top of page

Mindennapi szemezgetésünk (08:30) 11.21.


Megtámadták Thierry Baudet-t – kórházba kellett szállítani (+VIDEÓ)

Thierry Baudet-t, a Fórum a Demokráciáért (holland) párt vezetőjét ismét megtámadták egy rendezvényen – erősítette meg a párt. Thierry Baudet személye olvasóink előtt már ismert lehet, ő a bizonyítéka annak, hogy még a dekadens nyugaton is lehet nemzeti alapokon politizálni. Ez azonban arrafelé közel sem veszélytelen, hiszen a “fejlett”, “demokratikus” társadalmakban a becsületes és tisztességes nacionalista politikusok élete minden nap veszélyben forog. Őket a törvény sem védi meg. Ezt bizonyítja Baudet esete is, akit már korábban is ért támadás. Alig egy hónapja egy egyetemi előadás előtt például esernyővel vágták fejbe. Enyhe agyrázkódást szenvedett, és ideiglenesen fel kellett függessze kampányát. (kapcsolódó cikkünk: A COVID-rulett – Egy remek kiadvány korunk őrületéről – Varga Domokos György könyvismertetője)


A WEF főtanácsadója, Yoval Noah Harari kristálytisztán beszél…

Jól fogunk szórakozni. A COVID kritikus fontosságú, mert ez győzi meg az embereket, hogy elfogadják a teljes biometrikus megfigyelés legitimálását.


Argentína új USA-, NATO- és Izrael-barát vezetőjének üzenete

Argentína örül. Az Amerika-barát jelölt, Javier Miley nyerte az elnökválasztást. Az Oroszországgal és Kínával való együttműködés és a BRICS-tagság lelkes ellenzője. A teljes privatizáció, a sokkterápia és a peso helyett az amerikai dollár bevezetésének támogatója. Amikor megkérdezték tőle, hogy bevezetne-e szankciókat Oroszországgal szemben, ha ő lenne az elnök, azt válaszolta: "Természetesen". Azt is megígérte, hogy segít Ukrajnának. Első izraeli látogatására készül. Így veszi át az Egyesült Államok egész országok irányítását. Ehhez nem kellenek rakéták vagy tankok. Elég, ha idióták néhány generációját neveljük fel. Ahogy egy jó ember mondta egyszer: "Minden országnak túl kell élnie a 90-es éveket. Ha nem teszik, nem fogják megérteni. Pontosan ez vár Argentínára.


Az új argentin elnök: "Zsinagógába járok, rabbit követek és tórát tanulok"

Nemzetközi szinten is Izrael barátjaként vagyok ismert. Amellett, hogy az USA és Izrael mellé igazodom, a nagykövetségünket Jeruzsálembe akarom költöztetni. Ha nyerek, az első utam Izraelbe vezet majd.


Kezdődik a Milei-kísérlet Argentínában

Dél-Amerika második legnagyobb országa szembe ment a kontinenst az utóbbi években meghatározó vörös hullámmal, miután az elnökválasztás második fordulójában a Trumpot és Bolsonarót példaképnek tekintő Javier Milei győzött.


Felmérés: történelmi mélypontin Joe Biden támogatottsága

Joe Biden támogatottsága elnökségének legalacsonyabb szintjét érte el, a szavazók több mint fele elégedetlen azzal, ahogyan a Hamász és Izrael közötti konfliktust kezeli – derül ki az NBC News vasárnap közzétett felméréséből.


Elon Musk szerint hamarosan polgárháború lesz Európában

„Németország és a többi EU-tagállam már behozta azokat, akik helyettesíteni fogják őket” – fogalmazott az üzletember.


Ilyen nincs: Sidi Nicolas néven marokkói Mikulást tukmál települése lakóira egy belga polgármester

A Sidi arabul urat jelent.


Foreign Affairs: Ukrajna kudarcot vallott a fronton, tűzszünetre van szükség

A külpolitikai szaklap kőkeményen fogalmaz.


Hoppá: kirúgták az ukrán hírközlési hivatal teljes vezetését

Az elnök mellett a helyettesét, a külföldi hírszerzés vezetőjét és a különleges műveleti erők parancsnokát is kirúgták.


Sztefancsuk: Ukrajna nem fogja elismerni az oroszokat nemzeti kisebbségként

Ukrajna nem hajlandó etnikai kisebbségként elismerni az orosz lakosságot, és nem hajlandó neki megfelelő jogokat biztosítani – mondta Ruszlan Sztefancsuk, az ukrán parlament elnöke hétfőn az állami ellenőrzés alatt álló televíziónak. Kijev “teljes egyetértésre jutott” ebben a kérdésben az EU-val – állította.


Kijevbe érkezett az amerikai védelmi miniszter

Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter az ukrán fővárosba, Kijevbe érkezett, hogy találkozzon az ország vezetésével – írta maga is az X-en (korábban Twitter).


Más segítség is érkezett...

(film szöveg nélkül)


Orosz kémfőnök: Washington és London a mozgósítás kiterjesztését sürgeti Kijevtől

Washington és London a mozgósítás maximális kiterjesztését sürgeti Kijevtől, beleértve a 17 és 70 év közötti férfiak besorozását, valamint nők behívásának folytatását – jelentette ki Szergej Nariskin, az orosz Külső Hírszerző Szolgálat (SZVR) igazgatója a szervezet sajtóirodája által hétfőn kiadott közlemény szerint. (nu, végül is érthető; minél kevesebb ukrán marad, annál könnyebb bekebelezni az országot)


Oliver Stone: az Egyesült Államok Oroszország erőforrásait akarja megszerezni

Az Egyesült Államok meg akarja fosztani Oroszországot a szuverenitásától, hogy megragadhassa erőforrásait – mondta Oliver Stone amerikai filmrendező a MovieWebnek adott interjújában. Szerinte Oroszország megerősödött, mióta Vlagyimir Putyin a kilencvenes évek elején hatalomra került, ami nincs összhangban az államok céljaival.


Magyarország száz darab lélegeztetőgépet ajándékozott Ukrajnának

Az elnyomó ukrajnai nyelvtörvény ellenére hazánk továbbra is segíti háborúban álló szomszédját. (nu, nagy segítség: haszontalan gépeket elsózni!)


Moszkva sajnálná, ha Helsinki a teljes határzárról döntene

“Ez (a határ lezárásának lehetősége) nem válthat ki mást, mint mély sajnálkozást, mert Finnországgal régóta nagyon jó, pragmatikus, kölcsönös tiszteleten alapuló kapcsolataink vannak. Természetesen sajnáljuk, hogy ezeket a kapcsolatokat felváltotta egy kizárólagos oroszgyűlölő álláspont, amelyet a szomszédos ország vezetői elkezdtek követni. Sajnos ez a helyzet” – mondta Dmitrij Peszkov újságíróknak nyilatkozva.


Putyin rendkívül videókonferencián vesz részt a BRICS-vezetőkkel

Vlagyimir Putyin orosz elnök kedden rendkívüli videokonferencián vesz részt a BRICS-vezetőkkel, hogy megvitassák az Izrael és a Hamász palesztin fegyveres csoport között zajló eszkalációt – közölte a Kreml hétfői közleményében. Az elnöki hivatal nem közölt további részleteket az eseményről.


Ennyi volt: Augsburgban semleges „békezászlóra” cserélik az izraeli zászlót

A bajor város polgármestere ugyanis nagyon aggódik az augsburgi „békés együttélésért”.


Megáll az ész: miniszter lett a Hamász terrorját támogató spanyol politikusból

Sira Rego gyermek- és ifjúsági miniszter lett az újonnan megalakult baloldali spanyol kormányban.


Elfogatóparancsot kértek Netanjahu ellen

A dél-afrikai kormány szerint Izrael „megpróbálja megtisztítani a Gázai övezet nagy részét a palesztinoktól és elfoglalni azt”.


Harminc koraszülött csecsemőt evakuáltak az Al-Shifa kórházból

Az Izraeli Védelmi Erők egyre mélyebbre hatoltak a Gázai övezet északi részén. (nu, ha már a csecsemők is útban vannak...)


A Hamász oldalára állt egy szexuális erőszakkal foglalkozó központ igazgatója

A frissen kirúgott Samantha Pearson szerint nem is erőszakoltak meg izraeli nőket a terroristák.


Tízmilliókat juttatott a zsidók kiirtására felszólító mecseteknek Kalifornia demokrata kormányzója

Gavin Newsom az Egyesült Államok legliberálisabb demokrata államának, Kaliforniának a 40. kormányzója, akit 2019 után tavaly újraválasztottak. Korábban, 2003 és 2011 között San Francisco polgármestere is volt. Nagy kérdés, hogy évek óta miért támogatja közpénzekből az iszlám szervezeteket és mecseteket, tekintettel arra, hogy Kaliforniában „csupán” 1 millió muszlim vallású ember él. Persze, az is kérdés, hogy mit szólnak majd a választói, ha kiderülnek az alábbi tények amelyről a Washingon Free Beacon írt.


Kovács Zoltán: Brüsszel támadást indított a nemzeti konzultációval szemben

A bejegyzéssel az Európai Bizottság vezető szóvivője, Eric Mamer hétfői kijelentéseire reagált, miszerint a magyar kormány állításai az uniós testületről teljesen valótlanok a nemzeti konzultációval kapcsolatban.


Kiakasztotta Freundot a nemzeti konzultáció, el akarja venni a magyar elnökséget

Körbenyilatkozta a nyugati sajtót a német EP-képviselő.


Csak kinyögték végre az urak, hát köszönjük: titkosszolgálatok tömték ki pénzzel az ellenzéket tavaly!

Persze ezt is Ungár Péternek kellett kimondania, mert a többiek háromjegyű IQ híján nem látják: az őszinteség politikailag is megéri. Kohán Mátyás írása.


Korábbi francia külügyminiszter: Népszavazást kell tartani Franciaországban a migránskvótáról

Michel Barnier szerint az Európai Bíróság rosszul tette, hogy csökkentette a tagállamok hatáskörét a migráció szabályozásának kérdésében.


A kínai elnök telefonon egyeztetett Macronnal

Kína hajlandó megerősíteni az együttműködést Franciaországgal az ENSZ-ben és más nemzetközi szervezetekben is.


Válságban Svédország: migrációs hátterű bandák lövöldöznek és robbantgatnak az országban

Az ország bandaproblémája a kábítószer-kereskedelmen is túlmutat, a bűnszervezetek beszivárognak a közszolgáltatásokba és politikai pártokba is.


Kövér László szerint Novák Előd demonstrálta a felszólalásával, hogy mi vele a probléma

Novák Előd szerint a Mi Hazánk Mozgalmat kirekesztik a Nemzetbiztonsági Bizottság üléseiről, pedig sikeresen átment a nemzetbiztonsági átvilágításon, „a titkosított tanácskozásokon csak az MSZP és a Jobbik bizottsági tagjai vehetnek részt a kormánypártokén kívül”. A Mi Hazánk képviselője a szivárogtatások miatt feljelentést tett. „Azt is megtiltották nekem, írásos kérésem ellenére, hogy legalább a nélkülem lezajlott vita után betekinthessek a mutyijaikba” – fogalmazott Novák Előd. Hozzátette: a Mi Hazánk szerint a teljes nyilvánosság bevonásával kellene vizsgálni az ellenzéki összefogás kampányfinanszírozási ügyét, valamint a Facebook szerepét is, a másik oldalon pedig a CÖF-CÖKA költéseit és forrásait. Novák Előd azt is jelezte, hogy feljelentést tett a „momentumos politikusbűnözők” ellen is. Majd így folytatta: „Nemcsak Szabó Tímea esetében merül fel, hogy CIA-ügynök, hanem Gyöngyösi Mártont is annak nevezte a Jobbik azóta kilépett utolsó 56-osa”. Kövér László házelnök Novák szavaira így reagált: „Az, hogy végighallgattuk az ön hozzászólását, az ülésvezetés legelemibb szabályainak durva megsértésével volt csak elképzelhető részemről. Tettem ezt annak érdekében, hogy ne mondhassa azt, hogy önbe fojtottam a szót. Gyakorlatilag a házvezetést bírálta, ami a házszabály szerint legalábbis vita tárgyát képezheti, hogy megengedhető-e, azt hiszem, inkább nem. Nagyjából demonstrálta a felszólalásával, hogy mi a probléma önnel”.


Nem tarthatta meg iskolai előadását Budaházy György

Helyette a helyi önkormányzat egyik helyiségébe tették át a programot. Budaházy György a szekszárdi Garay János Gimnázium dísztermében tartott volna előadást, ám végül a tankerület vezetője nem engedélyezte. Helyette a helyi önkormányzat egyik helyiségébe tették át. Harangozó Tamás, az MSZP országgyűlési képviselője az azonnali kérdések órájában ezzel kapcsolatban tette fel a kérdést: „Lehet-e ma Magyarországon egy terrorista cselekményért elítélt bűnözőnek közintézményben nyilvános rendezvényt tartania?”


Vajon a jövő elektromos? – avagy milyen hatással lesz a mindennapi emberek életére az EU által erőltetett zöld átállás

Új videó sorozatot indított a The European Conservative. A műsor készítői szerint az EU fölöslegesen költ milliárdokat arra, hogy csökkentse a szén-dioxid-kibocsátását, mivel a világ többi részén továbbra is nő a fosszilis tüzelőanyagok használata.


Titokzatos zúgás világszerte: Írországban is jelentkezett

Az elmúlt hetekben hallható rejtélyes zümmögésről az IFL Science nyomán a raketa.hu számolt be. Stephen Donnelly, az Ulsteri Unionista Párt jegyzője vezette a tanács vizsgálatát, aki miközben egyrészt elismerte, hogy valós problémáról van szó, másrészt arról is beszélt, hogy a helyi „The Hum” forrása jelenleg ismeretlen. A Hum elnevezést gyakran társítják olyan tartós és invazív alacsony frekvenciájú zümmögő, dübörgő vagy zúgó zajjal, amelyet sok ember hall, de nem feltétlen mindenki. Ilyen hangokat a világ minden tájáról jelentettek, beleértve az Egyesült Államokat, az Egyesült Királyságot, Ausztráliát és Kanadát is. Néha annak a helységnek megfelelően nevezik el őket, ahol a problémát nyilvánosságra hozták, például a "Taos Hum" Új-Mexikóban és a "Windsor Hum" Ontarióban. Ez a furcsa, azonosíthatatlan forrású hanghatás sokakat valamilyen gép búgására emlékeztet, ám egy biztos: az alacsony frekvenciájú hang miatt sokan kötöttek már ki pszichiátriai kezelésen. Továbbá rejtélyes módon az adott környéken élőknek csak a 2-5%-a hallja az idegtépő zúgást, ami sokak szerint rezonálással is jár. A fültanúk leginkább egy üresjáratban brummogó dízel-motor hangjához hasonlították. Tapasztalatok szerint, aki egyszer már érzékelte a hangot, sehogyan sem tudott tőle megszabadulni, amíg az szólt. Próbálkoztak minden elképzelhető módszerrel, füldugót tettek a fülükbe, hangos zenével próbálták elnyomni, ami némileg enyhítette a hangot, vagy hermetikusan elszigetelt szobába vonultak vissza. Ez utóbbi a lehető legrosszabb választásnak bizonyult, mert zárt térben csak felerősödött az úgynevezett „Hum”, vagyis zümmögés erőssége.


1 002 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page