top of page

Mindennapi szemezgetésünk (08:00) 12.25.
A hibrid háborúknak az a sajátja, hogy minden esetben van egy jól meghatározható, ám a nagyközönség elől gondosan elrejteni próbált hatalmi érdek. Mint tudjuk az amerikai finanszírozás nagy része katonai segélyekre megy, vagyis az USA adófizetői pénzei az USA fegyvergyártó vállalataihoz vándorolnak. Ezen összegek Ukrajna érintése nélkül kerülnek felhasználásra, oda már a katonai csomagok fizikai valója kerül. Természetesen ezt ugyan úgy lopják az ukránok és adják el más konfliktuszónákba, de a világ demokratikus fellegvárát ez természetesen hidegen hagyja. A pénzt már bezsebelték a háttérhatalom háborús cégei, a többi nem számít.


Az, hogy Moszkva és a média kérésére sem adták ki a Bucsában megöltek listáját azt bizonyítja, hogy az incidens Ukrajna által az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság segítségével megrendezett incidens volt – mondta Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője.
Dmitrij Medvegyev, az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese, az Egységes Oroszország párt elnöke az X közösségi hálózaton december 24-én az ukrajnai konfliktus miatt Európában kialakult helyzetről érdeklődött, megemlítve a gazdasági növekedés elmaradását és az európai utcákon “lézengő” ukránok tömegeit. “Tartósan magas infláció és a gazdasági növekedés hiánya, az oroszországi energiaellátás és piacának teljes bojkottálása, ukránok tömegei, akik tétlenül kószálnak Európa utcáin, és akiknek a juttatásai magasabbak, mint az európaiak nyugdíja, degenerált politikusok, akik győzelemig tartó háborúról kiabálnak Ukrajna és Oroszország között…"


Ukrajnában sok köztisztviselő továbbra is korrupt tevékenységet folytat az Oroszországgal fennálló konfliktus ellenére – mondta szombaton Mihajlo Podoljak, Volodimir Zelenszkij elnök egyik vezető tanácsadója, hozzátéve, hogy a megvesztegetés társadalmilag elfogadott norma az országban.


Itt az ideje, hogy az ukrajnai konfliktusban érintett országok politikai megoldást keressenek a válságra – jelentette ki szombaton Guido Crosetto olasz védelmi miniszter. A védelmi tárcavezető az ANSA hírügynökség szerint megjegyezte, hogy mivel a Moszkva és Kijev közötti harcok lassan a harmadik évükbe lépnek, “fontos olyan utakat választani, amelyek politikai megoldáshoz vezetnek”. Hangsúlyozta azonban, hogy ezeknek az erőfeszítéseknek egybe kell esniük az Ukrajnának nyújtott folyamatos katonai támogatással.


Japán beleegyezett, hogy Patriot rakétákat szállítson az Egyesült Államoknak, miután megszüntette a katonai exportra vonatkozó, az ország alkotmánya által 1947-ben bevezetett tilalmat. A lépés segít feltölteni Washington készleteit, amelyek a folyamatban lévő ukrajnai konfliktus miatt megcsappantak.


Berlinnek jobban meg kellene adóztatnia a polgárok jövedelmét, hogy megerősítse az Ukrajnának nyújtott katonai támogatást, mivel a konfliktus finanszírozása máshol a Nyugaton csökken – mondta Monika Schnitzer, a Német Gazdasági Szakértői Tanács (GCEE) elnöke a Rheinische Post szombati számában.


Ukrajna jövőre valószínűleg “teljes mozgósításhoz” folyamodik Oroszország megfékezése érdekében – mondta Vaszili Szamovar ukrán tiszt, aki a 3. Különleges Vihar Dandár légi és légvédelmi erőinek parancsnoka, szombaton a helyi Dnyipro tévécsatornának.
Észtország kész felkutatni és kiadni a mozgósítás alatt álló ukránokat, ha Kijev ezt kéri – jelentette ki Lauri Läänemets belügyminiszter, akit az ERR idézett. “Általában tudjuk, hogy hol vannak ezek az emberek, és mit csinálnak. A legtöbben dolgozni járnak, Észtországban van a lakóhelyük” – mondta. (nu, micsoda világ!; a rendes, dolgos embereket odaadnák az "utolsó csepp ukrán vérig" jegyében)


Az ukrán televíziós műsorvezető, Olekszij Pecsi úgy döntött, hogy nem tér haza, miután Brüsszelben járt, hogy tudósítson az Európai Unió csúcstalálkozójáról. “Pecsi a december 14-15-én megrendezett uniós csúcstalálkozó tudósítására volt akkreditálva. Az újságíró és a 24-es csatorna korábbi műsorvezetője az esemény végeztével nem tért vissza Ukrajnába” – áll a tévécsatorna közleményében.2024 döntő év lesz a Nagy Újraindításban. Hogy mit terveznek a globalisták? Az AUF1 főszerkesztője, Stefan Magnet számol be az előrelátható tervekről.

