top of page

Mindennapi szemezgetésünk – frissítve egy rendkívüli elemzéssel (11:23) 10.28.Izrael geopolitikai helyzete a Világ Helyzetében. Az eddigi legjobb ELEMZÉS a világrend átrendeződéséről Izrael átfogó geopolitikai elemzése: Hiába fog győzni olyan áron, amit most nem is gondol még! A Nyugat egy újabb “tisztet” veszített a Nagy Sakkjátszmában. Egy bástyát. Ukrajna csak pár paraszt volt.


Televíziós műsorvezetőként folytatja pályafutását a volt brit miniszterelnök. A GB News nevű brit médiatársaság pénteki bejelentése szerint Johnson – aki 2019 nyarától három évig töltötte be a kormányzó Konzervatív Párt vezetőjeként a miniszterelnöki tisztséget – a jövő év elején lép be a céghez “műsorvezetőként, programkészítőként és kommentátorként”. Johnson tavaly júliusban lemondott a pártvezetői posztjáról és a miniszterelnöki tisztségről, miután nyilvánosságra került, hogy a londoni kormányfői hivatalban a koronavírus-járvány miatt saját kormánya által elrendelt korlátozások idején ivászatokkal kísért társasági összejöveteleket rendeztek.


Az EU mintegy 100 milliárd euró értékben 5,4 milliárd vakcinaadagról írt alá szerződést a Pfizerrel. A szerződésben világosan benne szerepel, hogy a hatékonyság, a mellékhatások és a hosszú távú következmények nem ismertek. (…) Tegnap a Dél-Afrikával kötött Pfizer szerződés került nyilvánosságra, amely ugyanezeket a bekezdéseket tartalmazza. Ma pedig Kim Dotcom közzétette az EU-szerződését. A 48. oldalon a következő olvasható:

“A résztvevő tagállam tudomásul veszi, hogy a vakcina és a vakcinával kapcsolatos anyagok, valamint azok összetevői és alkotóelemei a kovid világjárvány miatti vészhelyzetre való tekintettel gyorsan lettek kifejlesztve és a résztvevő tagállamok számára történő rendelkezésre bocsátás után is tovább vizsgálják az APA (Advance Purchase Agreement= Előzetes adásvételi szerződés) keretein belül. A résztvevő tagállam elismeri továbbá, hogy a vakcina hosszú távú hatásai és hatékonysága jelenleg nem ismert és hogy a vakcinának lehetnek olyan nemkívánatos hatásai, amelyek jelenleg nem ismertek…A teljes dokumentum itt olvasható.


Magyarország és Szlovákia miniszterelnöke ellenezte az Ukrajnának szánt 50 milliárd eurós segélycsomagot az Európai Unió csütörtöki csúcstalálkozóján – állítja a Politico egy meg nem nevezett diplomatára hivatkozva. Orbán Viktor magyar miniszterelnök állítólag azzal érvelt, hogy az EU Kijevnek nyújtott támogatása nem működik, Robert Fico szlovák miniszterelnök pedig az ukrajnai korrupcióval kapcsolatos aggodalmakra hivatkozott.


Az uniós csúcson kiderült, hogy a költségvetés aktualizálásáról szóló megállapodás elég távolinak tűnik.


Az EU-nak komolyan el kellene gondolkodnia költségvetési tervei korlátozásán – sürgetett Olaf Scholz német kancellár pénteken a tagállamok vezetőinek zárt ajtók mögött tartott ülésén – mondták az ügyet ismerő források a Bloombergnek.


Fordulat az uniós források ügyében! ...bennfentes forrásaim szerint ugyanis a Fidesz-kormány eddig megismert akadékoskodó hozzáállása az elmúlt hetekben élesen megváltozott és korábban érzékeny ügyekben is (mint például a vagyonkezelő alapítványok kérdése) kompromisszumkésznek mutatta magát. Ez pedig végre érdemi teljesítésekhez és az uniós források tényleges feloldásához vezetnek – állítják brüsszeli kapcsolataim, akik szerint erre a magyar kormányfő és az Európai Bizottság elnöke épp ezekben az órákban foghat(ott) kezet egymással Brüsszelben. Fontos ugyanakkor, hogy Orbánék így sem számolatlanul és kontroll nélkül kaphatják majd meg az uniós pénzeket. Leegyszerűsítve: minden benyújtott számlát külön ellenőriznek majd és bármilyen jövőbeni probléma esetén – ha a meghozott reformok nem működnek például – azonnal újra szankcionálhatják a kifizetéseket. (nu, kár volna bármit is mondanom, aki ezt itt olvassa, úgyis ugyanazt gondolja a brüsszelitákról)


Gong Tao hangsúlyozta: az Egy Övezet Egy Út kezdeményezés egy új fejlődési irányt teremthet, ahol a világ összes országa együtt halad a modernizáció felé.


