VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

Mindennapi szemezgetésünk (16:49)


Globális kecsketermészet. Minő véletlen: Lynn Forester de Rothschild lett a kapitalizmus új királyaiból álló díszes társaság alapító vezérigazgatója.

Az üzleti vezetők által hivatalosan 2015-ben az Egyesült Államokban megalapított, de a valóságban 2020 decemberében aktivizálódó Council of Inclusive Capitalism (Befogadó Kapitalizmus Tanácsa) koalíció a bolygó igényeinek jobban megfelelő, igazságosabb gazdasági rendszer kidolgozását ígéri. Az sem véletlen, hogy 2020 decemberében jelentették be az indulást, úgy tűnik, óvatos duhajként megvárták, amíg Trump elveszíti a választást.


Antirasszista rasszizmus: ezért rúgta ki munkatársát a New York Times

Rákérdezett a diáknál, hogy a „néger” szót használta-e egy videóban, rasszizmusért kirúgták a New York Times-tól 45 év után. Eleinte a menedzsment még nem akarta kirúgni, de aztán McNeil 150 kollégájának követelésére mégis kirúgták őt – pusztán egy tisztázó kérdésért, mintha egy nap mint nap nyelvvel foglalkozó szerkesztőségben nem tudnák, hogy különbség van egy kifejezés használata és puszta említése között.


Fordulat az osztrák baloldalon: első az egészség, aztán a migráció

A burgenlandi szociáldemokraták az illegális bevándorlás megfékezését követelik.


Boris Johnson globális vakcinaelosztási rendszert sürget

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa szerdán fogja megvitatni a Covid-19-vakcinákhoz való globális hozzáférés problémáját. A Covid-19 elleni vakcinák egyenlő elosztását biztosító intézkedésekkel szeretné megelőzni a jövőben esetlegesen bekövetkező világjárványokat Boris Johnson brit miniszterelnök, aki a soron következő, pénteken virtuálisan megrendezésre kerülő G7 találkozó házigazdája lesz. (Ébresztő, tisztelt Olvasó! Valójában már nem az "esetlegesen bekövetkezőkre", hanem az "esedékesen bekövetkezőkre" játszanak.– a Szerk.)


Biden történelmet írt

40 év után hivatalba lépett az első olyan amerikai elnök, aki úgy viselkedik, mintha nem tekintené Izraelt a szövetségesének.


Elhallgatott infók: a WHO nem zárja ki, hogy egy laborból szabadult volna ki a vírus

Az Egészségügyi Világszervezet elnöke, Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz nyilatkozatában kijelentette, hogy minden szóban forgó feltételezést vizsgálnak, mivel további vizsgálatokra van szükség a vírus eredetével kapcsolatban. Közben a WHO egyik kutatója arról panaszkodott, hogy Kínától pont a legfontosabb adatokat nem kapták meg.


Egyenesen a háttérhatalom berkeiből érkezik Mario Draghi Olaszország élére a Great Reset levezénylésére. Unherd/Thomas Fazi cikke magyarul

A neve jól ismert és valószínűleg a háttérhatalmi elit azért ülteti most Olaszország elnöki székébe, mivel Giuseppe Conte-t nem tartották elég erősnek ahhoz, hogy képes legyen kezelni Olaszország gazdaságának „nagy visszaállítását”, a davosi Great Reset levezénylését. Egy olyan törekvést, amit csak egy „technikai” vagy technokrata vezetésű kormány bonyolíthat le – erről ír a brit hírportálon Thomas Fazi író, újságíró és műfordító. Fontosnak éreztem magyarra fordítani nektek. (SBG Buddha – VilagHelyzete)

37 megtekintés
MOGY-embléma_2019.png
Blogos rovatok
Kiemelt cikkek