top of page

Mindennapi szemezgetésünk (13:11) 2023.01.04.
Ez is a mi közös fáradhatatlan munkánk eredménye, barátaim!


Olyan nagy számban halnak meg Kínában a koronavírus miatt, hogy a krematóriumok és a temetők nem győzik fogadni az elhunytak földi maradványait. Volt, ahol 5 napig kellett várnia egy családnak, hogy elvigyék a lakásból idős rokonuk holttestét. Szakértők szerint a jelenlegi 9 ezerről 25 ezerre fog emelkedni január végére a napi halálozások száma. (nu, most kell nagyon odafigyelni és észnél lenni! 1) a kínai vezetésnek elemi érdeke, hogy bebizonyítsa, jogos volt a néppel szembeni kíméletlen önkényeskedés; 2) az erőszakos teljes átoltásnak és lezárásnak is lehetnek ilyen tömeges, halálos következményei!)


A téma természetesen az ukrajnai válság rendezésének kérdése lesz.


Állításuk szerint az orosz erők megsemmisítették a HIMARS-sorozatvetőt, amelyből a támadást indították, valamint megöltek több mint kétszáz ukrán „nacionalistát” és külföldi „zsoldost”.


A BBC szerint ez volt a legnagyobb számú halálos áldozattal járó veszteség, amelyet Oroszország elismert a háborúban.


Erre a következtetésre azután jutottak, hogy Eli Cohen izareli külügyminiszter orosz kollegájával, Szergej Lavrovval beszélt telefonon.


„Kérjük elnökünket, hogy tiltsa meg a hadköteles korú férfiak távozását Oroszországból” – olvasható a közleményükben.


Többszöri nekifutásra sem tudták megválasztani Kevin McCarthy-t az amerikai Képviselőház elnökének a republikánusok, mert egy belső radikális csoport nem támogatja őt.


Képmutatás és skizofrénia Magyarországot kritizálni azokért a bűnökért amelyeket a nyugati kormányok követtek el és követnek el – szögezték el a cikkben.


Stephan Löwenstein cikkében felhívta a figyelmet az ukrán nacionalizmus fenyegető voltára.


A cikk szerint a magyar miniszterelnök Európa keresztény gyökereinek felélesztéséért küzd.


Az ukrán elnököt Joe Biden követte a dobogón. (nu, még szerencse, hogy a magyar vezír nem szorult be egy bohóc és egy báb közé)


Annak ellenére, hogy hatmillió lengyel állampolgárt, köztük hárommillió zsidót gyilkoltak meg a második világháborúban, a lengyel fővárost pedig földig rombolták a németek.


A valódi feladat az az, hogy az újfajta eredeti tőkefelhalmozást szigorúbb szabályok alá vonjuk.


A brutális szilveszteri zavargásokhoz kapcsolódóan a német rendőrség eddig 145, többségében migrációs hátterű férfit tartóztatott le.


Zent és öt társát tavaly novemberben megbírságolták a hongkongi hatóságok, miután hivatalosan nem jegyeztettek be egy általuk működtetett, 2021-ben megszűnt humanitárius pénzalapot, amelynek célja a 2019-es demokráciapárti megmozdulásokon letartóztatott tüntetők segítése volt.


Kína és az Egyesült Arab Emírségek bejelentette: kezdeményezik, hogy az ENSZ Biztonsági Tanácsa nyilvános egyeztetést tartson a jeruzsálemi Templom-hegyen történt tegnapi események kapcsán. Erről a két ország diplomatái számoltak be kedden.


Az Axiopédia sorozat legújabb részében a fake news fogalmát tisztázzuk. Axiopédia: Enciklopédia kicsit másképp.


Ám a világ önjelölt disznófejű nagyurait a legkevésbé sem a környezetvédelem érdekli, hanem egy olyan önkényuralmi, totalitárius társadalom létrehozása, amelyet technokraták irányítanak. Egy olyan világot akarnak, amelyet egy kormány irányít, és amelyben a digitalizáció segítségével mindenkit ellenőrzés alatt tarthatnak, ahol megszűnik az individuális mobilitás, ahol az egyénnek nincs beleszólása abba, hogy mit egyen, hol lakjon, mit dolgozzon, hova és mivel mehessen engedély nélkül. Ahol megszűnik a készpénz, és csak egy központi bank által kibocsátott digitális pénzzel lehet fizetni, amellyel minden tranzakciót nyomon lehet követni, és amit azonnal le is lehet tiltani, ha az egyén nem tartja be a rákényszerített szabályokat. Mindezt szociális kreditpontokkal fogják vezérelni, amit már Kína számos városában kísérleti módon évek óta bevezettek és alkalmaznak. A jövő lakossága úgynevezett Smart City városokban fog lakni, amelyek megvalósítási tervei már készen vannak (Smart City Charta), és azok gyakorlati bevezetése például Karlsruhéban meg is kezdődött, de München is előrehaladott tervekkel rendelkezik.Ugyanazok az emberek, akik szerint a föld túlnépesedett, azt mondják, hogy megmenthetik az életedet, egy vakcinával!


Bocsánatot kért azoktól a túlélőktől, akiket, több mint 4000, az amerikai kormány által szponzorált orvosi kísérletnek vetettek alá a tudtuk nélkül.


A Biden-adminisztráció jogszabálymódosítása nyomán az amerikai gyógyszertárak immár kevesebb megkötéssel forgalmazhatják a mifeprisztonos abortusztablettákat. Az amerikaiak egészen mostanáig kizárólag személyesen juthattak hozzá a pirulákhoz.


Az importált áruk 40%-a a kaliforniai kikötőkön keresztül érkezik és most 70 000 teherautó működését tiltották meg. A tavalyi ellátási lánc problémái semmiségek voltak ahhoz képest, ami most jöhet az USA-ban – figyelmeztetnek hozzáértők.

953 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page