top of page

Mindennapi szemezgetésünk (10:00) 10.25.
Október 22-én konferenciát tartottunk a kötelező gyermekoltásokról. Orvosok, jogászok, oltások témájában kutató szakemberek osztották meg észrevételeiket, kritikáikat, megoldási javaslataikat a témában. Nagyon sokan látogattak el, ami jelzi, hogy rendkívüli jelentőségű kérdésről van szó.


A magyar parlament kedden elutasította azt a javaslatot, hogy szavazzanak Svédország NATO-csatlakozási kérelméről. Az Apnews nevű amerikai hírügynökség szerint a késleltetés háttérében többek között az állhat, hogy a Fidesz szerint a svéd politikusok »égbekiáltó hazugságokat« terjesztenek a magyar demokrácia állapotáról.


Nyílt levélben fordultak a magyar köztársasági elnökhöz a Budaházy Bizottság az Igazságtételért civil társaság szolidaritási kezdeményezésének támogatói. Bevezetőjükben leszögezték, nagy örömmel és hálával élték meg, amikor a több mint 10 éven át meghurcolt Budaházy Györgyöt és vádlott-társai elnöki kegyelemben részesültek. Akkor azt hitték, hogy ezzel a társadalmi igazságérzet helyreállítása felé tett bátor lépéssel a Hunnia per lezárult.

A brit lap szerint a kormányfő elszigetelődik a nyugati szövetségen belül.


Magyarország magabiztosan vág neki az őszi-téli időszaknak, de a szankcókat kivető EU-s tagállamoknak drága lesz a gáz – mondta el a sorok között az orosz Szövetségi Tanács munkatársa.


A 66 éves Nyekraszov halálát akut szívelégtelenség okozta. Az olajcég közleménye szerint Nyekraszov közel 50 évet dolgozott az olaj- és gázszektorban – először tanácsadóként, majd vezetőként. A Reuters megkereste a Lukoilt, de a vállalat nem akarta kommentálni a halálesetet. Ismert: az orosz gigacég előző igazgatótanácsi elnöke 2022 szeptemberében halt meg, miután kizuhant egy moszkvai kórházból.


Roberta Metsola szerint további előnyöket is fel lehetne kínálni, például az Erasmus ifjúsági programban való részvételt.


A NATO-főtitkár szerint télen csak romlani fog a helyzet.


A kijevi Tarasz Sevcsenko Nemzeti Egyetem megszüntette az orosz nyelv és irodalom kurzusokat, valamint betiltotta az orosz tudományos forrásokat – közölte Volodimir Bugrov, az intézmény rektora.


Nagykoalíciós összefogással leszavazták a Mi Hazánk mindhárom módosító javaslatát, béke és semlegesség helyett az Izrael melletti egyoldalú kiállás a fontos az Országgyűlésnek – írja Novák Előd, a párt országgyűlési képviselője a Twitteren.


A 2,3 milliós Gázai övezet lakosságának mintegy fele kiskorú.


A különbség a háború és a népirtás között (ismétlés)


Azonnal szabadon kell engedni a Hamász palesztin szervezet által túszul ejtett összes embert – jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő kedden újságíróknak. “Elítéljük a terrorizmus minden megnyilvánulását. Álláspontunk szerint minél hamarabb biztosítani kell a tűzszünetet, és a problémára megoldást kell találni. Ennek az az alapja, hogy a palesztinok számára biztosítani kell egy független államot.”


Ez a mi határozott álláspontunk.


“Alaposan megvitatták az aktuális kétoldalú napirendet, hangsúlyt fektetve a sokoldalú orosz-iráni partnerség teljes komplexumának továbbfejlesztésére, összhangban a Vlagyimir Putyin orosz elnök és Ebrahim Raiszi iráni elnök között létrejött megállapodásokkal” – áll a közleményben.


Gilad Erdan vérvádnak nevezte a világszervezet vezető diplomatájának azon nyilatkozatát, miszerint az iszlamista Hamász terrorszervezet támadását a palesztinok Izrael általi évtizedes elnyomásának szövegkörnyezetében kell szemlélni. Erdan kijelentette, hogy Guterres fittyet hány az izraeli lakosság szenvedéseire.


Nem várt helyről kapott segítséget a zsidó állam. Szaúd-Arábia fogta el az egyik cirkáló rakétát, amelyet az Irán által támogatott jemeni húszi lázadók lőttek ki a múlt héten Izrael felé – írta meg a The Wall Street Journal.


A francia elnök kijelentette, hogy Izrael háborúja Franciaország háborúja is egyben.


“Egy F-16-os vadászrepülőgépekből álló expedíciós század érkezett a Központi Parancsnokság területére, hogy megerősítse az amerikai jelenlétet a további agresszió elrettentése érdekében” – közölte az amerikai Központi Parancsnokság az X közösségi platformon közzétett bejegyzésében.


Érdekes adatokat közölt a Harvard CAPS-Harris felmérés arról, hogyan vélekednek az amerikaiak Izraelről és a Hamászról az október eleji, brutális támadássorozat óta.


Canterbury érseke tűzszünetre szólított fel Gázában, és ezzel szembefordult a brit miniszterelnökkel.


„Nem szabad kapkodni” – figyelmeztet Josí Cohen.


A svéd aktivista kritizálása mellett kemény kérdésekre is válaszolt a szakértő.


A Pentagon tisztviselői szerint október 17. óta legalább tíz alkalommal Irakban és háromszor Szíriában amerikai katonák ellen irányítottak drónokat és rakétákat. Washington az Irán által támogatott milíciákat vádolta, de elismerte, hogy nincs bizonyíték arra, hogy Teherán vezetését vádolják a támadások megrendelésével.


A síita milíciákat is magában foglaló Iraki Iszlám Ellenállás azt közölte, hogy ágyúzta az Egyesült Államok északkeleti részén fekvő Kharab al-Jir támaszpontját.


Az Egyesült Államok “túlzásba vitte” a dollár szankciós felfegyverzését, ami arra készteti a világ egyre több országát, hogy csökkentsék a valutát alkalmazó tranzakciókat – figyelmeztetett Elon Musk.


Ghána nemzeti valutát akar használni az Oroszországgal folytatott kereskedelemben, és csatlakozhat az ország MIR fizetési rendszeréhez – mondta Lawrence Awuku-Boateng, a Ghána-Oroszország Üzletfejlesztési Tanács elnöke hétfőn a jaltai nemzetközi fórum alkalmával a TASZSZ orosz hírügynökségnek.


Oroszország külső adóssága 2023 második negyedévében tovább csökkent, és először csökkent 15 százalék alá – jelentette kedden a RIA Novosztyi az ország központi bankjának adataira hivatkozva.


A keresetet 33 állam terjesztette elő a kaliforniai Oaklandben található szövetségi bíróságon. A vád szerint az érintett platformok félrevezetik a nyilvánosságot az alkalmazásaik veszélyeiről, és szándékosan ráveszik a fiatalokat a függőséget okozó közösségi média használatára, ráadásul a Meta megsértette a 13 év alatti gyermekek körében végezhető adatgyűjtésre vonatkozó előírásokat is – írják a keresetben. „A Meta nagy teljesítményű és példátlan technológiát alkalmaz a fiatalok elcsábítására, bevonására és végső soron behálózására” – áll a keresetben, melyben azt írják, hogy a céget csak a haszonszerzés érdekelte.

Csalódottak vagyunk, amiért ahelyett, hogy az iparággal együttműködve hatékony, egyértelmű és életkornak megfelelő szabványokat dolgozhatnának ki, az ügyészek ezt az utat választották” – áll a Meta közleményében.


Dúró Dóra (Mi Hazánk) megdöbbentőnek nevezte, hogy a Magyar Nemzeti Múzeumban megtekinthető nemzetközi sajtófotó-kiállításon LMBTQ-propaganda folyik, miközben a gyermekvédelmi törvény elvileg tiltja az ilyesmit. Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára válaszában visszautasítva az LMBTQ-propaganda vádját, azt mondta: a dokumentarista célú World Press Photo kiállítás egy befogadott kiállítás, tartalmába a Magyar Nemzeti Múzeum nem szólhat bele, a képeket nemzetközi zsűri válogatja és külföldi kurátor véglegesíti. Abban azonban egyetért, hogy a kiállítás néhány fotója felvetheti a gyermekvédelemmel kapcsolatos szabályok sérelmét, ezért a tárca vizsgálatot rendelt el - jelezte


„Amit olvastunk mi is a kinti lapokban, azok értelmetlenségek. A lányom, Zsolt ikertestvére és a vejem kint van Arizónában, még nagy erőkkel zajlik a nyomozás. Az amerikai jogok szerint az áldozat hozzátartozói minden dokumentumot, hanganyagot megismerhetnek, így a boncjelentéstől a tanúvallomásokig mindent. Ezért biztos forrásból mondhatom, semmi nem igaz abból, amit a sajtó leírt. A fiamat – aki teológus volt – egy rendezvényre hívták, azonban tőrbe csalták. Szándékközösségben, többek által nyereségvágyból elkövetett rablógyilkosság volt. A bűntényt egyelőre a 18 éves, 2 méter magas, kisportolt Jackson vállalta magára, de más vitte el az autót, a mobiltelefont, stb. Nem ismerte a fiam a támadókat, és még csak nem is védekezett, mert nem számított semmi rosszra. Jóindulatú, embereknek segítő, mélyen hívő ember volt. Vékony, 170 cm-es jóságos kis ember.” Jackson 2 hete volt próbaidőn szabadlábon, egy reintegrációs program keretében.


Frigyes, Csaba és Gergő szabadságáért minden este elmondunk egy Miatyánkot, egész addig, amíg szabadok nem lesznek! Bárki csatlakozhat! Most, '56 és 2006 évfordulóján, megemlékezünk az áldozatokról, akik '56-ban az életüket áldozták értünk, és akik 2006-ban csak megemlékezni szerettek volna, aztán lövöldözések és verések közt találták magukat. Sajnos még most is van három áldozata a gyurcsányi tervnek, hiszen a 15 éve tartó eljárás még mindig nem ért véget, ezzel borzalmas szenvedést okozva a vádlottaknak és családjaiknak. Ők vannak a fotókon. (Köztük dr. Szücsi Frigyes nemzetközi hírű régész, két kisgyerek apukája és Tián Csaba, termelési vezető, négy kisgyerek apja). A múlt szenvedései figyelmeztetnek, hogy ne hagyjuk a mai szenvedőket! Sajnos koncepciós perek és ártatlanul bebörtönzött emberek ma is vannak! Még a sértett, Csintalan Sándor is kegyelmet kért nekik! Mivel mindent megtettünk – a Bizottság az Igazságtételért munkájával, a támogatók kiállásával (nemsokára megosztjuk a listát, sok híres ember állt ki mellettük), hogy szabadok lehessenek, ezért már csak imával tudjuk erősíteni a döntéshozók igazságos itéletét. Szabadságot a koncepciós per áldozatainak! Aki személyesen is ki szeretne állni mellettük, jöjjön el november 2-án, 9:00 órára, Kúria Budapest, V. ker. Markó u. 16. fsz. 9. alatti tárgyalóterembe, ahol nyilvános tárgyaláson hozzák meg ellenük az itéletet, és utána évekre börtönbe kell vonuljanak, hacsak nem történik csoda a tárgyaláson (elvileg jogilag nem valószínű) és nem kapnak kegyelmet.


Soha nem felejtünk, nem felejtetünk és nem mondunk le a felelősök felelősségre vonásáról, kegyelmet kérünk a gyurcsányi koncepciós Hunnia-per utolsó három vádlottjának! (ismétlés)796 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page