top of page

Mindennapi szemezgetésünk (11:01) 2022.10.31.Csintalan Sándor úgy érezte, meg kell szólalnia a börtönből való kiszabadulásom kapcsán. Ezzel semmi gondom, bárkinek lehet véleménye, főleg annak, aki sértettként érintett egy ügyben. Szíve joga, véleményszabadság van (elvileg, mégha ezt a Facebook-vezetők és hasonlók sajátosan is értelmezik). Az már más kérdés, hogy a csuklóból folytatott "nácizáshoz" már neki sincs joga, de már belefáradtam a perekbe, úgyhogy még ezt is elengedtem volna. Viszont úgy látszik, Csintalan úr lendületbe jött, és a Magyar Hangnak tett nyilatkozatában már átlépte azt a határt, amit szó nélkül hagyhatok...


„Készüljenek fel a hosszú távú áramkimaradásokra. Az orosz támadásoknak jelenleg egy áldozata ismert, az információkat később pontosítjuk” – jelentette a régió kormányzója.


A jelentések szerint tegnap egy másik hidat is felrobbantottak Kreminna közelében.


Florian Philippot ismert francia politikus maffiózónak nevezte Volodimir Zelenkij ukrán elnököt, miután az ukrán elnök 38 milliárd dollárt követelt az EU-tól.


A Reuters szerint hat darab B-52-es bombázót telepítene Washington Ausztrália északi részére.


Az orosz külügyminiszter szerint Washington képtelen feladni azt a vágyát, hogy mindenki felett uralkodjon.


Egymásnak esett a két egykori szövetséges. „Trump valószínűleg elárulva érzi magát egy olyan jelölt által, aki szerinte nem elég hálás a 2018-as támogatásért. DeSantis nem érzi úgy, hogy életre szóló adóssággal tartozik egyetlen támogatásért. És mindketten tudják, hogy a másik jelenti a legnagyobb fenyegetést a jelöltségükre. A kettejük közötti nyilvános kapcsolat nem elég feszült ahhoz, hogy a támogatók válasszanak – egyelőre. De amikor az lesz, márpedig az lesz, ha mindketten indulnak a 2024-es versenyben, azt érdemes lesz figyelni.”


Szerkesztőségi podcastunk legújabb adásából kiderül, hogy miért esett kútba a Nyugat megegyezése Iránnal, valamint az is, hogy mi várható az izraeli és amerikai választásokon.


Magyarország tartózkodott a 152-5 arányban elfogadott határozat szavazásán.


"Izraelben olyan kemény fasizmust teremtettek az elmúlt két és fél évben az egymást váltó kormányok, amilyenre soha nem volt példa. Az izraeli baloldali pártok, a magukat emberi jogok harcosainak nevezők, a Jes Atid(Lapid)tól a Merecig mind fasiszták, átverték az izráeli embereket. Olyan mérget adták be az embereknek, amitől több száz ezren megbetegedtek Izraelben, köztük vagyok én is."


A német parlament megpróbált egy törvényt titokban jóváhagyni, mellyel az államügyészségek maguk dönthetik el, hogy mi igaz és mi nem. Krisztina Koenen jelenti Németországból,


"Emberi lények vagyunk, nem QR-kódok. Soha többé nem akarom látni, hogy egy étterem megkérjen arra, hogy a belépéskor mutassam meg az oltási státuszomat." – Danielle Smith.


26 kutatócsoport elemezte a COVID-szérumokat, s mind megállapították, a szer fémes nanorészeket juttat az emberi testbe.


A CLINTEL (Klímaintelligencia-csoport) Nincs klímavészhelyzet! című, 2019-ben kiadott éghajlatváltozási világnyilatkozata (World Climate Declaration, WDC) elsősorban a szakértőket szólította meg. Mostanában azonban azt tapasztaljuk, hogy közvéleménynek kezd elege lenni a klímapánik-keltő történetekből. Hallani akarják a másik oldal hangját is. A CLINTEL ennek a kívánságnak eleget téve olyan tudnivalókat nyújt át a klímáról, amilyeneket a médiában nemigen lehet megtalálni.


Dr. Bogár László: Tanártüntetés, avagy pedagógia és pedofília. "Egy Bogár Naplója" videoblog 269. beszélgetése A közoktatással kapcsolatos egyre hamisabb, aberráltabb és indulatosabb légkör akár egy „csinált” polgárháború gyújtózsinórja is lehet. Vajon létezik-e kiút ebből a csapdából?


A Mi Hazánk Mozgalomnak korábban már egyszer sikerült megakadályoznia a devizahitel-csapdába került család kilakoltatását Budapesten. A hitel felmondásra került egy szerződési pont miatt annak ellenére, hogy azt fizette a család. Ezt követően követeléskezelő cégekhez került az adósság, de fizették a megemelt törlesztőrészleteket is. Az egyik követeléskezelő azonban közel 700.000 Ft-os havi törlesztőrészletet ajánlott fel, amit nem tudtak teljesíteni és kilakoltatás lett a vége.


A Twitteren viszont továbbra is várjuk kedves olvasóinkat.


Elon Musk nem sokkal azután, hogy megvette a Twittert, "nagytakarításba" kezdett. Elbocsájtott több vezetőt a vállalat különböző területéről, illetve a Tesla mérnökeit ráállította a közösségi hálózat kódolásának az átvizsgálására. A tény, hogy a világ leggazdagabb embere ilyen mértékű változtatást hajt végre a nyilvánosság egy jelentős részében, az könnyen elsiklik a magyar emberek feje fölött. Magyarországon nem nagyon van "hagyománya" a...


Az Európai Unió pénteken a honlapján közölte, hogy megállapodásra jutott arról, hogy 2035-ig ténylegesen betiltja az új belsőégésű motorral felszerelt autók regisztrációját.


A mai evangéliumban Jézus tovább bőszíti a farizeusokat, kétkedőket. Ismét egy vámost állít pozitív példának eléjük. Nem is akárkit, Zakeust, aki nem egyszerű vámos, hanem azok vezetője volt. Nagyon valószínű, hogy jómódú, a hatalomhoz közel álló személy.


709 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page