VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

Mindennapi szemezgetésünk (20:13)

HIVATALOS: A HELYI KÖZÖSSÉG SZIMBÓLUMÁT HASZNÁLHATJA GYERGYÓSZENTMIKLÓS ÉS CSÍKCSICSÓ

„A mai döntés újabb eredmény a helyi közösségek szabad szimbólumhasználatának ügyében. Ezt a munkát folytatni fogjuk, hiszen az RMDSZ álláspontja világos: közösségeinket megilleti az a jog, hogy saját zászlót, címert használjanak” – mutatott rá Cseke Attila.


Összetörték és ledöntötték a ferencvárosi BLM-szobrot

A Légió Hungária tagját a rendőrség előállította. A HírTv számolt be arról, hogy összetörték és ledöntötték a BLM-mozgalomnak emléket állító szobrot Ferencvárosban. A videót a Légió Hungária nevű szervezet osztotta meg a közösségi oldalán. A felvételből kiderül, hogy a Légió Hungária egyik tagja ledönti a talapzatáról a baloldali kerületvezetés által felállított szivárványszínű szobrot, amelyről több darab is letört.


Vírustagadók sugároztak a német állami rádióadó frekvenciáján

Megszakadt az adás, és 45 másodpercig a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos összeesküvés-elméleteket lehetett hallani. Koronavírus-tagadók ideiglenesen kisajátították a WDR német állami rádióadó frekvenciáját Münster környékén, hogy eljuttathassák üzeneteiket a lakossághoz – számolt be a dpa német hírügynökség pénteken. (Természetesen nem "vírustagadók", csupán a járvány kezelésének módja ellen tiltakozók – a Szerk.)


Bírósági döntés: nem lehet tesztekhez kötni a kiskereskedelmi vásárlásokat A potsdami közigazgatási bíróság megsemmisítette a brandenburgi kiskereskedelem vásárlóinak koronateszt-kötelezettségét, mert a rendeletet jogellenesnek találták. Potsdam város múlt szombaton elrendelte, hogy a kiskereskedelemben csak negatív Corona gyorsteszt bemutatása után lehet vásárolni. A napi szükségleteket árusító üzleteket – például szupermarketek, gyógyszertárak, drogériák és könyvesboltok - ez a kötelezettség nem érintette.


Első EU-országként: Olaszország kötelező oltást vezet be (az egészségügyben)

A rendelet az olasz egészségügyi dolgozókra vonatkozik. Ha valaki nem oltja be magát, akkor más munkakört jelölnek ki neki, amely nincs kapcsolatban a betegekkel. Ha ez nem lehetséges, 2021. december 31-ig felfüggesztik őket a szolgálattól. A római Minisztertanács szerda este rendeletet fogadott el az egészségügyi dolgozók kötelező oltásának bevezetéséről. Az oltási kötelezettség a gyógyszerészekre is kiterjed.


Koronavírus: Orbán Viktor bejelentette az újranyitást, hamarosan megvan a 2,5 millió beoltott Orbán Viktor ma reggel a Kossuth rádió műsorán bejelentette: húsvét után néhány nappal nyithatnak a boltok és a szolgáltatóhelyek, mert a brit mutáns terjedését lezárásokkal nem lehet megállítani, csak oltással. A koronavírus elleni küzdelem legsikeresebb országai le vannak maradva az oltással. (Különösen figyelemre méltó e hír itt dőlt betűvel kiemelt része: ugyanis ez úgy is értelmezhető, hogy azok a legsikeresebb védekezők, akik nem kapkodták el az oltást. – a Szerk.)Szilágyi Ákos alkotása