top of page

Mindennapi szemezgetésünk (15:07) 2022.05.25.


A rendezőt márciusban kizárta tagjai közül az Ukrán Filmakadémia, mert nem értett egyet az orosz művészek szisztematikus félreállításával. Loznyica szerint „groteszk” kijelenteni, hogy kik a jók, és kik a rosszak. „Ez a hozzáállás embertelen. Hogyan határozható meg, hogy mi az, hogy orosz? Valakit az útlevele, az állampolgársága miatt tekintünk orosznak? Vagy az etnikuma miatt? Ez bizonytalan terep” – fogalmazott a rendező Cannes-ban.


Orbán Viktor egy kiszivárgott levél szerint kizárta, hogy a jövő heti csúcstalálkozón megvitassák az EU által javasolt olajembargót. Ma az Európai Bizottság elnöke kijelentette: kizárta, hogy az Európai Tanács jövő heti csúcstalálkozóján uniós szintű megállapodás szülessen. Zelenszkij szerint Magyarország finanszírozza a háborút.


Az egészségügyi szakemberek szerint kicsi az esély egy világméretű járvány kialakulására.


A majomhimlő-fenyegetést – amelyet csak a média tornázott fel valós fenyegetéssé – pontosan időzítették a WHO genfi közgyűléséhez, illetve a Világgazdasági Fórum davosi találkozójához. Az üzenet: A járványok elleni védekezés ürügyén le kell mondani nemzeti szuverenitásunkról. Sorsunkat, jövőnket, egészségügyünk, pénzügyeink, és így gazdaságunk irányítását – az emberiség jövőjéért aggódást színlelő de valójában egy totális diktatúrát kiépíteni szándékozó – csoport kezébe kell letennünk.


Egyes állásokból már engedély nélkül vonulnak vissza ukrán erők. Az oroszok egyre hatékonyabbak.


A lengyelek révén akár össze is csaphatnak a NATO kötelékébe tartozó katonai egységek és orosz csapatok.


Harmadszor cáfolja saját kormánya Bident Tajvannal kapcsolatban. Felmerül a kérdés, hogy valójában ki alakítja az Egyesült Államok külpolitikáját az elnök vagy hivatalnokai?


A másik felében pedig betiltják a fehér embert, a szépirodalmat és a természettudományt.


Az amerikai lap szerint a hatalomban maradás érdekében Orbán Viktor a saját szabályai szerint játszott, törvények százait változtatta meg.


Az orosz állami televízió egyik legismertebb műsorvezetőjének, Vlagyimir Szolovjovnak, több tízezren látták a bejegyzését, mielőtt törölte volna.


"Nem tudom megjósolni a végét, de Ukrajnának esélye van a győzelemre" – mondta az üzletember Davosban.


Magyar oltáskárosultak beszámolói. A legbátrabbak, elmondják az oltástörténeteiket. Velük tudjuk megállítani ezt az őrületet. Az igazság a mi oldalunkon van. Nem vagytok egyedül. Jogotok van elmondani, meghallgatva lenni és kárpótolva lenni.


561 megtekintés

תגובות


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page