top of page

Mindennapi szemezgetésünk (14:33) 2023.02.07.Dr. Josef Thoma fül-orr-gégész szakorvos. A “pandémia” kezdetétől kritikus az intézkedésekkel szemben és fáradhatatlan felvilágosító munkát folytat 3 éve.

Egy rövid interjúban elmesélte, hogy majdnem 20 éve rendelkezik repülési engedéllyel. 2018 óta van egy olyan szabály, mely szerint minden pilótának és repülési engedéllyel rendelkező magánszemélynek politikailag megbízhatónak kell lennie. Dr. Thoma jelenlegi engedélye öt évre szól és ebből még két és fél év van hátra. Nemrég azonban valaki “feljelentette”, ezért felülvizsgálták a “politikai megbízhatóságát”. A koronakritikus megnyilatkozásai miatt most el akarják venni tőle a repülési engedélyt azzal az indokkal, hogy légvédelmi rizikót jelent. A riporter szerint amennyiben bevezetik majd a digitális központi banki fizetőeszközt, akkor nem engedélyeket fognak elvenni azoktól, akik a politika útjában állnak, hanem nemes egyszerűséggel elzárják a pénzcsapot. Dr. Thoma is valós veszélynek látja ezt és úgy véli, hogy az embereknek védekezni kell ez ellen.


Dr. Jörg-Heiner Möller belgyógyász és kardiológus szakorvos, hónapok óta intenzíven foglalkozik a poszt-kovid és a poszt-vakcina szindróma témájával. Mint mondja: „Ez két név ugyanarra az újonnan megjelent autoimmun betegségre. Az egyiket maga a koronavírus okozza, A másikat a korona elleni oltás által váltja ki.”


A kelet-ukrajnai fronton már most érezhető az orosz túlerő. Oroszország a készülő offenzíva előtt folyamatosan újabb erőket vezényel a kelet-ukrajnai frontra, az ott védekező ukrán csapatok pedig érzik a túlerőt és kimerülten készülnek az összecsapásra, írja a New York Times. A több száz kilométer hosszú keleti frontszakaszon állomásozó ukrán erők az amerikai lap szerint úgy látják: az oroszok már most túlerőben vannak, pedig még be sem vetették a 200 ezer újonnan mozgósított katonát. A kórházakban dolgozó orvosok közben egyre nagyobb ukrán veszteségekről számolnak be.


A Magyarországgal kapcsolatos brüsszeli álláspontot is kritizálja a Do Rzeczy szerzője.


Szergej Sojgu a nyugati fegyverszállítások kapcsán mondta ezt.


Az ukrajnai konfliktus a harmadik világháborúhoz vezethet – mondta Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök az El Mundo spanyol lapnak adott interjúban.


"Attól tartok, a világ nem alva járva, hanem tágra nyílt szemekkel botorkál bele egy nagyobb háborúba."


A Spectator magazin cikke szerint ennek a háborúnak az a tragédiája, hogy nincs méltányos vagy biztonságos megoldás.


Ebbe olyanok is beletartoznak, melyek ukrán nyelvűek, de a szovjet időkből származnak.


Annyi lőszert elhasználnak az ukránok, hogy Európa nem tudja pótolni a készleteket – írja a lap.


„A halálos lövöldözések, robbantások és más súlyos bűncselekmények hatalmas terhet rónak a rendőrségre” – írja Anders Thornberg. Elmondása szerint munkatársait éjt nappallá téve riasztják lövöldözésekhez, robbanásokhoz, és súlyos erőszakos bűncselekményekhez, ez pedig hatalmas terhet ró a rendőrségre. „Bár a fogdák és a börtönök túlzsúfoltak, még többet kell tenniük annak érdekében, hogy megfékezzék a bandákat” – teszi hozzá.


A korábbi években a német és a magyar gazdaság szorosan együtt mozgott, azonban ennek mértéke csökkent, a két ország ipari teljesítménye kettévált: a magyar ipar növekvő, a német ipar csökkenő trendet mutat a Makronóm Intézet elemzése szerint. Ha viszont javulnak a német gazdasági kilátások, az nekünk is örömhír.


Éheznek, szomjaznak, fáznak a túlélők – Ankarából jelentkezett be Egeresi Zoltán Törökország-szakértő, aki apokaliptikusnak írta le a földrengést követő állapotokat.


Bekérette a román külügyminisztérium kedden Magyarország bukaresti nagykövetét, hogy közölje vele: Romániában mind a húsz nemzeti kisebbség szabadon használhatja jelképeit, de az országban nem létezik "úgynevezett székelyföld" nevű területi közigazgatási egység, ami jogalapot teremtene valamely sajátos hivatalos jelkép használatára.


Egyre több egyetemista használja az online számonkérések során a ChatGPT-t, a Makronóm által már korábban is bemutatott, ingyenesen elérhető mesterséges intelligenciát. Ennek megalkotója, az OpenAI most megoldást nyújt erre: egy olyan új programmal rukkolt elő, amely megállapítja, hogy egy adott anyag gép munkája vagy valódi ember tollából született.


Február 5-én délben egy gombostűt nem lehetett leejteni a Székesfehérvári Ciszterci templomban. Brückner Ákos Előd atya gyémántmiséjére nemcsak Fehérvárról, de Budapestről is rengetegen érkeztek, hogy együtt ünnepeljék vele pappá szentelésének 60. évfordulóját.Célunk véget vetni Budaházy Györgyöt és társait sújtó több, mint 10 éve tartó jogi meghurcoltatásnak. Az ügyben kényszervallatásokkal, a vádlottak családtagjainak megzsarolásával, eltűntetett bizonyítékokkal és számos más jogtipró módszer alkalmazásával építették fel a jogtalan, aránytalan és bizonyítatlan terrorvádat. Álláspontunk szerint a meghozott ítélet mélyen sérti a társadalmi igazságérzetet, és rombolja a jogállamiságba vetett hitet. Kezdeményezésünkkel el kívánjuk érni, hogy a Budaházy-ügy tisztességesen végződjön, ezért arra kérjük Novák Katalin köztársasági elnököt, hogy legyen méltányos és részesítse elnöki kegyelemben Budaházy Györgyöt és társait! Kérjük, írja alá petíciónkat!

724 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page