top of page

Mindennapi szemezgetésünk (14:08) 2022.09.28.
Az orosz politikus közölte: a népszavazásoknak vége.


Oroszország a komplett Magyarországnyi területet tervez magához csatolni.


„Oroszország már most is ellenőrzi azt a területet, amely az ukrán GDP 95 százalékát állítja elő. És nincs szükség nyugatabbra menni. Moszkvának nincs hová sietnie. Az ukrán erők halálosan véreznek előrenyomulásról előrenyomulásra. Akkor minek rohanni? Moszkva várhat. Kína, Szaúd-Arábia és India rubelért vásárol orosz olajat. A szankciók Amerika európai szövetségeseit sújtják, nem pedig Oroszországot. A közeledő tél pedig minden bizonnyal jobban megváltoztatja az európai politikai tájat, mint bármi mást Moszkvában.” (Gary Clarkson)


Az ukrán hadsereg több mint tíz olyan iráni drónt semmisített meg, melyek a zsidó zarándokok fő úticélja felé tartottak. (nu, két bődületes hanta egy csapásra)


„Legyél erős és tarts ki hitedben” – üzente az olasz jobboldali politikus az ukrán elnöknek. (nu, újabb báb a láthatáron?)


2021 februárja óta Giorgia Meloni tagja az "Aspen Institute"-nak, a Rockefeller-csoport befolyásos "agytrösztjének". Az intézet vezérigazgatója viszont a WEF tagja is. Meloni kezdetben szintén támogatta a "zöld útlevelet". Giorgia Meloni lett Olaszország új kormányfője. Ez az első alkalom, hogy úgynevezett "jobboldali populisták" kerültek hatalomra az EU egyik legfontosabb országában. Véget akar vetni a baloldali identitáspolitikának és - legalábbis állítása szerint - az uniós paternalizmusnak. Ugyanakkor ő állt a "zöld útlevél" mögött és ápolja a transzatlanti kapcsolatokat, a nyugati oligarchiát."A svéd, az olasz és a magyar választások azt mutatják, hogy elmozdulunk a patriotizmus és a konzervatizmus felé" - bizakodik a holland képviselő.


A csővezetékek ellenőrzése hetekig, a helyreállítás pedig hónapokig vagy akár évekig is eltarthat, ami kizárja annak lehetőségét, hogy ezen a télen Európát is ellássák.


A műsorvezető szerint elképzelhetetlen, hogy Putyin felelős a gázszivárgásért, azonban Joe Biden már februárban ígéretet tett arra, hogy kiiktatják a gázvezetékeket.


Európa leggazdagabb országában nagyon drasztikus takarékossági lépésekre kényszerülnek az emberek a megemelkedett rezsiköltségek miatt, erről számolnak be az ott élők és a helyi lapok.


Vajon milyen okok állnak a dollár erősödése mögött?


A kínai jüan árfolyama rekordalacsony szintet ért el az egyre erősödő amerikai dollárral szemben. Még a 2008-as pénzügyi válságot követően, a 2011-es negatív árfolyamrekord alkalmával sem zuhant így be a fizetőeszköz.


Nobel-díjas közgazdász: Európának fel kellene ismernie, hogy háborúban áll Joseph E. Stiglitz szerint a neoliberális rendszer hibái egyre nyilvánvalóbbá válnak. Heger megkongatta a vészharangot: Szlovákia a gazdasági összeomlás szélén áll A szlovák miniszterelnök szerint az emelkedő villamosenergia-árak miatt országa gazdaságát az „összeomlás” veszélye fenyegeti.


Szorul a hurok a covid-náci kormányfők nyaka körül?! Trudeau is kihátrál a COVID-őrület törvénytelen törvényeiből. Kanada október 1-től feloldja a beutazókra vonatkozó, a koronavírus-világjárvány miatt elrendelt egészségügyi korlátozásokat, a belépés előtti kötelező tesztelést, karantént és elkülönítést – jelentette be hétfőn a kanadai kormány.


Áttekintve az európai országok különleges jogrendi szabályozását, megállapítást nyert, hogy több ország is időbeli korlátot állapít meg a veszélyhelyzet, illetve az annak megfeleltethető különleges jogrendi kategóriának az elrendelése és a meghosszabbítása tekintetében is. (nu, ezt előbb is illendő lett volna megtenni)


Mark Houck hétgyermekes életpárti családapa múlt pénteken reggel arra ébredt, hogy FBI-ügynökök hatoltak be otthonába, hogy aztán családja előtt tartóztassák le. Houck felesége a sajtónak elmondta, hogy reggel 7 óra körül körülbelül 25-30 FBI-ügynök tört be otthonukba.


Kiderült mennyit költött az EU drag-showkra...


Nemrég kapták kézhez a Deutsche Telekom magyar alkalmazottai a vállalat transznemű kézikönyvét, ami a gender-ideológia teljes eszköztárát beveti.


A FIFA szabályai megtiltják a csapatoknak, hogy saját karszalagot vigyenek a világbajnokságra.


Elvis Presley annyira felfűtötte a rock and roll cirkuszt, hogy a nyomás nem csillapodhatott. Istenhite egyúttal konzervatív eleganciát is kölcsönzött a művésznek, tényleg a déli hagyományokból érkezett a szórakoztatóiparba. Életművét tanulmányozva talán nem botorság kijelenteni, hogy gospelénekesként ugyanúgy a legnagyobbak közé tartozik, mint a rock and roll csillagaként.


Az igazságügyi miniszternél tett látogatást az Egyesült Államok budapesti nagykövete.


Húszmilliárd dolláros üzletté vált az embercsempészet a mexikói-amerikai határon, és a csempészkartellek legalább 2,6 milliárd dolláros tiszta haszonra tettek szert az elmúlt egy évben csak abból, hogy uralják az illegális bevándorlók által használt migránsútvonalakat, és azok használatáért pénzt szednek – jelentette a The Washington Times című napilap kedden.


628 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page