Kína a béke országa, a Nyugat állandóan háborút vív. Pedig a fejlődés és a béke egy érem két oldala. Az infrastruktúra, a logisztika, a digitális összekapcsolódás fejlesztése csak békében lehetséges. Az USA azonban folyamatosan proxy háborúkat vív, demokráciát exportál, belemerevedett a világ csendőrének szerepébe, miközben elhanyagolja saját polgárait és hűtlenné válik saját küldetéséhez. Nincs ajánlata sem az amerikai nép, sem a világ számára. Ez minden bajának a forrása.


A rendőröknek csak a parancsnokuk engedélyére lesz szükségük ahhoz, hogy tüntetőkre lőjenek – jelentette a Kan műsorszolgáltató. Az izraeli kormány engedélyezni fogja, hogy a rendőrök éles lövést alkalmazhassanak a tiltakozó izraeli állampolgárok ellen, akik az ország által vívott "többfrontos háború" során elállják az utakat vagy a városok bejáratait. Az arabok a 9,8 milliós Izrael lakosságának 21 százalékát teszik ki a kormányzati adatok szerint.


“A légierő nagyon jelentős csapásokat mér földalatti célpontokra” – közölte Izrael.


Egy neve elhallgatását kérő amerikai forrás pedig arról beszélt, hogy a művelet korlátozott.


Úgy tűnik, a szaúdiak félelme kezd beigazolódni.


A Madridban tüntető bevándorlók szerint a Hamász nem terrorszervezet.


A klímaaktivisták ezen a pénteken a palesztinok jogaiért is tüntetnek. „A Fridays For Future elítéli Izrael etnikai alapú tisztogatását Palesztinában.” Hozzáteszi, szolidaritást vállalnak Palesztinával, és kiállnak a meghódítás, a blokád és a kolonizáció ellen. Hangsúlyozza, elítélik a civilek elleni erőszakot mind Izrael, mind a Hamász részéről. „A palesztinoknak igazságot kell szolgáltatni, és elnyomás nélkül kell élniük.”


Gelencsér Ferenc számára újdonság lehet, hogy egy református létesítményben, konkrétan egy templomban tartanak istentiszteletet a szentföld békéjéért, ahol a civil áldozatok hozzátartozóiért és a mindennapok helyreállásáért fognak imádkozni – a helyszín a Hazatérés Temploma.Rania jordán királyné kettős mércével vádolja a Nyugatot Gáza kapcsán.


Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő pénteken újságíróknak az nyilatkozta, hogy a Hamász-küldöttségének nincs kapcsolata a Kremllel, és moszkvai látogatása során nem lesz „Kreml-programja” sem.


Jeruzsálem szerint felháborító a Kreml parolázása a Hamász terroristáival.


Az IDF szóvívője virágnyelven közölte, hogy kik lehetnek a felelősek a támadásért.


Az ítélet megerősíti azokat a megállapításokat, miszerint nincs bizonyíték arra, hogy Janukovics vagy miniszterei adtak volna parancsot a Majdan tüntetők lemészárlására, amikor 4 rendőrtisztet megöltek és 39-et megsebesítettek Majdan-mesterlövészek.


Az ukránok mindössze 42 százaléka “határozottan támogatja” az elnököt, míg 40 százalékuk csak “valamennyire” – derült ki a héten közzétett felmérésből. Az áprilisban végzett felmérésben ezek az arányok 58% és 33% volt.


Több ukrán nagyvárosban rendeztek tüntetést katonafeleségek pénteken követelve, hogy a már másfél éve szolgálatot teljesítő katonákat szereljék le – adták hírül ukrán hírportálok. A médiabeszámolók szerint a tüntetők elsősorban a 18 hónapos szolgálati idő utáni leszerelésről szóló, már a parlament előtt lévő törvényjavaslat elfogadását sürgették. A résztvevők igyekeztek ráirányítani a figyelmet a témával foglalkozó, az ukrán elnöknek címzett internetes petícióra is, amelyhez már összegyűlt a 25 ezer támogató szavazat, így az államfő köteles reagálni rá.


„A háborúnak folytatódnia kell...” – írta egyik legfrissebb bejegyzésében az orosz politikus.


