top of page

Mindennapi szemezgetésünk (11:38) 2022.08.19.
Azzal kapcsolatban, hogy merre tart az emberiség a 21. században, a WEF tanácsadója szerint egy olyan világ felé tartunk, ahol az emberek "már nem részei a jövő történetének" a mesterséges intelligenciának (AI) és más technológiáknak köszönhetően. "Egyszerűen nincs szükségünk a lakosság túlnyomó többségére, mert a jövő az egyre kifinomultabb és szofisztikáltabb technológiák fejlesztéséről szól, mint például a mesterséges intelligencia, a biomérnöki tudományok, a legtöbb ember nem járul hozzá ebben semmihez, kivéve talán az adatait. És bármit is csinálnak az emberek, ami hasznos, ezek a technológiák egyre inkább feleslegessé teszik őket és lehetővé teszik majd az emberek helyettesítését".


Ezer éve a Kárpát-medence lakói még pontosan tudták, mit kell csinálni az árvizekkel, ezt bizonyítják Takács Károly régész-történész kutatásai is. Takács az Árpád-kori csatornarendszereket vizsgálta a Rábaközben és a Kárpát-medence más részein, és arra jutott, hogy 1000 éve fejlett és sűrű csatornarendszer hálózta be a Rábaköz területét, és úgy tűnik, hogy Magyarország más, hasonló adottságokkal rendelkező vidékeit is. „Lényegében egy folyami öntözési kultúra működött a Kárpát-medencében, az egyiptomihoz vagy a mezopotámiaihoz hasonló.” (v)


Már olyan, mint a jeti. Mindenki hallott róla de senki sem látta.


A csecsen hadvezér szerint egész színészkarrierjében most játssza a legjobb szerepét az ukrán elnök.


A Facebookot működtető Meta mesterséges intelligenciáját az internet tanítja – szerinte az orosz agresszió oké, Orbán Viktor valamit jól csinál, és a zsidók túlreprezentáltak Amerika szupergazdagjai körében.


Az üdülő kóser étkezést, a Tórát érintő vitákat és külön női strand szakaszt kínál a menekülteknek.


Egy texasi tankerület vezetői többek között a Biblia eltávolítására is felszólították az iskolák könyvtárait, miután közérdekű panaszra vizsgálat indult több kiadvány ellen, hogy összeegyeztethetők-e a tanintézmények oktatási elveivel.


A klasszikus kereszténység fogalmai nem csupán vita tárgyát képezik, hanem már kriminalizálni is próbálják őket, figyelmeztetett rá Timo Soini volt finn külügyminiszter. Soini erről Päivi Räsänen egykori finn belügyminiszterrel beszélt nemrégiben egy rádióműsorban.


Liz Cheney megsemmisítő veresége Wyoming egyetlen képviselői székéért a Republikánus Párt Bush-Cheney-Romney-korszakának teljes és totális vereségét jelzi.


Ez nagy kihívások elé állítja az európai migránspolitikát - különösen az embercsempészet elleni küzdelemben.


A tervek szerint szombaton az összes budapesti bekötőutat lassítanák, majd az alsó rakpart pesti oldalán demonstrálnának este 18 órától a gazdák – mondta az ATV Egyenes beszédében Szabó Bálint szegedi önkormányzati képviselő, a gazdatüntetés szervezője.


Ész nélküli tarvágás, a védett ótölgyesek kiirtása, ennyit a magyar erdőkről – ehhez hasonló rémképek tartják rettegésben a magyar közbeszédet az ismert rendelet óta. Mi inkább szakértőt kérdeztünk.
792 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page