A globalisták, az ENSZ, a WHO és a WEF stratégiai dokumentumaiból előrelátható, hogy mit terveznek. Milyen lépések következnek az Új Világrend, a globális hatalomátvétel előmozdítása érdekében.
Muzulmán tüntetést tartottak szombat este az északkelet-olaszországi Monfalcone városában, a demonstrálók egyenlőséget követeltek a vallásgyakorlásban az olaszok és a bevándorlók között; a polgármester szerint viszont a muzulmán közösség saját szélsőséges életmodelljét akarja elismertetni, semmilyen tiszteletet nem tanúsítva a keresztény karácsony ünnepe iránt.
39 baloldali képviselő indítványozta hogy szankcionálják Meyer Habib zsidó származású képviselőt, amiért támogatja Izrael Hamász elleni háborúját.


Lesújtó számokat közöltek a kiszabadult túszokat kezelő orvosok. Az áldozatok 12 és 48 év közöttiek. (nu jó, akkor vessük ezt össze ezzel a tegnapi hírrel...)


A halálos áldozatok között volt az ENSZ Fejlesztési Programjának (UNDP) 56 éves munkatársa, Issam al-Mughrabi, valamint felesége és öt gyermeke.


Közben a Pentagon azt is közölte, hogy iráni dróntámadás ért egy olajszállító hajót az Indiai-óceánon. Az amerikai haditengerészet megsemmisített négy, a Vörös-tenger déli részén lévő amerikai romboló felé tartó drónt, amelyet Jemen húszik ellenőrizte részéről lőttek ki – jelentette be vasárnap az amerikai hadsereg Központi Parancsnoksága (CENTCOM). A parancsnokság az X közösségi platformon egyúttal azt is közölte, hogy az amerikai erők szombaton két, a térségen áthaladó hajó vészjelzéseire is válaszoltak. Az indiai, illetve norvég zászló alatt közlekedő olajszállító tartályhajók dróntámadást jelentettek. (nu, ez eddig a mese, és most jön a lényeg) A térségben néhány napja kezdődött az Egyesült Államok vezetésével zajló, a Vörös-tenger hajózási szabadságát biztosítani kívánó nemzetközi misszió, az őrjáratokban több tucat ország vesz részt. (dehogy a húszik, hanem már megint az amcsik...)


James Cleverly már bocsánatot kért, de az ügy nagy port kavart a brit sajtóban. Mutatjuk a részleteket.
A magyar történelem ikonikus városa román kézre került, és végül ott is maradt. „Emlékezetes, fájdalmas, soha el nem felejthető karácsony” – írják egy korabeli naplóban az eseményekről. 105 éve szállták meg a románok Kolozsvárt, december 24-én.
Fővárosunk szép lassan visszacsúszott a tizenöt – húsz évvel ezelőtti állapotokba. Sajnos mindig jól érzékelhető Budapesten a kiilleszkedett életmódot folytatók jelenléte, de ilyenkor ünnepek előtt még nagyobb számban rontják a levegőt az utcákon, tereken, aluljárókban. A Betyársereg Újpesti Klánja, kiegészülve a Budapesti Klán tagjaival ezért úgy döntött, sétál egyet a karácsony előtti forgatagban – adta hírül saját oldalán a Betyársereg. 
Egy kettős méhvel rendelkező nő két nap alatt kétszer is szült az amerikai Alabamában – számolt be vasárnapi cikkében a Sky News. Kelsey Hatcher két működő méhvel született, amelyek mindegyike saját méhnyakkal rendelkezik. Miután mindkét méhében teherbe esett – a leírás szerint ez egy a millióból egy eset –, Hatcher most két lánynak adott életet, miután 20 órát töltött vajúdással a birminghami Alabama Egyetem kórházában.„Kedves Jézusom, hamarosan lejössz a földre. Örömet fogsz szerezni a gyerekeknek. Nekem is örömet okozol. Szeretném a „Volks-Schottot”, egy zöld miseruhát és Jézus Szentséges Szívét. Mindig jó leszek.”


A ferences rendi szerzetessel az életéről szóló, a napokban megjelent könyv apropóján beszélgettünk kezdetekről, istenkeresésről, a Ceaușescu-rendszer túléléséről és a gyermeki hit erejéről.953 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page