfiak fogadják a gyermekeket Disneylandben

Disneyland első alkalommal a pride hónapot is kihasználta, ugyanis júniusban szivárványos bulit (Disneyland Pride Nite) csaptak a parkban az LMBTQ-közösségek számára.


160 gyújtgató ! Nem klímaválság! Kinek dolgoznak?

Majd a görög nyomozóknak kénytelenek lesznek elmondani! Hasonló gaztett történt Hawai szigeten is.


Navracsics Tibor: 3,9 milliárd eurós hitelkérelmet nyújt be Magyarország A miniszter hangsúlyozta, a dokumentumokat csütörtökön, határidőre eljuttatják a Bizottsághoz.


Moszkva: Magyarország az egyetlen ország, amely nem fél megvédeni nemzeti érdekeit

Magyarország vezetése meglehetősen reálisan látja az ukrajnai válság körül kialakult helyzetet, és nem fél nyilvánosan megvédeni az ország nemzeti érdekeit – jelentette ki szerdán Alekszandr Grusko orosz külügyminiszter-helyettes a Pervij Kanal csatornának adott interjúban, amelyből a Rosszijszkaja Gazeta idézett.


Szalay-Bobrovniczky: nem tárgyalunk az Ukrajnának nyújtandó katonai segélyek uniós finanszírozásáról

Magyarország nem hajlandó tárgyalni az Ukrajnának nyújtandó katonai segélyek uniós finanszírozásáról, mivel az ország kormánya még mindig a “háború nemzetközi szponzoraként” tartja nyilván a magyar OTP bankot – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf magyar honvédelmi miniszter.


Lengyel lap: A NATO-nak fel kellene ráznia Orbánt azzal, hogy felajánlja Oroszországnak csapatai kivonását Magyarországról A szerzők szerint az „önelégült áruló” Orbán Viktort rá kellene kényszeríteni, hogy ne legyen többé Putyin haverja és NATO-tag egyszerre, miközben „óriási támogatásokat kap az EU-tól”.


Myśl Polska: Lengyelországból Ukropolia lesz

“Lengyelország kétnemzetiségű országgá válik, amit még a mainstream média is elismer. Nem kizárt, hogy a végén Ukropoliává válik. És ezt az új képződményt a Zelenszkij-rezsim által sikeresen kipróbált módszerekkel kell majd kormányozni, azaz a terror segítségével, a valódi ellenzék tevékenységének betiltásával, letartóztatásokkal, a polgári és munkajogok korlátozásával” – jósolja a szerző.


Hlavné správy: Fico visszatérésére készül a cseh elnök

A lap szerint a választások után éppen Magyarország lehet az, amely Szlovákiával együtt stratégiai partnerséget alakít ki.


Politico: az orosz olajból származó üzemanyag árasztja el Európát

Az orosz olajból származó üzemanyag elárasztja Európát, ami felháborítja az ukránokat – írja az amerikai Politico című lap. Az üzemanyagot Kína, India és Törökország adja el az Európai Uniónak, amelyek felvásárolják az orosz nyersolajat, és benzinné és kerozinná dolgozzák fel.


Ukránosítani akarja a munkácsi középiskolát a kinevezett igazgató és helyettese

Tervben van a magyar idegen nyelvként oktatása, már most szeptembertől ukrán első osztály indítása, a tantárgyak egy részének ukránul oktatása.


Teljesen megszüntetnék Kárpátalján a magyar oktatást

A Facebookon azt írják, hogy a szakszervezeti gyűlésen Pauk Marija, az új igazgató meg is erősítette a mindezt: „szakszervezeti gyűlésünkön a kinevezett igazgató és helyettese jelezte, rövidtávú céljuk az iskola ukránosítása, a magyar idegen nyelvként oktatása, már most szeptembertől ukrán első osztály indítása, a tantárgyak egy részének ukránul oktatása”.