A Biden-kormányzat nem tette világossá, hogy pontosan mit akar elérni az Ukrajnának nyújtott több milliárd dolláros támogatással – mondta Mike Johnson, az amerikai képviselőház újonnan megválasztott elnöke, jelezve, hogy a republikánusok ezt a kérdést talán külön akarják kezelni az Izraelnek nyújtott pénzügyi segítségtől.


Lengyel és ukrán kutatók az 1945-ben az Ukrán Felkelő Hadsereg (UPA) által meggyilkolt lengyelek újabb tömegsírját találták meg a nyugat-ukrajnai egykori Puzsniki falu térségében – közölte pénteken Michal Dworczyk lengyel tárca nélküli miniszter.


A férfi szerint Németország már élhetetlen a rengeteg migráns miatt.


A Híradó helyszíni tudósítója elmondta: hajnali 3 óra körül kezdődött a lövöldözés a Horgos környékén, ahol az utóbbi időben migránsok szállták meg a lakatlan birtokokat. A faluban még reggel a piacra menők is hallották az automata fegyverekből leadott lövéseket. Azóta a szerb rendőrök lezárták, biztosítják a területet és megkezdték a migránsok elszállítását – mondta a riporter.


Miután hiába követeljük a parlamentben hónapok óta, hogy a kormány védje meg a Dél-Magyarországon élőket a felfegyverzett bűnbandáktól és a migrációtól, ezért az ásotthalmi határátkelőnél félpályás útlezárással egybekötött demonstrációra hívunk mindenkit. Találkozzunk 2023. november 11-én (szombaton) 15 órakor az ásotthalmi határátkelőhöz vezető úton– teszi közzé a felhívást Toroczkai László a Mi Hazánk elnöke.


A Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) elkészítette útmutatóját a védelemgazdasági tervezéshez, amely forgatókönyvet és konkrét fejadagokat szab meg egy bekövetkező természeti vagy katonai katasztrófa esetén - írja az Economx áttekintése alapján a 24.hu. A kormány honlapjára felkerült egy huszonegy oldalas dokumentum, melyben felvázoltak egy cselekvési útmutatót abból a célból, hogy a békeidőben megállapított adatok alapján meghatározhatók legyenek konkrét fejadagok az említett katasztrófahelyzetekben.


A kezdeményezés támogatói szerint egyre több országban állami szinten nyomják el a szólásszabadságot.


A helyiek nagy örömmel fogadták a magyar államfőt.


 

Frigyes, Csaba és Gergő szabadságáért minden este elmondunk egy Miatyánkot, egész addig, amíg szabadok nem lesznek! Bárki csatlakozhat! Most, '56 és 2006 évfordulóján, megemlékezünk az áldozatokról, akik '56-ban az életüket áldozták értünk, és akik 2006-ban csak megemlékezni szerettek volna, aztán lövöldözések és verések közt találták magukat. Sajnos még most is van három áldozata a gyurcsányi tervnek, hiszen a 15 éve tartó eljárás még mindig nem ért véget, ezzel borzalmas szenvedést okozva a vádlottaknak és családjaiknak. Ők vannak a fotókon. (Köztük dr. Szücsi Frigyes nemzetközi hírű régész, két kisgyerek apukája és Tián Csaba, termelési vezető, négy kisgyerek apja). A múlt szenvedései figyelmeztetnek, hogy ne hagyjuk a mai szenvedőket! Sajnos koncepciós perek és ártatlanul bebörtönzött emberek ma is vannak! Még a sértett, Csintalan Sándor is kegyelmet kért nekik! Mivel mindent megtettünk – a Bizottság az Igazságtételért munkájával, a támogatók kiállásával (nemsokára megosztjuk a listát, sok híres ember állt ki mellettük), hogy szabadok lehessenek, ezért már csak imával tudjuk erősíteni a döntéshozók igazságos itéletét. Szabadságot a koncepciós per áldozatainak! Aki személyesen is ki szeretne állni mellettük, jöjjön el november 2-án, 9:00 órára, Kúria Budapest, V. ker. Markó u. 16. fsz. 9. alatti tárgyalóterembe, ahol nyilvános tárgyaláson hozzák meg ellenük az itéletet, és utána évekre börtönbe kell vonuljanak, hacsak nem történik csoda a tárgyaláson (elvileg jogilag nem valószínű) és nem kapnak kegyelmet.


Soha nem felejtünk, nem felejtetünk és nem mondunk le a felelősök felelősségre vonásáról, kegyelmet kérünk a gyurcsányi koncepciós Hunnia-per utolsó három vádlottjának! (ismétlés)982 megtekintés

コメント


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page