top of page

Mindennapi szemezgetésünk (15:30) 10.12.A Hamász terroristái 150 embert ejthettek fogságba a szombaton kezdődött támadásuk során, sorsuk ismeretlen.


A Hamász-párti tüntetők veszélyt jelentenek az európaiakra - vélekedett a volt amerikai külügyminiszter.


Elképesztő állapotok uralkodnak Németországban az iskolákban az izraeli események miatt.


Olaf Scholz jelentette be, hogy tevékenységi tilalom alá helyezik a Hamászt Németországban az Izrael elleni támadás miatt.


Október 7-e és 10-e között több mint nyolcvan eseményt regisztráltak.


Tisztogatásba kezdett az X. (nu, akárhogy is, de ez is vaskos cenzúra, a szabad véleménynyilvánítás megnyirbálása)


Az APA osztrák hírügynökség szerint a légkör pattanásig feszült volt. (nem különben kirekesztés a véleménynyilvánításból)


Követeljük, hogy a magyarországi palesztinok határolódjanak el és ítéljék el a Hamasz halálszektájának rémtetteit! (és nem különben)


Napok alatt a tízmillió Izrael- és Hamász-szakértő országa lettünk. Vélemény.


Ki kell állnunk Palesztina mellett – írták.


Éric Zemmour a Visszahódítás (Reconquete) elnevezésű francia jobboldali párt elnöke az X-en tett közzé egy bejegyzést, amiben felhívja a figyelmet arra, hogy a Hamász alapítója a világ minden muszlimját a harag napjára hívja október 13-án, pénteken. A dzsihád felé tereli őket és arra, hogy álljanak készen a mártírhalálra. Mint a francia politikus írja, Izraelhez hasonló veszélyben van Franciaország, de egész Európa is, hiszen Európa-szerte megtalálhatóak a Hamász-támogató bevándorlók, akik az egész Nyugatot akarják elpusztítani – írja a politikus.


Oroszország támogatja a független palesztin állam létrehozását – jelentette ki Vlagyimir Putyin elnök az Orosz Energiahét moszkvai nemzetközi fórum szerdai plenáris ülésén.


Eljött a háború hatodik napja. Az izraeli áldozatok száma meghaladta az 1300-at. Tíz óra szünet után újrakezdődött a rakétatűz. Az izraeli hadsereg szerint voltak "jelei" a halálos Hamász-támadásnak az azt megelőző éjszaka, de nem volt komoly hírszerzési figyelmeztetés. Az IDF csapatokat küldött az észak-izraeli határvárosokba. Cikkünk folyamatosan frissül.


Antony Blinken külügyminiszter több jelentés szerint pénteken találkozik Mahmúd Abbász palesztin elnökkel. Bár a találkozót amerikai tisztviselők még nem erősítették meg, a külügyminiszter honlapja szerint Blinken szerdán kezdődött háromnapos izraeli útja során Jordániába is elutazik.


Az amerikai elnökjelölt Netanjahut és az izraeli titkosszolgálatokat is bírálta a Hamasz terroristáinak támadásai miatt.


Trump szerint az izraeli vezető nem segített Amerikának az iráni Iszlám Forradalmi Gárda parancsnokának 2020-as kiiktatásában, de később mégis megpróbálta learatni a dicsőséget érte.„Súlyos hiba volt ennyi, teljesen különböző kultúrájú, vallású és felfogású embert beengedni” – húzta alá a politikus.


Kérdés, mi lesz Kijevvel, ha elfogy a pénz.


Ukrajnának meg kell találnia a saját finanszírozásának módját, mivel a külföldi támogatás egyre csökken – figyelmeztetett a Nemzetközi Valutaalap (IMF) helyi missziójának vezetője.


Feloldhatatlan probléma körvonalazódik: kinek milyen fegyver „jár”?


Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán rendeletet írt alá, amelyben előírja, hogy a gazdaság kulcsfontosságú ágazataiban működő exportőröknek el kell adniuk devizabevételeiket – közölte a Kreml. A rendelet célja a rubel támogatása, amelynek értéke az utóbbi időben csökkent a főbb devizákkal szemben.


A svéd nagyvállalatok a szankciók ellenére is folytatják a kereskedelmet Oroszországgal más országok közvetítőin keresztül – írja a Dagens Nyheter című helyi lap.


Vlagyimir Putyin orosz elnök a jövő héten Kínába látogat – közölte szerdán újságírókkal asszisztense, Jurij Usakov, megjegyezve, hogy az utazás előkészületei már javában folynak.


Oroszország 2024-ben eltörölheti a turista vízumkényszert a Kuvaitból, Szaúd-Arábiából, Bahreinből, Ománból és Malajziából érkező vendégek számára – közölte Dmitrij Vahrukov gazdaságfejlesztési miniszterhelyettes egy turisztikai fórumon.


Energetikai ügyek kapcsán is fontosnak tartja a tárgyalásokat, mint fogalmaz, „Európa és a Kaukázus országainak összekapcsolása kulcsfontosságú Európa energiaellátása, versenyképessége és biztonsága számára. Ezen dolgozunk ma Georgiában”.


„Az állam létét garantáló minimum tényező, hogy Magyarország meg tudja védeni a saját határait, jelenleg ez nem egyértelmű. Miközben a déli határnál lőnek, a kormány meghátrálásra kéri a rendőröket, a Mi Hazánk szerint a honvédség odavezénylése és a tűzparancs a megoldás. Meg kell védenünk az ott élőket, el kell rettentenünk a migránsokat” -összegezte Dúró Dóra.


Lara két évvel ezelőtt, 17 éves korában lett beoltva. Három nappal később összeesett. Négy hónapon keresztül egyáltalán nem tudott járni. A kórházból diagnózis nélkül és állapota ellenére kerekesszék nélkül bocsátották haza. Azóta is fájdalmak vannak a lábaiban és vannak olyan időszakok, amikor csak mankóval képes járni vagy teljesen járásképtelen. A kezei is remegnek és állandóan fáradt. Forrás: https://report24.news/sie-ist-erst-neunzehn-seit-der-coronaimpfung-an-den-rollstuhl-gefesselt/?feed_id=34168 (Biró Éva) (a Szilaj Csikó értesülése: Németországban megint szorgalmazzák a kovidoltást és a maszkviselést...)
856 megtekintés

Commentaires


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK