top of page

Mindennapi szemezgetésünk (09:30) 11.23.Interjú dr. Kovács Mónika pszichiáter szakorvossal, a „Covid-1984 – Fekete doboz” című könyv szerzőjével a Covid-helyzet háttérösszefüggéseiről. Nézd meg a teljes filmet és támogasd a Médiavadász munkáját a videó alatti kommentben feltüntetett linkeken!

Aki nem emlékszik: 2022 nyarán ismét terjedt a média pandémiás pánik, ezúttal a majomhimlő volt a választott vírus. Szigorú karanténszabályokat vezettek be, megfélemlítve az embereket. Ám a nagy fertőzési hullám idén sem valósult meg: mindössze három megbetegedést jelentettek. Ez azonban nem akadályozta meg Johannes Rauch osztrák egészségügyi minisztert abban, hogy erkölcstelenül indokolja a több millió dolláros oltóanyag vásárlását a kórokozó ellen.


Kellemetlen mondatok Orbán Viktor és a Fidesz számára.


A kedden este benyújtott Alaptörvény-módosítás kimondja: a Magyar Honvédség hivatásos állományú tagja jogállásával összefüggésben szakszervezet nem alakulhat és tevékenykedhet.”


A magyar miniszterelnök, Orbán Viktor azzal fenyegetőzik, hogy blokkolja az Európai Unió Ukrajnának nyújtott összes segélyét, valamint az ország jövőbeli uniós csatlakozását, hacsak az EU vezetői nem egyeznek bele, hogy felülvizsgálják a Kijev támogatására vonatkozó teljes stratégiájukatjelent meg a Politico hasábjain egy neve elhallgatását kérő uniós diplomata információra hivatkozva, aki Orbán Viktor Charles Michelnek ET-elnöknek írt levele tartalmát hozta nyilvánosságra.


A Weltwoche konzervatív lap kilencvenéves ünnepségének egyik kiemelt vendége Magyarország miniszterelnöke volt. A kormányfő beszéde után egy kerekasztalbeszélgetésen is részt vett, ahol Európáról, háborúról, migrációról és az Egyesült Államokról is beszélt. Összefoglalónk!


"Ha nem nyerjük vissza a hitünket a tekintetben, hogy a Krisztus által javasolt út követése adja a legszabadabb, legemberibb, legélhetőbb világot, és itt találjuk meg az emberi élet végső kérdéseire is a válaszokat, ha nem nyerjük vissza ezt a hitünket, nagyon nehéz lesz Európát újra önállóvá és sikeressé tenni." Magyarországon a progresszív liberális hegemónia helyett pluralizmus van, szuverenista álláspontot képvisel, és "a jó hír az, hogy ez működik".


Az eseményen kérdéseket lehetett feltenni a házelnöknek, aki egyik válaszában a magyar kormány és az Európai Unió viszonyáról fejtette ki véleményét: „Mi nem az Európai Unió ellen vagyunk. Mi az EU-t hatalmába keríteni akaró bürokrácia ellen küzdünk. Ezért teszünk különbséget mindig az Unió és Brüsszel között. Mi nem az Unió ellen harcolunk, az Unió mi magunk vagyunk” – fejtette ki Kövér László, aki Németországgal kapcsolatban is határozottan fogalmazott: „Nekünk amiatt sincs okunk örülni, hogy a Németek tönkreteszik magunkat. Méghozzá viharos gyorsasággal, és egységnyi időt tekintve talán gyorsabban, mint Hitler tette. Hitlernek ehhez kellett 12 év, ezeknek, akik most vannak ott, ezeknek nem kell 12 év, hogy padlóra küldjék Németországot” – fejtette ki véleményét a házelnök.


Wilders győzelme után Orbán Viktor konkurenciát kaphat az „EU legrosszabb rémálma” cím elnyerésében, állítja a lap. Bár kormányalakítással kapcsolatban még nincsenek végleges eredmények, a fősodratú nyugati sajtó már retteg, amiért a Geert Wilderds vezette Szabadságpárt megnyerte a holland választást. A Politico szerint Hollandia EU-ból való kilépése is felmerült az aggodalmak között: hét évvel a Brexit-népszavazás után a „Nexit” is ott van Wilders retorikájában; és bár az utóbbi hetekben enyhült Wilders iszlámellenes retorikája, minden jel arra utal, hogy egy Wilders-kormány rémálom lesz Brüsszel számára.” Az elmúlt tíz évben a centrista erők kizárták a Szabadságpárttal történő koalíciókötést, sajtóhírek szerint most mégis lehetséges lehet, hogy a jobbközép pártok nyitni fognak Wilders pártja felé.


A CDU védelempolitikai felelőse szerint „katasztrofális következményekkel” is lehet számolni.


De az ország nem áll erre készen.


Ukrajnának gondjai vannak az Oroszország elleni harchoz szükséges új csapatok toborzásával, és a problémát a sorkatonai szolgálat kiterjesztésével és a behívók elkerülése elleni kemény fellépéssel kívánja kezelni. Az ország hosszú távú gazdasági életképességét azonban aláássa a nehezen megbecsülhető mértékű “vérontás” – állapította meg a lap.


Moldova nem adott át Ukrajnának egyetlen hadkötelest sem, és a jövőben sem tervezi ezt – közölte Igor Zaharov, az ország külügyminisztériumi szóvivője szerdán a Moldovai Rádióval.


