top of page

Mindennapi szemezgetésünk (11:25) 2022.09.14.
Íme a németek, akik nem kérnek a szankciós politikából „Most már itt van az ideje, hogy közelebbről megvizsgáljuk: kinek is árt ez valójában?” Egyre többen szólalnak meg Szászország CDU-s miniszterelnökéhez hasonlóan a német nyilvánosságban.


Rendkívüli feszültségek vannak az energiapiacon, ezért koordinált uniós szintű beavatkozásra van szükség – jelentette ki az energiaügyekért felelős uniós biztos kedden az Európai Parlamentben. A Fidesz szerint Brüsszelnek a saját hatáskörének bővítése helyett inkább a polgárokat segítésével kellene foglalkoznia. Medvegyev: Ha ezek az „idióták” tovább fegyverzik Kijevet, akkor előbb-utóbb a katonai hadjárat egy másik szintre lép „Minden lángba fog borulni körülöttük” – fogalmazott az orosz politikus.


Az Európai Bizottság elnöke szerint az Unió „felnőtt a feladathoz, és méltó választ adott az Ukrajna elleni orosz agresszióra”.

A progresszívek nem értik az árnyalatokat, így katasztrófa, ha a történelemalakítás közelébe jutnak.


Mivel a hidegháború vége óta először van reális esély arra, hogy közvetlen német-orosz összecsapásra kerüljön sor.


A Zsidó Világkongresszus elnöke úgy véli, hogy a jelenlegi izraeli választási rendszer kontraproduktív és megfojtja a kreativitást.


Izrael egyik legnagyobb szupermarketlánca a jövő hónapban kísérleti jelleggel drónokkal kezdi meg az élelmiszerek kiszállítását.


Megjelent a Magyar Közlönyben az a belügyminiszteri rendelet, amely a magzati élet védelméről szóló 1992. évi LXXIX. törvény végrehajtásáról szóló korábbit írja át. Pintér Sándor az immár 20 éves rendelet mellékletén módosított, megváltoztatta a terhesség megszakításához szükséges kérőlapot, írja a 24.hu. A módosítás lényege, hogy az állapotos nőnek a jövőben be kell mutatnia egy olyan szülész-nőgyógyász által kiállított leletet is, amely rögzíti, hogy az állapotos nő számára az egészségügyi szolgáltató a magzati életfunkciók működésére utaló tényezőt egyértelműen azonosítható módon bemutatta.


A friss Magyar Közlönyből derült ki, hogy ez a gyakorlatban azt jelenti majd, hogy az abortuszt kérő nőknek kötelező lesz meghallgatni a magzati szívhangot, anélkül nem hajtják végre a beavatkozást. Ez az egész egyébként Dúró Dóra Mi Hazánkos képviselő vesszőparipája volt évek óta. (Via 24.hu)


A Védett Társadalom Alapítvány kurátora szerint a Pintér Sándor által aláírt módosítás „azt üzeni, hogy társadalmunk felelősséget érez minden gyermek iránt, aki megfogant”.


A Hetek megkereste a Belügyminisztériumot az abortusztörvény módosítása kapcsán, és a belügyi tárca válaszában elküldte azt a közleményt, mely szerint kutatások bizonyítják, hogy a magyarok közel kétharmada az első szívdobbanáshoz köti a gyermek életének kezdetét. A szívdobbanás korszerű eszközökkel már a várandósság korai szakaszában kimutatható, ezért a szakmai irányelv teljesebb körben ajánlja a tájékoztatást a várandós nők számára.


A feminista egyesület szerint a mostani lépés egyetlen valódi motivációja a nőgyűlölet.


Az El País szerint az Orbán-kormányt már jó ideje nyugtalanítják a nőjogi mozgalmak is.


Átadták Tatabányán kedden a Szent Margit Katolikus Gimnáziumot, amelynek épületét a százhúsz éves, leromlott állapotú egykori Bányakórház felújításával alakította ki a Székesfehérvári Egyházmegye a Modern városok program részeként.


Az ügy ismét rávilágított a svédországi antiszemitizmus problémájának egyelőre nem sok eredményt felmutató kezelésére.


Rendkívül sajnálatosnak nevezte Dunja Mijatovic, az Európa Tanács (ET) emberi jogi biztosa, hogy a szerb belügyminisztérium úgy döntött, betiltja a szeptember 17-re tervezett Europride-felvonulást, és azt mondta: a szerb hatóságoknak vissza kell vonniuk a döntést.


"2020/21 óta a WHO legnagyobb adományozója: Németország finanszírozza a globális plandémiát. Többnyire még mindig Bill Gates alapítványát tartják a WHO legfontosabb adományozójának – elvégre ő és a hozzá hasonlók arra használják, hogy befolyásolják a tagországok politikáját, ami a gyógyszeres kezelések vagy "védőoltások" közvetlen vagy közvetett felírásával milliárdokat hoz a befektetők kasszájába. A plandémia során azonban nem Gates volt az, aki elsősorban a WHO által a Covid-19 körüli globális csalást finanszírozta: a német adófizetők voltak. Németország 2020/21-ben több mint háromszorosára növelte a WHO-hozzájárulásait." A német adófizetők az ékes példa, hogy már régóta finanszíroznak sok mindent saját maguk ellen. De ez valahogy nem akar tudatosulni bennük.


Az 1956-os forradalom idején szabadságharcosként a Corvin közben és a Vajdahunyad utcában tevékenykedett.


730 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page