top of page

Mindennapi szemezgetésünk (13:22) 2022.06.13.

A Molotov-Ribbentrop paktumot, amelyben felosztják Ukrajnát, most az oroszok és az amerikaiak fogják megkötni. Még a végén európai vezető politikusok fogják a nevüket adni a megállapodáshoz. Valami grandiózus újjáépítési terv is lesz, mert kommunikációban és ígérgetésben rengeteget fejlődtünk 1939 óta.


Jens Stoltenberg NATO-főtitkár vasárnap kijelentette, hogy az Egyesült Államok vezette szövetség célja Ukrajna pozíciójának megerősítése a tárgyalóasztalnál, de hozzátette, hogy bármilyen békemegállapodás kompromisszumokkal jár, beleértve a területeket is.


Alapos átalakításra szorul az észak-atlanti szövetség, amelynek „agyhalálát” Emmanuel Macron még 2019-ben kijelentette – írja a Foreign Policy című amerikai magazin. A cikk szerzője, Edward Lucas, az Európai Politikai Elemző Központ kutatója szerint az ukrajnai orosz különleges hadművelet a blokkon belüli problémákat tárta fel.„A jelenlegi globális járvány kapcsán a vírus afrikai jellegére való folyamatos utalás és elnevezés nemcsak pontatlan, hanem diszkriminatív és megbélyegző is” – írja 11 ország 29 kutatója a virological.org oldalon ma közzétett cikkben. Megjegyzik továbbá, hogy az Afrikán kívüli emberekben jelenleg keringő törzs valószínűleg különbözik az állatokban megtalálható vírustól.Rekordalacsony részvétel mellett Emmanuel Macron államfő és centrista szövetségesei Ensemble! (Együtt!) elnevezésű koalíciója a szavazatok 25,75 százalékával az élen végzett a francia nemzetgyűlési választások első fordulójában, de alig 21 442 vokssal előzte meg a Jean-Luc Mélenchon által vezetett baloldali összefogást (NUPES), amely 25,66 százalékos támogatottságot szerzett – derül ki a francia belügyminisztérium által hétfőn közzétett hivatalos végeredményből.


Ruanda képes arra, hogy migránsok tízezreit fogadja be a Nagy-Britanniával kötött egyezmény keretében – közölte vasárnap Doris Umicyeza, az afrikai ország igazságügyi minisztériumának főtárgyalója az LBC brit rádiónak nyilatkozva.


Az anglikán zsinat egyik tagja, Sam Margrave az anglikán egyház általános szinódusán indítványban kérte az érseki tanácsot, rendelettel vessenek véget a szivárványos LMBT-zászlók egyházi épületeken való megjelenítését, mivel az "Isten beszédével ellentétes valóságot képvisel".


NEXUS TV – Dr. Drábik János – Kik a világ urai sorozatából719 megtekintés

コメント


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page