top of page

Mindennapi szemezgetésünk (09:27) 11.06.A tiltakozáson kb 2-3 ezer ember vett részt, osztrákok, svájciak, csehek, németek, szlovákok és részt vettek. Ismert orvosok beszédeit hallhattuk, akik állásuk kockáztatásával is kiálltak a kamujárvány és az életveszélyes, ráadásul hatástalan génmódosító méregvakcinák használata ellen. A tüntetők a WHO- ból való kilépést követelték, de többen feltárták az összefüggéseket a kényszeroltások, a háborúk, a készpénz megvonása, és az emberi jogok megszüntetése között. Mások a globalistákkal szembeni civil összefogás fontosságáról is beszéltek. A nemzetiek közül kiemelkedő beszédet mondott dr. Horkovits Kovács János orvos és dr Bene Gábor jogász. A tüntetés végén a svájciak óriási kolompokkal a nyakukban nagy lármát csapva vonultak a körmenetben a tömeg elején, elöl a zászlóvivők és a magyar dobosok mentek.


A legendák földje, a vér földje: Hogyan vált Gáza egy örök háborús övezetté - Egy történelmi ELEMZÉS, amit érdemes elolvasni A jelenlegi konfliktus megértéséhez a terület több évtizedes erőszakos történelmét kell feltárni. Ezért érdemes végigolvasni ezt a cikket és tisztában lenni a terület történelmével. Írta Roman Shumov orosz történész, aki konfliktusokkal és nemzetközi politikával foglalkozik és akinek teljes cikkét lefordítottam számotokra. (VilagHelyzete)


Változik a széljárás?


Meglepő információk birtokába jutott a New York Times. (nu, több mint különös; ugyanis ennek van egy olyan olvasata is, hogy: minél tovább alszol, annál kíméletlenebb lehet a visszacsapás)


A világhírű rapper népírtásnak nevezte Izrael válaszlépését a Hamász támadása kapcsán és kiállt a palesztinok mellett.


Az Irna iráni hírügynökség beszámolója szerint Ferenc pápa azt mondta, mindent megtesz a harcok leállítása és annak érdekében, hogy Gázában ne öljenek meg több nőt és gyermeket. Az iráni elnök emberiség elleni bűntettnek, az évszázad legnagyobb népirtásának nevezte a cionista rezsim Gázában elkövetett borzalmas cselekedeteit. Hangoztatta, hogy a Gázavárosban található templom bombázása, valamint a palesztinok történelmi örökségének elpusztítása a többi vallást is célba veszi, az Amerikai Egyesült Államok és egyes nyugat-európai országok együttműködésével.


Milyen történeti és politikai előzményei vannak a nyugati baloldali értelmiség Hamasz-pártiságának? Mi okozza a nemzetközi baloldal agresszív Izrael-ellenességét? Ezeket a kérdéseket járta körül a Mandiner két állandó szerzője, Megadja Gábor és Sebes Gábor publicisták, valamint Balázs Gábor, az ORZSE rektorhelyettese a Kontextus podcastban.


Kettős megmozdulásra került sor Milánóban. Az észak-olaszországi nagyváros egyik negyedében a Palesztina szabadságát követelők közel négyezren vonultak fel. Ugyanazon a délutánon a város másik felében a Liga kormánypárt politikusai Izrael mellett, a nyugati értékek védelmében demonstráltak. A kettős tüntetés rendkívüli biztonsági készültséget vett igénybe. Milánó utcáira több száz készenléti rendőrt vezényeltek, mivel nagy volt a veszélye, hogy a két tábor militánsai összecsapnak egymással.


Olekszij Aresztovics szerint az ellenség gazdaságilag és katonailag is erősebb.


Megjelent egy felvétel a Telegramon, amelyen a munkácsi 128-as számú különálló hegyi rohamdandár katonára mérnek csapást egy Iszkander rakétával. Több mint húsz katona meghalt, sokan pedig megsebesültek a támadásban a Zaporozsje frontvonal közelében. Rusztem Umerov ukrán védelmi miniszter vizsgálatot rendelt el a körülmények tisztázása céljából. Hétfőtől 3 napos gyászt hirdettek Kárpátalján. (ha jól értem, azért kell vizsgálódni, mert nem biztos, hogy az oroszok tették)


Egy SPD-s politikus azt hitte, hogy könnyebben be lehetne terelni az ukránokat a munkaerőpiacra, mint a migránsokat. Tévedett. (nu lám, megint bebizonyosodott: szép dolog a simogatás, ám legfeljebb csak élvezkedésre serkent, munkára nem)


Októberben az autógyártó 40 912 Lada járművet – személy- és haszongépjárművet egyaránt – értékesített, ami közel 114%-kal több, mint 2022 októberében, és az elmúlt 10 év legjobb eredményét jelenti – közölte a vállalat.


A Hír TV Globál című műsorában Bogár László arról is beszélt, hogy civilizációk összecsapása zajlik hamis narratívák mentén. A világ az erőforrások feletti elosztási konfliktust él át. Ez egyszerre anyagi és szimbolikus; „a woke, cancel culture, az LMBTQ-mozgalmak szimbolikus erőforrások, amelyek kapcsán csak egy igazság van”.


Az Európai Parlament elnökének, Roberta Metsolának hajszál híján egy megfigyelő kémprogramot telepítettek az eszközére – és nem ő volt az egyetlen, aki hasonló veszélynek van kitéve. A Politico szerint ez többek között annak köszönhető, hogy Európában virágzik a kémprogramipar, hiszen az EU szemet huny az ezzel foglalkozó vállalatok tettei fölött.


A megkérdezettek kétharmada szerint az USA rossz irányba halad, és a többség minden demográfiai csoportban azt állította, hogy Biden politikája személyesen ártott neki. Közel háromnegyedük (71%) szerint az elnök túl öreg ahhoz, hogy hatékonyan töltse be ezt a tisztséget – beleértve saját támogatóinak több mint felét –, míg 62% szerint nem rendelkezik a feladathoz szükséges szellemi képességekkel.


A volt amerikai elnök a magyar miniszterelnököt az egyik legerősebb és köztiszteletben álló vezetőnek tartja.


Tanulmány címe: A COVID-19 elleni védőoltások utáni neurológiai szövődmények vizsgálata olasz lakosságon. Az azért a fenti tanulmány kapcsán nagyon érdekelne, hogy mit kell érteni a jóindulatú neurológiai szövődményen? Gondolom nem az agyi infarktust vagy az agyvérzést. És nem is az agyban kialakuló gyulladásokat vagy az epilepsziaszerű rohamokat. Ahogy a degeneratív megbetegedéseket sem, mint amilyen a Parkinson-kór vagy az Alzheimer-kór. De akkor mi tartozik ide? Gondolom ez is, ahogy a génterápia jelentése is, csak definíció kérdése. (Biró Éva)

975 megtekintés

Comentários


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page