top of page

Mindennapi szemezgetésünk (12:38) 08.31.A Kaiser Permanente, Kalifornia legnagyobb egészségügyi szolgáltatója és a Lionsgate stúdió a múlt héten, alig néhány nappal a bevezetésük után megszüntette a kötelező maszk politikát. Az emberek már nem akarják! (magánüzenet: bravó, Fimmy Sobak, győztünk)


Egy percig se áltassuk magunkat, hogy itt csupán a szokásos német őrültségek egyikéről lenne szó. Krisztina Koenen jelenti Németországból.


Disneyland első alkalommal a pride hónapot is kihasználta, ugyanis júniusban szivárványos bulit (Disneyland Pride Nite) csaptak a parkban az LMBTQ-közösségek számára.


Majd a görög nyomozóknak kénytelenek lesznek elmondani! Hasonló gaztett történt Hawai szigeten is.


Navracsics Tibor: 3,9 milliárd eurós hitelkérelmet nyújt be Magyarország A miniszter hangsúlyozta, a dokumentumokat csütörtökön, határidőre eljuttatják a Bizottsághoz.


Magyarország vezetése meglehetősen reálisan látja az ukrajnai válság körül kialakult helyzetet, és nem fél nyilvánosan megvédeni az ország nemzeti érdekeit – jelentette ki szerdán Alekszandr Grusko orosz külügyminiszter-helyettes a Pervij Kanal csatornának adott interjúban, amelyből a Rosszijszkaja Gazeta idézett.


Magyarország nem hajlandó tárgyalni az Ukrajnának nyújtandó katonai segélyek uniós finanszírozásáról, mivel az ország kormánya még mindig a “háború nemzetközi szponzoraként” tartja nyilván a magyar OTP bankot – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf magyar honvédelmi miniszter.


Lengyel lap: A NATO-nak fel kellene ráznia Orbánt azzal, hogy felajánlja Oroszországnak csapatai kivonását Magyarországról A szerzők szerint az „önelégült áruló” Orbán Viktort rá kellene kényszeríteni, hogy ne legyen többé Putyin haverja és NATO-tag egyszerre, miközben „óriási támogatásokat kap az EU-tól”.


“Lengyelország kétnemzetiségű országgá válik, amit még a mainstream média is elismer. Nem kizárt, hogy a végén Ukropoliává válik. És ezt az új képződményt a Zelenszkij-rezsim által sikeresen kipróbált módszerekkel kell majd kormányozni, azaz a terror segítségével, a valódi ellenzék tevékenységének betiltásával, letartóztatásokkal, a polgári és munkajogok korlátozásával” – jósolja a szerző.


A lap szerint a választások után éppen Magyarország lehet az, amely Szlovákiával együtt stratégiai partnerséget alakít ki.


Az orosz olajból származó üzemanyag elárasztja Európát, ami felháborítja az ukránokat – írja az amerikai Politico című lap. Az üzemanyagot Kína, India és Törökország adja el az Európai Uniónak, amelyek felvásárolják az orosz nyersolajat, és benzinné és kerozinná dolgozzák fel.


Tervben van a magyar idegen nyelvként oktatása, már most szeptembertől ukrán első osztály indítása, a tantárgyak egy részének ukránul oktatása.


A Facebookon azt írják, hogy a szakszervezeti gyűlésen Pauk Marija, az új igazgató meg is erősítette a mindezt: „szakszervezeti gyűlésünkön a kinevezett igazgató és helyettese jelezte, rövidtávú céljuk az iskola ukránosítása, a magyar idegen nyelvként oktatása, már most szeptembertől ukrán első osztály indítása, a tantárgyak egy részének ukránul oktatása”.


Szerdán robbant a hír, hogy a római katolikus egyházfő is felkerült a kijevi rezsim halállistájára. Ferenc pápa azzal “érdemelte ki” ezt, hogy egy orosz fiataloknak szóló videóüzenetben Oroszország történelmi és kulturális nagyságáról beszélt.


Az Európai Unió védelmi miniszterei összeülnek, hogy megvitassák a közép-afrikai Gabonban kialakult helyzetet, miután a volt francia gyarmat katonái korábban bejelentették, hogy átvették az irányítást – közölte szerdán Josep Borrell, az unió külpolitikai vezetője. “Ha ez beigazolódik, akkor ez egy újabb katonai puccs, amely növeli az instabilitást az egész régióban” – mondta Borrell az uniós védelmi miniszterek spanyolországi Toledóban tartott találkozóján, amelyről a Reuters számolt be.


Augusztus 31-én megszűnnek a Malival szembeni ENSZ-szankciók, miután Oroszország megvétózta a Franciaország és az Egyesült Arab Emírségek által javasolt meghosszabbításukat. Vaszilij Nebenzia, Oroszország ENSZ-nagykövete szerint a tervezet teljesen figyelmen kívül hagyta mind Bamako, mind Moszkva aggodalmait.


Az Oroszországi Föderáció budapesti nagykövetsége közleményben cáfolta a magyar médiában elterjedt információkat az 56-os forradalommal kapcsolatban. A diplomáciai képviselet közölte, hogy a magyar média a lettországi székhelyű Meduza internetes kiadványt használta fel forrásaként, amely oroszellenes hamis hírek gyártására és terjesztésére szakosodott, amiért Oroszországban méltán minősül külföldi ügynöknek.


Áthelyezik a fókuszt Kelet-Európára, sőt, Soros György fia leszögezi: Orbán Balázsnak igaza volt, nem mennek ők sehová.


Novák Katalin a bejegyzésben megköszönte Alekszandar Vucsicsnak, hogy elfogadta a meghívását.


Kérdés, Finnország van-e olyan szabad ország, mint hazánk.


Päivi Räsänen egykori finn belügyminiszter és jelenlegi parlamenti képviselő csütörtökön és pénteken kell, hogy a Fellebbviteli Bíróság elé álljon Pál apostol Rómaiakhoz írt levelének Twitteren való idézése miatt Juhana Pohjola evangélikus püspökkel együtt, mert az ügyészség értékelése szerint a homoszexuálisokkal szembeni gyűlöletkeltésnek minősül a kifogásolt poszt.


Homofóbnak bélyegezték. Már csak az a kérdés, hogy vajon azért, mert szervezett egy LMBTQ-vitát, vagy mert kikerült belőle egy részlet?


Afrika előnye a kísérletezők számára, hogy ott nem létezik farmakovigilancia, és a jogrendszerhez való hozzáférés nagyon nehéz. Az egészségre gyakorolt káros hatásokról szóló panaszok nem kerülnek nyilvánosságra.
1 004 megtekintés

Comentarios


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page