top of page

Mindennapi szemezgetésünk (08:00) 12.15.Így válaszol az EMA vezetője az EU-képviselők kérdéseire: “Önöknek valóban igazuk van, amikor arra utalnak, hogy a kovid oltóanyagokat nem abból a célból engedélyeztük, hogy a betegség átadását egyik emberről a másikra megakadályozza. Ezen túlmenően az EMA értékelésében utal arra, hogy az átadásra vonatkozóan hiányosak az adatok. Az EMA továbbra is transzparens lesz a kovid oltóanyagok használatát illetően, és fel fog tárni területeket, ahol félreértéseket kell tisztázni. (You are indeed correct to point out that COVID-19 vaccines have not been authorised for preventing transmission from one person to another. (…) In addition, EMA’s assessment reports on the authorisation of the vaccines note the lack of data on transmissibility. EMA will continue to be transparent about the approved uses of COVID-19 vaccines and identify areas where we need to tackle misconceptions). Epidemiológiai használatra nincs EMA-engedély!


Izrael 2001. december 4-én lebombázta a radarállomást és az irányítótornyot, majd 2002. január 10-én buldózerek vágták tették tönkre a kifutópályát, így a repülőtér használhatatlanná vált.


Mindent összegezve a palesztinok 72 százaléka még a következmények ellenére is helyesnek tartja az Izrael ellen elkövetett halálos október 7-ei offenzívát, míg csak 22 százalékuk pedig helytelennek. 


Ha ma tartanának választásokat akár Gázában, akár Ciszjordániában, a Hamász fölényesen nyerne, a Palesztin Hatóság népszerűsége mélyponton.


Biden meglehetősen otrombán szól bele az izraeli belpolitikába.


„A magyar genetikailag nem érzékeli a nyomást, tehát az bennünket olyan nagyon nem befolyásol” – válaszolta az újságírók kérdésére a kormányfő.


Josef Kelnberger szerint a magyar miniszterelnöknek nincs helye az Európai Unióban, ha nem támogatja Ukrajna csatlakozását, és érthetőnek tartja, hogy a Magyarország ellen harcoló EP-képviselők háborognak.


Az orosz elnök szerint a magyar kormányfő pusztán saját hazája érdekeit képviseli, ellentétben a többi EU-s vezetővel.


Vlagyimir Putyin nagyon komolyan vetette fel a Donbassz kérdését, az ukránok által kormányzott orosz területet, ahol az orosz ajkú lakosság lemészárlása zajlott. Nézze meg Zelenszkij hozzáállását. Ez mindent elmond! Talán könnyebben megérti Putyin döntésétA háború kezdete óta a nyugati közvéleménynek azt adták be, hogy az ukránok elkötelezettek a teljes győzelem mellett. Mostanában azonban ez a narratíva kezd összeomlani.


Oroszországnak nem kell újabb mozgósítási hullámot hirdetnie a hadsereg sorainak feltöltésére az ukrajnai konfliktus miatt – mondta Vlagyimir Putyin elnök, jelezve, hogy Moszkva elegendő csapattal rendelkezik a harctéren.


Éles kritikák érték Giorgia Melonit amiatt, hogy továbbra is fontosnak tartja a szövetséget a V4-ekkel, ezért az olasz kormányfő a Parlamentben szólalt fel, és hangsúlyozta, óriási külpolitikai hiba lenne az államokkal való kapcsolatokat pártlogikusan átfedni. Európában Olaf Scholz német kancellár álláspontja távolabb van tőlünk, mint Orbán Viktor magyar miniszterelnöké – szögezte le Meloni, aki arra is emlékeztette a képviselőket, hogy az olasz baloldal korábban első és másodosztályú szövetségesekről beszélt, a visegrádi országokat pedig utóbbi kategóriába sorolta.


