top of page

Mindennapi szemezgetésünk – frissítve (14:30) 10.09.
...de a világ egyik legprofibb hadserege és legerősebb állama áll szemben azokkal, akik ezeket a támadásokat szinte évente végrehajtják, nagyjából ugyanazzal a nulla eredménnyel, mely legfeljebb az izraeli belpolitikára van hatással. És a brandenburgi kaputól kezdve a fb profilok tömegéig ott az izraeli zászló, pontosan úgy, mint az ukránoké nemrég. Örmény zászlót sehol nem látok. Igaz, őket csak pár ezer év után takarítják el ősi szülőföldjükről ugyanazok, akik egyszer már majdnem kiirtották őket. Mellesleg a világ első keresztény állama, de ez mindegy is. Nem az etnikai konfliktusokról szól ez a poszt, mert akkor hosszabb lenne, nem is a politikai érdekekről, mert azt a hülye is ismeri. Hanem arról, hogy a médiaszolidaritás kizárólag annak szól, amit megfelelően tálal a média. És nagyjából ennyit érnek az olyan jelszavak is, mint demokrácia, humanitárius, civilizáció vagy éppen kereszténység. Ez a poszt semmi egyébről nem szól, mint a totális ürességről.”


Dél Izraelben 20 zsidó falut, kibucot, várost szálltak meg az éjszaka alatt. Ezenkívül 11 izraeli katonai bázist támadtak meg. 800-1000 állig felfegyverzett terrorista tört be újra a Gáza övezet Hamasztánjából Dél Izraelbe. A gázai Hamasz terrorszervezet egy éven át tervezte ezt a meglepetésszerű betörést Izraelbe. A Dzsihád terrorszervezet menet közben csatlakozott a Hamaszhoz.

A hír megbízható forrásból a legtapasztaltabb biztonságpolitikai, katonai tudósítótól, Karmela Menásétől származik.


"Emberi állatok ellen harcolunk, és ennek megfelelően cselekszünk” - közölte az izraeli védelmi miniszter. Soha nem mozgósítottak még ennyi tartalékost Izraelben.


Az armadát a USS Gerald R. Ford repülőgép-hordozó vezeti, és öt irányított rakétás rombolót is magában foglal. Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter vasárnap közölte, hogy Washington lőszert és más katonai felszerelést is szállít az Izraeli Védelmi Erők (IDF) számára.


Megdöbbentő részletek derültek ki Izrael megtévesztéséről.


A hírszerzés az állította, bár a Hamász rendszeresen gyakorlatozott, a terrorszervezetnek nem áll szándékában megtámadni Izraelt.


Izraelben megkezdték a Gázai övezetbe hurcolt túszok családjainak értesítését.


Legalább 260 holttestet találtak a fesztivál helyszínén.


„A barátaik holttestei mellett erőszakolták meg őket” – mesélte a Supernova fesztivál egyik túlélője a Tabletnek.


Olvasónk hozzászólása az izraeli fejleményekhez

"Az Élet szent okokból élni akar. / S ha Magyarországra dob ki valakit / Annak százszorta inkább kell akarni". S látható, hogy ez a világ más tájain még inkább így van. A palesztin "terroristák" is élni akarnak, mert sehogy sem tudnak belenyugodni, hogy a zsidó terroristák annak idején fegyverrel elrabolták az országukat. A minap emlékeztek meg az osztrákok arról a sok dél-tiroli "terrorcselekményről", melyeknek eredményeképp végül az olaszok mégis csak hajlottak arra, hogy megadják a dél-tiroli osztrákoknak az autonómiát. Pedig az olaszok nem arról nevezetesek, mint pl. az Irgun és a Haganah militáns cionistái, akik tudták, hogy némelykor csak az erőszak szavának van foganatja. Az övéknek akkoriban volt, és máig van. Hát most a palesztinok is hallatják szavukat. "Mert az élet szent okokból élni akar."


Amerika benézte: ha nincs olajdollár, az arabok összefognak Izrael ellen a palesztinok védelmében. Az USA újabb alkut kötne Szaud Arábiával. A szaúdi herceg a nyáron a kapcsolatok megszakításával fenyegette az Egyesült Államokat. Mindez azért, mert Biden meg akarta büntetni a királyságot az OPEC+ megállapodás miatt.


Recep Tayyip Erdogan török elnök kijelentette, hogy a közel-keleti béke csak Palesztina függetlenségével lehetséges, utalva az 1967-es határokon belül egy független palesztin állam létrehozásáról szóló 2012-es ENSZ-határozat végrehajtására.


Giorgia Meloni olasz kormányfő megérti, hogy az EU-csúcson másképp döntött Magyarország és Lengyelország a migrációs kérdésekben, mert a földrajzi elhelyezkedésükből adódóan más problémákkal küzdenek.


Toroczkai László és Novák Előd is posztolt a témában.


A tartományi választások vasárnap értek véget a németországi Bajorországban és Hessenben. A helyi statisztikai hivatal által közzétett előzetes szavazási eredmények szerint Bajorországban a Keresztényszociális Unió (CSU) nyert a szavazatok 37 százalékával, a második helyen a Szabad Választók párt (15,8 százalék),a harmadik helyen a jobboldali Alternatíva Németországért (14,6 százalék) végzett. A szövetségi kormánykoalícióban részt vevő Zöld Párt 14,4 százalékot ért el. A Scholz féle SPD csak az ötödik helyen végzett 8,4 százalékkal.


1 053 megtekintés

Comentários


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page