top of page

Mindennapi szemezgetésünk (10:27) 2022.10.05.

Emmet Penney beszélt a nyugati országok katasztrofális energia-politikájáról, arról, hová tűnt a mérnöki fegyelem, és lehetséges-e egyáltalán a megújuló energiákra való átállás.


A nukleáris energia is kivételt képez – jelentette be Szijjártó Péter.


Irán kész nagyobb szerepet vállalni az energiapiacon, több országgal is tárgyal a gázexport lehetőségéről - mondta Ali Bakeri Káni iráni külügyminiszter-helyettes kedden Budapesten.


Üzbegisztán köztársasági elnökével találkozott a magyar kormányfő.


Dnyiprótól nem messze történt a támadás.


„Észak-Korea a jelek szerint rakétát indított. Kérjük keressenek menedéket épületekben vagy a föld alatt” – adott ki figyelmeztetést helyi idő szerint kedd reggel 7:29-kor (magyar idő szerint 0:29-kor) a japán kormány.


Fokozódik a feszültség a hozzánk nagyon közel eső balkáni régióban is, és egyre fokozódik az aggodalom a növekvő orosz befolyás miatt.


A német szövetségi számvevőszék elnöke, Kay Scheller éppen csak a költségvetési csalás kifejezést nem kiáltotta bele a világba, amikor véleményeznie kellett Scholz vízióját. Mint mondta, teljesen mindegy, hogyan trükközik a kormány egy árnyék-költségvetéssel, a speciális alapok esetében az állam ugyanúgy hitelt vesz fel, az adósság pedig – bármilyen köntösbe is burkolják – adósság marad. Scheller súlyos aggályait fejezte ki a speciális alap átláthatósága miatt is. „A szövetségi költségvetésre az egységesség elve vonatkozik, vagyis teljesen átláthatónak kell lennie mind a parlament, mind a közvélemény számára” – mondta, hangsúlyozva, hogy az alapok mentesek a szigorú parlamenti felügyelettől, így ez az elv alapjaiban sérül.


A nemrég nyilvánosságra hozott adatokból kiderült, hogy a nagyváros több mint háromezer elfoglalt lakásának 67 százalékát migránsok birtokolják.


Ron Kovach, a Szövetség az Amerikai Bevándorlási Reformért (FAIR) sajtószóvivője egy interjúban arról beszélt, hogy Soros György milliárdos tőzsdespekuláns milyen szerepet játszott a tömeges bevándorlásért és az illegális bevándorlóknak kiadott tartózkodási engedélyekért vívott „küzdelemben” – írta meg a V4NA nemzetközi hírügynökség.


Az emberek azt kiabálják, hogy "most mindannyiunkat meg fognak ölni?".


Lehetővé teszi a kínaiak számára, hogy naponta PCR-teszteket végezzenek anélkül, hogy le kellene venniük a maszkjukat


Mennyit keres egy nőtudós, aki nem tudja megmondani, hogy mi a nő, vagy aki fiatalokat operál át? Gender-ideológia, transzipar. Filmismertetőnk után mutatjuk a piszkos anyagiakat.


A szlovén parlament módosította kedden a családtörvényt: beleiktatta az azonos neműek házasságát és az azonos nemű párok örökbefogadási lehetőségét is. A jogszabályt 48 igen és 29 nem szavazattal fogadták el - közölte szlovén közszolgálati televízió (RTV).


Egy orosz bíróság több millió rubeles pénzbüntetést szabott ki a TikTok közösségi videomegosztóra, amiért nem távolította el az LMBT-propagandát törvényellenesen népszerűsítő tartalmakat, a Twitch pedig a bíróság szerint hamis információt tartalmazó interjút osztott meg, mely egy magas rangú ukrán politikussal készült.


Mi Hazánk Mozgalom. Valójában nem a jogállamról és a korrupcióról szól az Európai Bizottság és a magyar kormány vitája, az egy politikai színjáték csupán. A Mi Hazánk elvből nem támogat olyan törvényeket, amit Brüsszelben mondtak tollba a kormánynak, de nemet sem mondtunk, hogy ne legyünk kerékkötői annak, hogy a pénzek megérkezzenek hazánkba. Hozzáteszem: ezek a források nekünk jogosan járnak akkor is, ha nem teszünk semmilyen engedményt Brüsszelnek vagy bármilyen külső hatalomnak.


Országszerte számos iskola diákjai és tanárai tüntettek a pedagógusok helyzetének rendezéséért. Budapesten több ponton flashmob tiltakozás, illetve élőlánc indult - több ezren vettek részt a megmozdulásokon.


Konteók, átkok, a brit “királyi ” familia és a DIGITÁLIS JOBBÁGYOK agymosodája.


Nagyjából 200 nyelv közötti fordításra alkalmas a Meta új mesterséges intelligenciája (MI), amit Mark Zuckerberg, a Facebook-tulajdonosa és csapata tervezett. Miután elkészült a projekt, nyílt forráskódú szoftverré alakítják, hogy mások is segíthessenek fejleszteni.
840 megtekintés

Σχόλια


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page