Odáig merészkedtek az ügyvédek, hogy azt állítják, a két jómadár vallomását kényszer hatására szerezték meg, „bármit is nyilatkozott vagy írt Giorgi a fogva tartása során, azt rendkívüli nyomás és aggodalom alatt tette, tekintettel arra, hogy a lánya szülei nélkül maradt”. Kaili ügyvédjei szerint hideg volt a kisasszony cellájában, nem adtak neki második takarót, a cellában folyton égett a villany, ami miatt nem tudott aludni, nem engedték fürdeni, annak ellenére, hogy épp menstruált. Azt is felemlegették az ügyvédek, hogy nagyon szokatlan, hogy egy Panzerihez hasonló feltételezett vezetőnek alkut ajánlanak fel annak érdekében, hogy vádat emeljenek egy művelet alacsonyabb szintű tagjai ellen, és nem fordítva.


Ráerőltetnék Magyarországra, hogy szülők lehessenek a homoszexuális párok. Az európai parlamenti képviselők 366 igen, 145 nem és 23 tartózkodás mellett megszavazták az „uniós szülői igazolványt”. Az okmány Európai Parlament új ötlete arra, hogy biztosítsák az egyik tagállamban létrejött szülői kapcsolatok elismerését más uniós országokban. Az igazolvány garantálná, hogy a „szivárványcsaládokban” élő homoszexuális párok bármely uniós országban megőrizhessék és gyakorolhassák szülői jogaikat, még akkor is, ha az adott ország – például Magyarország – nem fogadja el őket mint törvényes szülők. (nu, szent ég, hány ferdahajlmú vagy ferdagyú lehet arrafelé)Óriási a felháborodás Makón, miután valaki – minden bizonnyal az éj leple alatt – hétfőre virradóra megrongálta a város főterén, a szökőkút közelében felállított, 2020-ban az ország legszebbjének választott betlehemet, derül ki a Délmagyar cikkéből.További korlátozásokat is elrendeltek az intézményben. (nu, és ismét semmi teteje; egy idevágó alapos cikk: Maszkok parányi műanyag-részecskéit találták tüdőműtéten átesett emberek tüdejének mélyén)


(Karácsonynak álcázva...)
„Ha valaki kívülről azt állítja, hogy Magyarország egy radikális hely..., nos, ha Anne Applebaum azt mondja, hogy ez egy náci hely, akkor erre azt mondom, hogy éppen Anne Applebaum egy totalitárius gondolkodó” – utalt a politikai kommentátor az amerikai liberális történészre, aki az elmúlt években többször nevezte a magyar berendezkedést egy autoriter rendszernek. 


Annak ellenére, hogy csupán nemrég találkoztunk először személyesen Thierry Baudet-val, és korábban nem ismertük egymást, az elmúlt évek során mégis nagyon hasonló utat jártunk be. Kutatásaink, felfedezéseink egy irányba mutatnak, és amikor az emberiség, és azon belül is az európai kultúra, illetve a nemzeteink sírásóit, legkártékonyabb figuráit kutattuk, ugyanazokra a főszereplőkre bukkantunk.
A levél előzménye az volt, hogy a Magyar Lapkiadók Egyesülete (MLE) december 13-án hosszú közleményt tett közzé honlapján, amelyben sok más mellett az szerepel, hogy a szuverenitásvédelmi törvény az egyesület szerint szembe megy az alaptörvény szellemével és alkalmas lehet arra, hogy veszélyeztesse, korlátozza a sajtószabadságot, megnehezítse a szerkesztőségek, újságírók munkáját. A MLE elnöke és főtitkára az egyesület nevében az államfőhöz fordult, arra szólítva fel Novák Katalint, hogy ne írja alá a parlament által megszavazott jogszabályt. A Mediaworks tegnap este közleményben határolódott el az egyesület nevében tett állításoktól, de az MLE elnökének és főtitkárának akciójára számos szerkesztőség is reagált. A Magyar Demokrata hetilap kiadója, az Artamondo kft. például közleményben tudatta, hogy elfogadhatatlannak tartja az eljárást, és az állásfoglalás nyilvános visszavonását követelte. A Képmás Magazin szintén megdöbbenésének adott hangot, követelve az egyeztetés nélkül kialakított szöveg visszavonását. Kilépését helyezte kilátásba a Médiapiac.com is.


Nyugdíjkorhatár elérése, vagy röpülnek az orvosbárók?

906 megtekintés

Comentarios


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK