top of page

Mindennapi szemezgetésünk (11:25) 2022.09.14.
Íme a németek, akik nem kérnek a szankciós politikából „Most már itt van az ideje, hogy közelebbről megvizsgáljuk: kinek is árt ez valójában?” Egyre többen szólalnak meg Szászország CDU-s miniszterelnökéhez hasonlóan a német nyilvánosságban.


Brüsszel kötelezné a tagállamokat az áramfogyasztás csökkentésére

Rendkívüli feszültségek vannak az energiapiacon, ezért koordinált uniós szintű beavatkozásra van szükség – jelentette ki az energiaügyekért felelős uniós biztos kedden az Európai Parlamentben. A Fidesz szerint Brüsszelnek a saját hatáskörének bővítése helyett inkább a polgárokat segítésével kellene foglalkoznia. Medvegyev: Ha ezek az „idióták” tovább fegyverzik Kijevet, akkor előbb-utóbb a katonai hadjárat egy másik szintre lép „Minden lángba fog borulni körülöttük” – fogalmazott az orosz politikus.


Von der Leyen: Putyin elbukik, Ukrajna győzni fog

Az Európai Bizottság elnöke szerint az Unió „felnőtt a feladathoz, és méltó választ adott az Ukrajna elleni orosz agresszióra”.

Demkó Attila: A Csehszlovák Kém szerint fizetett provokátor vagyok

A progresszívek nem értik az árnyalatokat, így katasztrófa, ha a történelemalakítás közelébe jutnak.


Westworld: Orosz robot-tankokat vásárolt a Bundeswehr céltáblának

Mivel a hidegháború vége óta először van reális esély arra, hogy közvetlen német-orosz összecsapásra kerüljön sor.


Lauder szerint Izrael választási rendszere a katasztrófa biztos receptje

A Zsidó Világkongresszus elnöke úgy véli, hogy a jelenlegi izraeli választási rendszer kontraproduktív és megfojtja a kreativitást.


Drónfutár szállítja házhoz az élelmiszert Izraelben

Izrael egyik legnagyobb szupermarketlánca a jövő hónapban kísérleti jelleggel drónokkal kezdi meg az élelmiszerek kiszállítását.


Megvalósult Dúró Dóra javaslata: a szívhang meghallgatásához kötik az abortuszt

Megjelent a Magyar Közlönyben az a belügyminiszteri rendelet, amely a magzati élet védelméről szóló 1992. évi LXXIX. törvény végrehajtásáról szóló korábbit írja át. Pintér Sándor az immár 20 éves rendelet mellékletén módosított, megváltoztatta a terhesség megszakításához szükséges kérőlapot, írja a 24.hu. A módosítás lényege, hogy az állapotos nőnek a jövőben be kell mutatnia egy olyan szülész-nőgyógyász által kiállított leletet is, amely rögzíti, hogy az állapotos nő számára az egészségügyi szolgáltató a magzati életfunkciók működésére utaló tényezőt egyértelműen azonosítható módon bemutatta.


Módosított az abortusz szabályain Pintér Sándor

A friss Magyar Közlönyből derült ki, hogy ez a gyakorlatban azt jelenti majd, hogy az abortuszt kérő nőknek kötelező lesz meghallgatni a magzati szívhangot, anélkül nem hajtják végre a beavatkozást. Ez az egész egyébként Dúró Dóra Mi Hazánkos képviselő vesszőparipája volt évek óta. (Via 24.hu)


Földi-Kovács Andrea: Lehetőség nyílt arra, hogy a baba a szívével üzenjen

A Védett Társadalom Alapítvány kurátora szerint a Pintér Sándor által aláírt módosítás „azt üzeni, hogy társadalmunk felelősséget érez minden gyermek iránt, aki megfogant”.


Megszólalt a Belügyminisztérium: a magyarok kétharmada az első szívdobbanáshoz köti az élet kezdetét

A Hetek megkereste a Belügyminisztériumot az abortusztörvény módosítása kapcsán, és a belügyi tárca válaszában elküldte azt a közleményt, mely szerint kutatások bizonyítják, hogy a magyarok közel kétharmada az első szívdobbanáshoz köti a gyermek életének kezdetét. A szívdobbanás korszerű eszközökkel már a várandósság korai szakaszában kimutatható, ezért a szakmai irányelv teljesebb körben ajánlja a tájékoztatást a várandós nők számára.


Már szervezi is a tüntetést a Patent Egyesület a szívhangos abortuszrendelet miatt

A feminista egyesület szerint a mostani lépés egyetlen valódi motivációja a nőgyűlölet.


Spanyol lap: A szívhang-rendelettel Magyarország egy lépést tett az abortusz betiltása felé

Az El País szerint az Orbán-kormányt már jó ideje nyugtalanítják a nőjogi mozgalmak is.


120 éves egykori bányakórházból lett katolikus gimnázium Tatabányán

Átadták Tatabányán kedden a Szent Margit Katolikus Gimnáziumot, amelynek épületét a százhúsz éves, leromlott állapotú egykori Bányakórház felújításával alakította ki a Székesfehérvári Egyházmegye a Modern városok program részeként.


Jogtalanul rúgtak ki egy zsidó orvost Svédországban

Az ügy ismét rávilágított a svédországi antiszemitizmus problémájának egyelőre nem sok eredményt felmutató kezelésére.


Európa vezetésének még mindig az az egyik legnagyobb baja, hogy Szerbia betiltott egy melegfelvonulást

Rendkívül sajnálatosnak nevezte Dunja Mijatovic, az Európa Tanács (ET) emberi jogi biztosa, hogy a szerb belügyminisztérium úgy döntött, betiltja a szeptember 17-re tervezett Europride-felvonulást, és azt mondta: a szerb hatóságoknak vissza kell vonniuk a döntést.


A WHO legnagyobb adományozója: Németország finanszírozza a globális plandémiát

"2020/21 óta a WHO legnagyobb adományozója: Németország finanszírozza a globális plandémiát. Többnyire még mindig Bill Gates alapítványát tartják a WHO legfontosabb adományozójának – elvégre ő és a hozzá hasonlók arra használják, hogy befolyásolják a tagországok politikáját, ami a gyógyszeres kezelések vagy "védőoltások" közvetlen vagy közvetett felírásával milliárdokat hoz a befektetők kasszájába. A plandémia során azonban nem Gates volt az, aki elsősorban a WHO által a Covid-19 körüli globális csalást finanszírozta: a német adófizetők voltak. Németország 2020/21-ben több mint háromszorosára növelte a WHO-hozzájárulásait." A német adófizetők az ékes példa, hogy már régóta finanszíroznak sok mindent saját maguk ellen. De ez valahogy nem akar tudatosulni bennük.


Elhunyt Wittner Mária

Az 1956-os forradalom idején szabadságharcosként a Corvin közben és a Vajdahunyad utcában tevékenykedett.


730 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page