top of page

Mindennapi szemezgetésünk (11:33) 2022.12.05.A német szövetségi legfelsőbb bíróság bírái megerősítették, hogy a kanyaróvírus nem létezik, felmentve ezzel az összeesküvés-elméleteket vallókat, akik szerint egyetlen tanulmány sem bizonyította még a kanyaróvírusok létezését. A Legfelsőbb Bíróság e döntése szerint a kanyaró elleni védőoltást több millió gyanútlan német állampolgárba lehetett beadni tisztázatlan okokból.


Robert C. Castel: A mai Geopolitikai Egypercesben az ukrán háború egyik kulcskérdéséről beszélünk, az átállásról a tömeghadviselésre Ukrajna már átállt erre a harcformára és totálisan mozgósította a társadalmát és a gazdaságát. Oroszország némileg lekésve követi ebben. Ha az ukránok gazdasági-ipari hátországát képező Nyugat nem tesz hasonló lépéseket, akkor a háború megnyerhetetlenné válik.


Németországnak, akárcsak Európa többi részének, szüksége van a gázra, de nem tud belőle eleget szerezni anélkül, hogy ne sértené meg saját "erkölcsi normáit" - írja a publicista.


Elemzők szerint Oroszország szép csendben több mint 100 öregedő tartályhajóból álló flottát gyűjtött össze.


Ukrán katonák vesznek részt Csehországban egy előre betervezett hadgyakorlaton - közölte Karel Rehla tábornok, a cseh hadsereg vezérkari főnöke. Jövő év végéig 4000 ukrán katona számára biztosítanak speciális kiképzést.


A francia elnök az amerikai látogatása során adott interjúban arról beszélt, hogy Európának biztonsági szempontból fel kell készülnie a jövőre. Emmanuel Macron szerint a Nyugatnak biztonsági garanciákat kellene biztosítania Oroszország számára, ha az orosz elnök hajlandóságot mutat arra, hogy tárgyaljon az ukrajnai háborúról.


William Barr nem túl bizakodó. Véleménye szerint elegendő bizonyíték gyűlt össze az egykori elnökkel szemben.

A lap publicistája szerint a Nagy-Magyarország térkép szerves része Orbán hiper-nacionalista beidegződésének. (nu, aki összefüggést talál Nagy-Magyarország és a népirtó imperializmus között, olyan elmebeteg, hogy már észre sem veheti)


Kövér László nem fogadta el Hadházy Ákos igazolását, és 950 ezer forintra büntette a független képviselőt. Aki persze a Facebookon rögtön nyilvánosságra is hozta az esetet


Orbán Viktor pénteken beszélt arról a Kossuth rádióban, hogy december 5-e sorsfordító dátum lehet, éltbe lép ugyanis az orosz olajat érintő uniós ársapka. Moszkva azóta közölte: csak olyan országoknak fog kőolajat eladni, amelyek piaci körülmények között működnek együtt vele. A szakértő szerint lassan nem az a kérdés, mennyibe kerül az üzemanyag, hanem az, hogy legyen.


Évente 70 milliárd forintot ad Ukrajnának a magyar kormány, de ebben az összegben nem szerepelnek az ukrán menekülteknek járó támogatások, eddig az is 28 milliárd forint. És még felbecsülni sem lehet, hogy mennyibe kerülne a magyaroknak, ha az EU akarná újjáépíteni Ukrajnát. Utánajártunk, hogy hol vannak az ukrán menekültek, és mire megy el ez a rengeteg pénz...


A CNN számolt be a problémáról.


Párizs és Berlin szigorú befogadási politikát folytat, miközben Rómának nyitást diktál a tömeges migráció előtt – jelentette ki Giorgia Meloni, Olaszország jobboldali miniszterelnöke a La Repubblica című olasz napilapnak. Giorgia Meloni úgy vélte, az emberi életekkel is kereskedő csempészszervezetekkel szembeni harc meghatározza kormányának identitását és politikai kultúráját.


Újabb migrációs válság alakulhat ki Németországban, és a kormány nem készült fel a helyzet kezelésére – mondta Manfred Weber. Az Európai Néppárt elnöke attól tart, hogy drámai folyamatok indulnak be télen.


Sok izraeli felháborodását fejezte ki és lemondta Netflix-előfizetését, miután a streamingplatform csütörtökön bejelentette, hogy elérhetővé teszi a „Farha” című filmet – amely egy palesztin család izraeli katonák általi kivégzését mutatja be.


Két éve, az Európa bajnoksággal kapcsolatban írtunk arról, kik azok a játékosok, akiknek a pályán és a pályán kívül is fontos keresztény hitük. Köztük volt a tegnapi világbajnoki mérkőzésen játszó és gólt szerző Robert Lewandowski, valamint Olivier Giroud is.


Német lapok úgy tudják: a játékosok többsége nem akart politikai performanszokat a katari vébén, csak két játékos, Neuer és Goretzka erőltette azt. (+ egy "mém" hétfői kedvcsinálónak)


Paláveres találkozó

III. Alkotmányjogi Konferencia954 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page