VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

Mindennapi szemezgetésünk (15:51)


ÍGY HEKKELNEK VÁLASZTÁST A 21. SZÁZADBAN

A Time magazin elnökválasztási riportja maga leplezi le, mi a választási trükközések új modellje.


Szarka Gábor az SZFE-ről: Megmagyarázhatatlan gyűlölettel találtuk szembe magunkat

Az SZFE kancellára volt az Index Kibeszélő című műsorának vendége, ahol Pikó András akciójára reagálva elmondta, hogy kitüntetést köztörvényes bűnözőktől szokás visszavenni.


Rákapcsolt a gender-propaganda: 185 német színész “coming-outolt” egy kiáltványban

Németországban 185 színész egy kiáltványt írt alá , amelyben nyilvánosan felvállalják szexuális orientációjukat. A csoport vitát akar kezdeni az LMBTQ közösség "láthatóságáról"- írja az Erdély.ma németországi tudósítója.


Tombolni kezdett a baloldal Budapesten, titokban legalább 1800 embert tesznek munkanélkülivé

Belső anyagot juttattak el szerkesztőségünkhöz, amit közzé is tennénk most. Karácsony Gergelyék a városvezetéssel ritkán látott tisztogatásba kezdtek. Információink szerint több, mint 1800 embert tehetnek hamarosan az utcára egy tollvonással. Becsatoljuk azt a hivatalos iratot, amit megkaptunk. A baloldal tombolni kezdett, Karácsony alkalmatlan. És lenne pofájuk ezt is a kormány nyakába varrni.


Zeneiskolásoknak felújított épületet kapott a Freeszfe Egyesület

Szemendri Gábor, a VII. kerületi Molnár Antal Zeneiskola vezetője közleményében azt írta, tegnap óta minden reményüket elvesztették, hogy méltó helyet találjanak maguknak. Az épület felújítása bár 2019-ben elkészült, azt az önkormányzat a mai napig nem adta át a zeneiskola részére, és tegnap óta minden reményünket elvesztettük, hogy a kimondottan részünkre felújított épületben nagy múltú zeneiskolánk, mely a kerület legnagyobb létszámú, mintegy 600 gyermeket oktató nevelési intézménye, méltó székhelyre találjon. Iskolánk ugyanis évek óta saját épület nélkül, bérházi lakásokban és nyolc különböző telephelyen kénytelen megoldani a legfiatalabbak zenei nevelését, sokszor méltatlan körülmények között.

BOLOND LYUKBÓL Tanulmány bizonyítja: a csupasz vakondpatkányok egyedi dialektusa hihetetlenül idegengyűlölő

Gary Lewin, aki részt vett a kutatásban, elmondja, hogy a kolóniák rendkívül xenofóbok, vagyis idegengyűlölők, és a dialektusok alapján pillanatok alatt feltűnik a rágcsálóknak, ha idegen került közéjük. Ha az idegen még fiatal, akkor beilleszkedhet, de a felnőtt egyedeket megölik. Mindezekből a tudósok azt a következtetést vonták le, hogy a csupasz vakondpatkányok sokkal jobban hasonlítanak az emberekre, mint gondolták, hiszen rasszisták és idegengyűlölők.


A német kormány nyomást gyakorolt a tudósokra a lezárások érdekében

A levelezésből kiderül, hogy Seehofer államtitkára, Markus Kerber a Robert Koch Intézet munkatársait egy olyan modell kidolgozására kérte volna fel, amely „megelőző és represszív jellegű intézkedéseket alapozhat meg”– írja a lap. Az intézet munkatársai eleget tettek a kérésnek, és négy nap alatt dolgozták ki azokat a modelleket, amelyekkel a kormány a sajtóban megindokolta a bevezetett lezárásokat. A modell azzal számolt, hogy a legrosszabb esetben akár egymillió halottja is lehet a 2020-as évben a kínai koronavírusnak és 57 millió ember fertőződhet meg Németországban”. A modellt az alapján dolgozták ki, hogy mi történhet, ha nem vezetnek be intézkedéseket. A járvány kirobbanása óta Németországban eddig 62 ezer halott volt, és több mint kétmillióan fertőződtek meg. A németországi halottak túlnyomó többsége 70 év feletti.
23 megtekintés