top of page

Mindennapi szemezgetésünk (13:06) 2022.12.18.

A Fidesz EP-képviselői az LMBTIQ-jogok elismerése mellett szavaztak az Európai Parlamentben!


December 16-án hét európai parlamenti képviselő az átláthatóságért felelős európai biztosnak írt levelében követelte, hogy az EU vizsgálja ki Heiko Von Der Leyen, Ursula Von Der Leyen, az Európai Bizottság jelenlegi elnökének férje üzleti tevékenységét. A közelmúltban több megbízható olasz médium is nyilvánosságra hozta, hogy a Heiko Von Der Leyen által vezetett Orgenesis Inc laboratórium 320 millió eurós támogatást kapott az Európai Bizottságtól.


Páratlan lelőhelyet tártak fel Törökszentmiklós környékén: első generációs honfoglalók emlékeit és egy vaskori szkíta kurgánt is találtak, az elsőt Magyarországon. (nu, akkor kik laktak a Kárpát-medencében?)


Az amerikai kongresszus december 15-én, csütörtökön a szenátus végszavazásán elfogadta a 858 milliárd dolláros elképesztő összegű védelmi költségvetést, amely szöveg visszavonja a katonai személyzet számára kötelező Covid-19 oltást. A katonák kötelező védőoltása a Pentagon szerint több mint 8000 (plusz) ember félreállításához vezetett. Ez az egészségügyi korlátozás, amely az egyik utolsó jelentős, még mindig érvényben lévő korlátozás az Egyesült Államokban, a Pentagon szerint az amerikai katonák egészségének és optimális felkészültségének "védelmét" szolgálta.


Franciaország és Németország (Berlin és Hessen kivételével) kilépett az Euromomóból. Vajon miért ?


Aron Siri, Esq., polgári jogi ügyvéd és az ICAN kérdései során Dr. Kathryn Edwards oltóorvos, a Covid vakcina biztonsági adatfelügyeleti bizottságának tagja nyilatkozik.


Egy nap sem telik el fiatalok “hirtelen halál” esete nélkül. És ezek csak az ismert emberek. Ilyen időszakra nem emlékszem az életemből.

Egyértelműen vizsgálatot kell indítanunk. Itt nemcsak az etikus, bizonyítékokon alapuló orvosi gyakorlat elveiért küzdünk, hanem a demokráciánkért is. (Andrew James Bridgen brit politikus és üzletember, 2010 óta Északnyugat Leicestershire parlamenti képviselője.)


Az egész a kormányzati ellenőrzésről, a hatalomról és a polgári szabadságjogaink csökkentéséről szól.


A szokatlan robbanásokról készült felvételek miatt feltételezik ezt.


Hogyan kerülhetünk el egy újabb világháborút? - ezzel a címmel írt elemzést az amerikai külpolitika elmúlt 70 évének meghatározója, Henry Kissinger a The Spectator hasábjain 2022. december 17-én. A teljes írást lefordítottam számotokra. (VilagHelyzete)


Az Iránnal folytatott német kereskedelmi kapcsolatok a rezsim elleni szankciók és a az ellene tüntetőkkel szembeni brutális fellépés ellenére is fellendülőben vannak.


A megkérdezettek többsége szerint a német kormány migrációspolitikája rossz.


Senki sem érti, hogyan dolgozik a mesterséges intelligencia, de amit csinál, az elképesztő – írja a hvg.


Ferenc pápa már 2013-ban aláírta lemondó nyilatkozatát arra az esetre, ha súlyos és állandó egészségi problémák miatt képtelenné válna teljesíteni a pápasággal járó kötelezettségeit – derült ki egy vasárnap nyilvánosságra hozott interjúból.


A Karácsony végigkísérte a nyugati civilizáció történetét és ma már több, mint 2,5 milliárdan ünneplik világszerte. Talán pont az örök érvényű üzenete miatt, sokan úgy döntöttek, hogy jobb, ha a karácsonyt betiltják vagy éppen átalakítják az aktuális uralkodó ideológia tükrében. De kik és hogyan próbálták meg eltörölni a Karácsonyt napjainkig? Legújabb videónk pont erről szól!


A Szilaj Csikó karácsonyi szellemi ajánlata:


1.


...a mai valóság az, hogy sok olvasó egyszerűen nem engedheti meg magának, hogy jó könyveket vásároljon. Rájuk való tekintettel december 17-én és 18-án lényegében önköltségi áron, majdnem a teljes kiadói portfólió könyvei 30 százalékos kedvezménnyel vásárolhatók meg a Magyar Menedék könyvesboltban."


2.


Nem tekinthetjük vak véletlennek ezt a téma- és időbeli egybeesést. Aligha véletlen ugyanis, hogy ennyire különböző életpályájú embereket, mint amilyen Grandpierre Atilla és Hajdu Zoltán (no és jómagam), az új évezred elején annyira mélyen foglalkoztat az „igazi”, az „értelmes” élet lehetőségének kérdése, hogy egész kötetet készek szentelni neki.997 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page