Ferenc pápa is felkerült az ukrán állam halállistájára, majd később törölték

Szerdán robbant a hír, hogy a római katolikus egyházfő is felkerült a kijevi rezsim halállistájára. Ferenc pápa azzal “érdemelte ki” ezt, hogy egy orosz fiataloknak szóló videóüzenetben Oroszország történelmi és kulturális nagyságáról beszélt.


Borrell: a gaboni puccs és a nyugat-afrikai helyzet “nagy probléma” Európának

Az Európai Unió védelmi miniszterei összeülnek, hogy megvitassák a közép-afrikai Gabonban kialakult helyzetet, miután a volt francia gyarmat katonái korábban bejelentették, hogy átvették az irányítást – közölte szerdán Josep Borrell, az unió külpolitikai vezetője. “Ha ez beigazolódik, akkor ez egy újabb katonai puccs, amely növeli az instabilitást az egész régióban” – mondta Borrell az uniós védelmi miniszterek spanyolországi Toledóban tartott találkozóján, amelyről a Reuters számolt be.


Oroszország megvétózta a Mali elleni ENSZ-szankciók meghosszabbítását

Augusztus 31-én megszűnnek a Malival szembeni ENSZ-szankciók, miután Oroszország megvétózta a Franciaország és az Egyesült Arab Emírségek által javasolt meghosszabbításukat. Vaszilij Nebenzia, Oroszország ENSZ-nagykövete szerint a tervezet teljesen figyelmen kívül hagyta mind Bamako, mind Moszkva aggodalmait.


Nagykövetség: egyik orosz tankönyvtervezetben sem szerepel fasiszta jelzővel az 56-os forradalom

Az Oroszországi Föderáció budapesti nagykövetsége közleményben cáfolta a magyar médiában elterjedt információkat az 56-os forradalommal kapcsolatban. A diplomáciai képviselet közölte, hogy a magyar média a lettországi székhelyű Meduza internetes kiadványt használta fel forrásaként, amely oroszellenes hamis hírek gyártására és terjesztésére szakosodott, amiért Oroszországban méltán minősül külföldi ügynöknek.


Alex Soros bejelentette: nem vonulnak ki Európából

Áthelyezik a fókuszt Kelet-Európára, sőt, Soros György fia leszögezi: Orbán Balázsnak igaza volt, nem mennek ők sehová.


Alekszandar Vucsics is felszólal a Budapesti Demográfiai Csúcson

Novák Katalin a bejegyzésben megköszönte Alekszandar Vucsicsnak, hogy elfogadta a meghívását.


Ez lenne a szólásszabadság? Most derül ki, börtönbe lehet-e zárni valakit Európában, ha idéz a Bibliából

Kérdés, Finnország van-e olyan szabad ország, mint hazánk.


Percről percre: Megkezdődött Paivi Rasanen másodfokú tárgyalása

Päivi Räsänen egykori finn belügyminiszter és jelenlegi parlamenti képviselő csütörtökön és pénteken kell, hogy a Fellebbviteli Bíróság elé álljon Pál apostol Rómaiakhoz írt levelének Twitteren való idézése miatt Juhana Pohjola evangélikus püspökkel együtt, mert az ügyészség értékelése szerint a homoszexuálisokkal szembeni gyűlöletkeltésnek minősül a kifogásolt poszt.


Három évet volt a szegedi Egyetem TV-nél, most egy LMBTQ-vita miatt kirúgták

Homofóbnak bélyegezték. Már csak az a kérdés, hogy vajon azért, mert szervezett egy LMBTQ-vitát, vagy mert kikerült belőle egy részlet?


Malária-szúnyogok: David Beckham Bill Gates kísérleti vakcináit népszerűsíti Afrikában

Afrika előnye a kísérletezők számára, hogy ott nem létezik farmakovigilancia, és a jogrendszerhez való hozzáférés nagyon nehéz. Az egészségre gyakorolt káros hatásokról szóló panaszok nem kerülnek nyilvánosságra.


Az új Barbie a Covid vakcina mellékhatásaival


20.000 kínai ember lakik egy ilyen kaptárban....


999 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page