top of page

Mindennapi szemezgetésünk (17:10) 2022.03.14.

A propaganda hamis forgatókönyve? – Zelenszkij vasárnap videót közölt arról, hogy sérült katonákat látogatott, de a mellette sétáló orvos, hetek óta halott

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök vasárnap, március 14-én videót közölt a közösségi médiában arról, hogy sérült ukrán katonákat látogatott meg egy kijevi kórházban, azonban egy dologra nem figyeltek a videó összeállítói. A felvételen egy orvos is látható Zelenszkij mellett, Inna Deruszova, aki február 26-án meghalt és maga Zelenszkij adományozta neki a posztumusz Ukrajna hőse címet. A nő halálát rokonai megerősítették, ami ma is látható a közösségi oldalán.


Kuncogó-diplomácia — Kamala Harris körútja Kelet-Európában

Roger Kimball szerint Harris zavartan és informálatlanul, nevetgélve teljesítette diplomáciai küldetését.


Zseniális húzás Putyintól!

Korábban az energiavállalatok részvényeinek egy része külföldi, amerikai és európai befektetőkhöz tartozott – ez azt jelenti, hogy az olaj-és gázipar jövedelmének csaknem fele nem az orosz kincstárhoz, hanem az európai "pénzügyi cápák"számláihoz került. A krími helyzet miatt a rubel hirtelen esni kezdett, de a központi bank nem tett semmit a rubel árfolyamának támogatására. Még pletykák is voltak arról, hogy Oroszországnak egyszerűen nincs devizatartaléka a rubel árfolyamának támogatására. Ezek a pletykák és Putyin kijelentései, hogy készen áll az ukrán orosz nyelvű lakosság védelmére, az orosz energiaipari vállalatok részvényárfolyamainak jelentős csökkenéséhez vezettek, és a "pénzügyi cápák" elkezdték értékesíteni a részvényeket, amíg teljesen el nem adták őket. Putyin egész héten várt, és csak a sajtótájékoztatókon mosolygott, és amikor az ár a norma alá esett, parancsot adott arra, hogy egyszerre vásároljon részvényeket minden európaitól és amerikaitól. Mire a "pénzügyi cápák" rájöttek, hogy átverték őket, már késő volt, mivel a részvények Oroszország kezében voltak. Oroszország nemcsak többet keresett, mint 20 milliárd ezekben a napokban, hanem visszatértek a részvények az orosz vállalatokhoz. Most az olajból és a gázból származó jövedelem nem megy külföldre, Oroszországban marad, a rubel önmagában emelkedik, Oroszország arany-és devizatartalékai nem fognak költeni a támogatására, és Európa "pénzügyi cápái" akaratuk vagy akaratuk ellenére elhagyták a piacot.


Lehet-e valaha is jogos a halálos fenyegetés?

„A közösségi médiaplatform átvette az irányítást Európa szólásszabadságának sorsa felett" – írja Ed Cumming a Telegraph oldalán.


Számos kérdés merül fel az Ukrajnába áramló külföldi önkéntesekkel kapcsolatban

Ötödször, a külföldi önkéntesek gyakran „keresik a bajt”. Ezért még akkor is folytathatják a támadást, ha a háborúban enyhülés következne be, vagy ha a kormány, amelynek zászlaja alatt harcolnak, úgy dönt, hogy tűzszünetet köt az ellenféllel, vagy békeszerződést ír alá. Tekintettel az orosz-ukrán viszony ingatagságára, a két fél esetleges közeledése esetén azt a helyszínen lévő külföldi önkéntesek súlyosan alááshatják. Így, bár ezek a zsoldosok taktikai győzelmeket arathatnak a harctéren, potenciálisan tönkretehetik egy születő béketerv esélyeit.


MÁRCIUS 15.

Először csatlakozunk az Magyarok Világszövetsége megemlékezéséhez. Találkozunk 2022. március 15-én 10:00 órakor a Petőfi szobornál (Budapest, Március 15. tér). Onnan elsétálunk a Landerer Nyomdához, majd a Nemzeti Múzeumhoz. Utána 11.30-tól autós konvoj indul az Erzsébet híd pesti hídfője környékétől a meghatározott irányokba. Hozz zászlót és kokárdát!


A GAZDASÁGI BÉRGYILKOSOK

Egy nemzetet kétféleképpen lehet leigázni: karddal vagy adóssággal.ÚTON A VÁLTOZÁS FELÉ DR. KOVÁCS JÁNOS FERENCCEL

Bár a publikum figyelme oly könnyedén irányítható, mint cirmosé egy cipőfűzővel, szerencsére egyre több éber partizán esküszik védelmünkre az információs háború harcmezején. Mindennél fontosabb, hogy a globalista haderő elleni védekezés összes létező dimenziójában gondolkozzunk és cselekedjünk. Az aktivizmusnak és a társadalomban való aktív részvételnek számos módja létezik, nem utolsósorban a politikai eszköztár igénybevétele hanyatló demokráciánkban. Dr. Kovács János Ferenc gyógyszerész megosztja velünk, hogy az elmúlt két év eseményei által kialakult csalódottsága a rendszerben miként fejlődött odáig, hogy civil képviselőjelöltként tegyen lépéseket a változás érdekében megfogalmazott elképzeléseinek megvalósításáért.Donyeck belvárosába lőttek rakétát az ukránok, legalább 20 civil halt meg állítják az oroszok

Legkevesebb húsz ember életét vesztette és 26 megsebesült Donyeck belvárosában egy lelőtt, Tocska-U típusú ukrán rakéta szilánkjainak becsapódása következtében jelentette be Gyenyisz Pusilin, a donyecki "népköztársaság" vezetője hétfőn az orosz médiának nyilatkozva.


Elkezdték bombázni Kijevet: egy 9 emeletes lakóházba csapódott az egyik rakéta – videó

Lövedék csapódott egy kijevi lakóépületbe hétfőre virradóan, legkevesebb két ember meghalt és heten megsebesültek – jelentette az ukrán televízió az ország belügyminisztériumára hivatkozva


Készpénzmentesség – a pokol kilincse (Ivo Sasektől)

Előzetes: És ha az, amit most hallani fogtok, a jövőben nem hajszálpontosan úgy alakul, mint ahogy mondom, akkor engem hamis prófétának nevezhettek. Tudjátok, a plandémia említett célkikötője nem csak a totális megfigyelés, hanem sokkal inkább a totális felügyelet, a föld minden egyes polgára feletti teljes hatalom! 1. Hozzuk meg azt a világszintű döntést, hogy mostantól válságokból, járványokból, katasztrófákból és hasonlókból nem szabad többé profitot kisajtolni.631 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page