top of page

Mindennapi szemezgetésünk – frissítve (14:30) 10.09.
Martin Ethelwolf: „Távol álljon tőlem, hogy itt bagatellizáljam az izraeli eseményeket..."

...de a világ egyik legprofibb hadserege és legerősebb állama áll szemben azokkal, akik ezeket a támadásokat szinte évente végrehajtják, nagyjából ugyanazzal a nulla eredménnyel, mely legfeljebb az izraeli belpolitikára van hatással. És a brandenburgi kaputól kezdve a fb profilok tömegéig ott az izraeli zászló, pontosan úgy, mint az ukránoké nemrég. Örmény zászlót sehol nem látok. Igaz, őket csak pár ezer év után takarítják el ősi szülőföldjükről ugyanazok, akik egyszer már majdnem kiirtották őket. Mellesleg a világ első keresztény állama, de ez mindegy is. Nem az etnikai konfliktusokról szól ez a poszt, mert akkor hosszabb lenne, nem is a politikai érdekekről, mert azt a hülye is ismeri. Hanem arról, hogy a médiaszolidaritás kizárólag annak szól, amit megfelelően tálal a média. És nagyjából ennyit érnek az olyan jelszavak is, mint demokrácia, humanitárius, civilizáció vagy éppen kereszténység. Ez a poszt semmi egyébről nem szól, mint a totális ürességről.”


Ma reggel (2023.10.09, 6:33) a Hamasz-terroristák visszatértek Izrael területére!

Dél Izraelben 20 zsidó falut, kibucot, várost szálltak meg az éjszaka alatt. Ezenkívül 11 izraeli katonai bázist támadtak meg. 800-1000 állig felfegyverzett terrorista tört be újra a Gáza övezet Hamasztánjából Dél Izraelbe. A gázai Hamasz terrorszervezet egy éven át tervezte ezt a meglepetésszerű betörést Izraelbe. A Dzsihád terrorszervezet menet közben csatlakozott a Hamaszhoz.

A hír megbízható forrásból a legtapasztaltabb biztonságpolitikai, katonai tudósítótól, Karmela Menásétől származik.


Egész Izrael harcba indul: 300 ezer embert hívtak be, megkezdődött Gáza ostroma

"Emberi állatok ellen harcolunk, és ennek megfelelően cselekszünk” - közölte az izraeli védelmi miniszter. Soha nem mozgósítottak még ennyi tartalékost Izraelben.


Az USA egy repülőgép-hordozó csapásmérő csoportot küld Izrael partjaihoz

Az armadát a USS Gerald R. Ford repülőgép-hordozó vezeti, és öt irányított rakétás rombolót is magában foglal. Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter vasárnap közölte, hogy Washington lőszert és más katonai felszerelést is szállít az Izraeli Védelmi Erők (IDF) számára.


A Hamász egy komplett zsidó falut húzott fel Gázában, hogy azon gyakorlatozzanak, de Izrael nem vette komolyan

Megdöbbentő részletek derültek ki Izrael megtévesztéséről.


A Moszad egyik volt vezetője: Ez a hírszerzés kudarca, Izrael biztonsági taktikája teljesen összeomlott

A hírszerzés az állította, bár a Hamász rendszeresen gyakorlatozott, a terrorszervezetnek nem áll szándékában megtámadni Izraelt.


A Hamász azt közölte, mintegy százharminc izraeli túszt tart fogva, köztük a hadsereg magas rangú tisztjeit

Izraelben megkezdték a Gázai övezetbe hurcolt túszok családjainak értesítését.


Sivatagi mészárlás: lecsapott egy fesztiválra a Hamasz, gyilkoltak és túszokat szedtek

Legalább 260 holttestet találtak a fesztivál helyszínén.


Nincsenek szavak: izraeli nőket erőszakoltak meg és végeztek ki a terroristák

„A barátaik holttestei mellett erőszakolták meg őket” – mesélte a Supernova fesztivál egyik túlélője a Tabletnek.


Olvasónk hozzászólása az izraeli fejleményekhez

"Az Élet szent okokból élni akar. / S ha Magyarországra dob ki valakit / Annak százszorta inkább kell akarni". S látható, hogy ez a világ más tájain még inkább így van. A palesztin "terroristák" is élni akarnak, mert sehogy sem tudnak belenyugodni, hogy a zsidó terroristák annak idején fegyverrel elrabolták az országukat. A minap emlékeztek meg az osztrákok arról a sok dél-tiroli "terrorcselekményről", melyeknek eredményeképp végül az olaszok mégis csak hajlottak arra, hogy megadják a dél-tiroli osztrákoknak az autonómiát. Pedig az olaszok nem arról nevezetesek, mint pl. az Irgun és a Haganah militáns cionistái, akik tudták, hogy némelykor csak az erőszak szavának van foganatja. Az övéknek akkoriban volt, és máig van. Hát most a palesztinok is hallatják szavukat. "Mert az élet szent okokból élni akar."


Az izraeli háború előzményei és ami a médiákból kimaradt!

Amerika benézte: ha nincs olajdollár, az arabok összefognak Izrael ellen a palesztinok védelmében. Az USA újabb alkut kötne Szaud Arábiával. A szaúdi herceg a nyáron a kapcsolatok megszakításával fenyegette az Egyesült Államokat. Mindez azért, mert Biden meg akarta büntetni a királyságot az OPEC+ megállapodás miatt.


Erdogan: a közel-keleti béke csak Palesztina függetlenségével lehetséges

Recep Tayyip Erdogan török elnök kijelentette, hogy a közel-keleti béke csak Palesztina függetlenségével lehetséges, utalva az 1967-es határokon belül egy független palesztin állam létrehozásáról szóló 2012-es ENSZ-határozat végrehajtására.


Az olasz miniszterelnök üzent a magyaroknak és a lengyeleknek

Giorgia Meloni olasz kormányfő megérti, hogy az EU-csúcson másképp döntött Magyarország és Lengyelország a migrációs kérdésekben, mert a földrajzi elhelyezkedésükből adódóan más problémákkal küzdenek.


Szijjártó Budapestre hívta a WHO főigazgatóját – ha jön, a Mi Hazánk tüntetni fog ellene

Toroczkai László és Novák Előd is posztolt a témában.


Scholz pártja történelmi vereséget szenvedett Hessenben, az AfD már a második

A tartományi választások vasárnap értek véget a németországi Bajorországban és Hessenben. A helyi statisztikai hivatal által közzétett előzetes szavazási eredmények szerint Bajorországban a Keresztényszociális Unió (CSU) nyert a szavazatok 37 százalékával, a második helyen a Szabad Választók párt (15,8 százalék),a harmadik helyen a jobboldali Alternatíva Németországért (14,6 százalék) végzett. A szövetségi kormánykoalícióban részt vevő Zöld Párt 14,4 százalékot ért el. A Scholz féle SPD csak az ötödik helyen végzett 8,4 százalékkal.


Szombaton több százan csatlakoztak a "Frexit" mozgalom párizsi tüntetéséhez, hogy Franciaország Európai Uniós és NATO-tagsága ellen tiltakozzon

1 052 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page