A szóvivő közlése szerint ezt megelőzően az ukrán pilóták a NATO-ban rendszeresített könnyűmotoros repülőgépeken gyakoroltak, ami megkönnyíti számukra az F-16-osra való átállást. Szavai szerint napról napra nő azoknak a pilótáknak a száma, akik részt vesznek az oktatókkal közös repüléseken. Ezt követően – mint mondta – az ukrán pilóták megtanulnak önállóan repülni, majd elsajátítják a gépek harci bevetés közbeni kezelését is.


A közösségi oldalakon egy – a Donyecki területen lévő Avdijivkában tartózkodó – ukrán kaotna videóüzenete kering. A férfi a város nehéz helyzetéről, az oroszok előrenyomulásáról beszélt, és felszólított, hogy vegyék le a rózsaszín szemüveget.


Megjegyzik, hogy ez az átkelő lesz az egyetlen olyan pont a szárazföldi határon, ahol menedékkérelmeket fogadnak majd el.


Nézzünk be az alkotmányos puccs kulisszái mögé! Rodrigo Ballester írása.


Izraelben szinte egy nap alatt országos népszerűségre tett szert A barátság dala című, az izraeli hadsereg Gázai övezetbeli harci sikereit éltető dal. A gyermekkórus által előadott dal valójában egy igen népszerű, 1948-ban komponált nóta szövegének aktualizált átírása. Az eredeti dallam változatlanul megmaradt, de az új szöveg hátborzongató, hiszen egy teljes közösség kiirtásának szükségességét hirdeti. Az új dal térhódításáról a Jiszráél Há-Jóm című héber nyelvű napilap számol be.


A zsidó állam megelégelte az Egészségügyi Világszervezet Izraellel szemben alkalmazott kettős mércéjét.


Egy palesztinbarát tüntetésen elítélte a Palesztinában zajló népirtást (TMZ).


Míg a francia radikális jobboldal Izrael-pártivá vált, a baloldal a muszlim bevándorlók elvárásainak kezd alájátszani. Így zajlik a nagy francia politikai helycsere.

Egykori Disney-gyereksztár és zsidó intézményeket listázó „aktivista” is van a letartóztatott lányok között.


Törökországban egy nagyméretű nemzetközi flotta gyülekezik, hogy a Gázai-övezet felé induljon. A céljuk a Hamász melletti szolidaritás mellett az, hogy tengeri blokádot vonjanak Izrael egyik legnagyobb kereskedelmi kikötője előtt.


Egy 16 éves tinédzser meghalt, nyolc ember megsérült, közülük ketten súlyosan.


Egy felmérés szerint a németek több mint 40 százaléka előrehozott választást szeretne.Lehet, hogy a transzi hölgyek VIP-páholyban ülnek a szerdai audienciákon, csakhogy lassan alig marad valaki rajtuk kívül. Kezdhetünk aggódni? Szilvay Gergely írása.


A karácsonyi ünnepségek közel 400 évre nyúlnak vissza Kanadában. A vallási ünnepet széles körben ünnepelték és ünneplik. A ma Québec néven ismert területen, a francia gyarmatosítók már 1645-ben különleges éjféli misével emlékeztek meg a karácsonyról. Ez idáig rendben is lenne, csakhogy most jött a Kanadai Emberi Jogi Bizottság, amelynek új jelentése szerint a karácsony diszkriminatív ünnep, amely a “gyarmatosításban” gyökerezik.


A rendőrség tisztviselői ígéretet tettek az élő arcfelismerés használatánakkiterjesztésére, míg a skót rendőrség nemrégiben közzétett adatokat tett közzé, amelyek azt mutatják, hogy az elmúlt öt évben megháromszorozta a retrospektív arcfelismerés használatát. Szeptemberben a rendőrség elindította a Project Pegasus-t, egy 752 000 dolláros rendőrségi műveletet, amelyet brit kiskereskedők támogatnak, hogy összevessék a bolti tolvajok CCTV képeit a nemzeti rendőrségi adatbázisban szereplőkkel.


Az önkormányzati állóvizet a nyáron megalakult MÖM váci szervezete kavarta fel, akik a munkájuk elindításaként egy videót készítettek a belvárosban, ahol egymással beszélgettek és a közbiztonság helyzetét kritizálták. A videó megjelenését követően a rendőrség hajtóvadászatot indított az ott szereplő személyek ellen, mintha bármiféle bűncselekményt hajtottak volna végre, annak ellenére, hogy csak egy egészségügyi sétának minősíthető találkozót valósítottak meg. Arcfelismerő programot is alkalmazva napokon belül berendelték kihallgatásra az azonosított személyeket, köztük a MÖM vezetőjét, László Attilát és a budapesti elnököt, Bartal Andrást is, de az eljárásmóddal még azt is sejtették, hogy további szankciók várhatóak, ha folytatják a mozgalmi munkát a városban.


Újabb szópárbaj volt Kövér László és Novák Előd közt. Miért rekeszti ki a Fidesz a Mi Hazánkat a Nemzetbiztonsági Bizottság zárt üléseiről? – tette fel a kérdést Novák napirend előtt, miután az Országgyűlés egy bizottságának irataiba sem engedik betekinteni a parlamentbe bejutott Mi Hazánkat, s ezt hiába panaszolta a házelnöknek frakcióvezető-helyettesként több mint egy éve, írásban többször is, válaszra sem méltatta azt Kövér, aki maga terjesztette elő, hogy a Mi Hazánk által elsődlegesen kért Nemzetbiztonsági Bizottságban helyet se kapjon a párt.


A törvénytervezet célja, hogy külföldi szervezetek ne avatkozhassanak be a magyarországi választásokba.


Az Európai Gyógyszerügynökség tehát megerősítette, hogy a Covid-19 elleni "kötelező védőoltás" legális forgalombahozatali engedély nélkül (!) történt.
1 138 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg