top of page

Mindennapi szemezgetésünk (11:30) 10.13.Halomban álló, megrongált szolgálati autók láthatók a felvételeken.


Az Izraelt ért brutális támadás és a zsidókat ért fenyegetések miatt muszáj volt megerősíteni az intézmények védelmét.


Ezzel szemben Nyugat-Európában vannak ilyenek, és vannak hozzá emberek, akik helyeslik az ilyen akciókat. Adjunk hálát a Jóistennek, hogy nekünk 2015-ben helyén volt az eszünk, és megépítettük a kerítést – mondta a miniszterelnök a Kossuth Rádióban.


„Állj ki Gázáért és bátor embereiért!” címmel hirdetett tüntetést pénteken Budapestre egy palesztinbarát szervezet.


A konfliktus kirobanása óta az ENSZ Segélyszervezetének 12 munkatársát ölték meg Gázában.


Egyre nagyobb a nyomás Kairón, hogy engedélyezze a palesztin civilek távozását Egyiptom felé.


A tervezett evakuálás a Gázai övezet teljes lakosságának mintegy felét érintené. (nu, ezért "nem működött" az izraeli titkosszolgálat...; minden a tervek szerint halad)


(nu, viszont ez is igen megfontolandó: "Nem lehet békét kötni olyanokkal, akik mások megölésén keresztül vélnek a mennybe jutni."; tisztelt Olvasó, lehet választani)


Shay Golden: "Mit tennénk, ha lenne egy IDF-ünk a holokauszt alatt?" Itt a lehetőség, hogy bosszút álljunk a Hamászi nácikon, az összes zsidó nevében is, akiket előtte lemészároltak, és nem volt, aki felkeljen a nevükben. (nu, akkor ld. ehhez: A palesztinok Izrael nyelvét beszélik (Chris Hedges jegyzete)


Az izraeli-palesztin konfliktus eszkalálódása után bejárta az internetet az a fotó, amelyen magukat queerként identifikáló fiatalok protestálnak Palesztina szabadságáért.


Ismét bekövetkezett az, amit már az elmúlt években is láthattunk, ha Izraelt megtámadják a terroristák.


Irán szerint következményei lesznek a palesztinok ellen elkövetett bűncselekményeknek.


Többet nem „kopogtat" épületek tetején az IDF az izraeli háborúban, de mi ennek a jelentősége a Hamász részére? A „kopogtatás a tetőn" az Izraeli Védelmi Erők (IDF) által használt kifejezés, amely azt az eddig használt gyakorlatot írja le, hogy nem robbanó vagy kis hatóerejű eszközöket dobnak le a palesztin területeken a célba vett polgári házak tetejére a közelgő bombatámadások előzetes figyelmeztetéseként, hogy a lakóknak legyen idejük elmenekülni a támadás elől. Erre a Hamász azon, jól ismert taktikája miatt volt szükség, mely szerint a terroristák civil épületekbe, iskolákba, mecsetekbe, óvodákba telepítik katonai létesítményeit.


Izrael nem oldja fel a Gázai övezet ostromát, amíg a Hamász nem engedi szabadon az összes túszt, akit foglyul ejtett – jelentette ki csütörtökön Izrael Katz energiaügyi miniszter. Bejelentésére azt követően került sor, hogy az izraeli hatóságok a Hamász fegyveresei által szombaton végrehajtott meglepetésszerű támadást követően elvágták a palesztin exklávé víz-, üzemanyag- és áramellátását.Az elnök úgy fogalmazott, hogy meghallgatta az ellenzék kérését. A választást az is előkészítette, hogy szeptember végén több mint húsz szerbiai polgármester, köztük Belgrád első embere is lemondott, ezzel lehetőséget teremtve az előrehozott önkormányzati választások kiírására.


Washington visszalépett ígéretétől, hogy feloldja 6 milliárd dollárnyi befagyasztott iráni vagyon zárolását, még azután is, hogy Teherán szabadon engedett öt amerikai állampolgárt, akiket az Iszlám Köztársaság elleni kémkedéssel vádoltak.


Nem fognak amerikai csapatokat vezényelni Izraelbe – közölte John Kirby, a Nemzetbiztonsági Tanács szóvivője csütörtökön a Fehér Házban újságírókkal. Az Egyesült Államok azonban továbbra is ellátja az Izraeli Védelmi Erőket (IDF) a Hamász elleni harcban.


A szíriai főváros, Damaszkusz és egy másik nagyváros, Aleppó nemzetközi repülőtereit találta el Izrael “egyidejű” rakétacsapás – jelentette csütörtökön a SANA állami hírügynökség a szíriai hadsereg egyik forrására hivatkozva. Az incidens az izraeli-palesztin konfliktus jelentős fellángolása közben történt.


Most a Kínából érkező acél- és alumíniumtermékek importját próbálja megnehezíteni az USA és az EU. Az extravámok kivetése még Trump ötlete volt, Peking ügyes zsarolása már mostani gondolat.


A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) megfosztotta hatáskörétől az Orosz Olimpiai Bizottságot az Oroszországi Föderáció új jogalanyainak a (Donyecki és Luganszki Népköztársaságok, Zaporozsje és Herszon régió) olimpiai tanácsainak felvétele miatt – közölte csütörtökön az Interfax hírügynökség a NOB honlapjára hivatkozva.


A közlemény szerint a megállapodás ratifikálása megerősíti Kirgizisztán elkötelezettségét


Orbán Viktor magyar miniszterelnök október 16-18. között Pekingbe utazik, hogy részt vegyen az Övezet és Út kezdeményezés nemzetközi konferenciáján, és megbeszéléseket folytasson Hszi Csin-ping kínai elnökkel – közölte a magyar államfő hivatala.


Christine Anderson európai parlamenti képviselő. "Nos, azt hiszem, mindig is egyfajta nyűg voltam, még a szüleim és a tanáraim számára is. Ők ezt teljes mértékben tanúsítani fogják. Már gyerekkorromban is mindig érdekelt a politika, talán a családom története miatt."


Amit a közelmúltig összeesküvés-elméletnek minősítettek, az mély társadalmi-politikai válságba torkollhat: neves tudósok egy csoportja most megszólalt, és rávilágított a sokat hangoztatott Covid-oltás ijesztő egészségügyi kockázataira. És összekapcsolta őket a lakosság folyamatos többlethalálozásával! – írja a német ellenzéki párt AfD Facebook-oldalán.
1 016 megtekintés

1 Comment


Döme Sanya
Döme Sanya
Oct 13, 2023

Magyarországon be kellene vezetni egy ünnepnapon, amikor nem foglalkozunk a zsidókkal. 8 milliárd emberből kb. 10 millió a létszámuk, ennek ellenére állandóan róluk szólnak a hírek.

Like
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg