top of page

Mindennapi szemezgetésünk (17:50) 2022.03.10.Washington megerősíti, hogy együttműködik Kijevvel, hogy megakadályozza, hogy Oroszország hozzáférjen Ukrajna biolaboratóriumaihoz.


Ez a háború 15. napja. Ma Törökországban találkozott az orosz és az ukrán külügyminiszter. Szerdán legalább 35 ezer civil tudta elhagyni a leginkább ostrom alatt tartott ukrán városokat. Legalább három ember halt meg a lebombázott gyermekkorházban, Mariupolban. Amerika nem érti, mi a célja Moszkvának. Folytatjuk a tudósítást.


Ukrajnában 26, amerikai hadügyminisztérium által finanszírozott, épített, fenntartott vírusgyártó üzemet találtak az orosz csapatok. Haladéktalanul mondja meg az USA, milyen vírusok voltak azokban a konténerekben, amit az orosz hadsereg lefoglalt. (Több mint 350 konténer veszélyes biológiai fegyverhez használt anyagot). Az USA a biofegyver gyáraiban előállított ismeretlen vírusok az egész földgolyót veszélyeztetik. Röviden összefoglalva ezt mondta ma a kínai külügyi szóvivő ! Mondja ezt annak az országnak a vezető tisztségviselője, ahonnan ki lett engedve/ kiszabadult a kínai vírus, Soros/Gates/Fauci által finanszírozott Wuhanból, szólítja fel az USA- t! Tényleg mi a célja az USA- nak ezzel gigantikus mértékű vírusgyártással? Hogy soha ne legyen vége a vírusoknak és az USA-nak hatalmas bevételt hozó világméretű egyre sűrűbb vakcinázásnak?


Lengyelország történelmének nem csak az orosz elnyomás, hanem a Nyugatról kapott üres ígéreteket követő, katasztrofális magárahagyatottság is az – általunk is jól ismert – része, így, a konfliktus kezdete óta az élvonalban harcias NATO-tag meglepte a szövetséget ezzel a felkínált, trollkodó alkuval.


„Első lépésként a lakosságnak alacsonyabbra kell állítania a fűtést azért, hogy csökkenjen a gázfogyasztás, és az EU ne finanszírozza tovább az Ukrajna elleni háborút” – fogalmazott Josep Borrell, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője Strasbourgban.


Dr. Robert C. Castel biztonságpolitikai Szakértő, Israel Democracy Institute kutatója elmondta, félelmetes meglepetések várhatnak ránk, ha csak az egyik oldalról kapjuk az információkat. Ezt az ukrán háborút a Nyugat nem ma vesztette el, hanem ezelőtt 20 évvel. Amikor Németország és a többi állam nem fegyverkezett, úgy ahogy kellett volna. Katonai szempontból módszeres és nagyon lassú előrehaladást lát. Nincs szó villámháborúról. A szakértő szerint a szankciók Kína nélkül nem lesznek hatékonyak. Oroszország és Kína szövetsége már rég kialakult. Castel véleménye, hogy a kompromisszum lenne az egyetlen kiút.


Szkeptikus KerekasztalRosszul választották meg az oroszok a Kijev felé tartó tankok útvonalát. A Twitteren keringő videó tanúsága szerint az orosz páncélosok a főúton közelednek az ukrán főváros felé, ám így könnyen levadászható célpontokká váltak. A videón kiválóan látszik, hogyan lövik az ukránok halomra a tankokat. A felvételt a Twitteren egy hadászattal foglalkozó amerikai szakértő is megosztotta. Azt írta mellé, hogy elképesztően rossz taktikát választottak az oroszok, akiken végül a heves tűz miatt vissza is kellett vonulniuk.


Március 3-án a Külügyminisztériumtól vonultunk a Honvédelmi Minisztériumhoz, hogy tiltakozzunk a katonai és a gazdasági háborúban való részvétel ellen.Nagy-Britannia szankciókat léptetett életbe az ukrajnai háború miatt Roman Abramovics, a labdarúgó Bajnokok Ligájában címvédő Chelsea orosz tulajdonosa ellen.


A Lifesitenews.com jelentése szerint ennek az az oka, hogy a törvény tiltja a nyomozást és a büntetőeljárást a nők és az egészségügyi szakemberek ellen, ha „cselekedet elmulasztása” történik „perinatális halállal”. „Más szóval, egy élve és egészségesen megszületett csecsemőt akár elhagyhatnánk, vagy hagyhatnánk éhen halni vagy megfagyni” – írta Summers – és ezért a felelőtlen szülőket vagy gondozókat nem lehetne büntetni, bíróság elé állítani.


Megváltoztatja a hormonblokkolók alkalmazására vonatkozó irányelveit a svéd egészségügy – írja a The European Conservative. A svéd egészségügyi tanács azért vonta vissza korábbi álláspontját, mert nem áll rendelkezésre elegendő adat a készítmények hatásairól és mellékhatásairól. Ráadásul arra sem találnak magyarázatot, hogy miért nőtt meg a „nemi diszfória” diagnózisa – mutat rá a konzervatív portál a svéd egészségügyi intézet honlapjára hivatkozva. Az új szempontok a svéd egészségügyi tanácsnak azt a 2015-ös iránymutatását váltják fel, amelyek még biztonságosnak nevezték a pubertás elleni szerek használatát a gyerekek körében.


Ukrajna esetében egy ilyen övezet kialakítása azt jelentené, hogy a NATO-erőknek mindent meg kellene tenniük az orosz gépek kiiktatásáért, ha azok megpróbálnának bejutni az ukrán légtérbe – akár erőszakkal is. Miért óvatosak a nyugati vezetők? „Nemcsak kijelented, hogy ‘ez egy repüléstilalmi zóna’, hanem ennek érvényt is kell szerezned” – hangsúlyozta Philip Breedlove, az amerikai légierő korábbi tábornoka a témában.

Továbbá hozzá hasonlóan több másik szakértő és politikus is úgy látja, hogy egy repüléstilalmi zóna kialakítása Ukrajna felett nyílt konfrontációt jelentene Oroszországgal szemben.


Romániában pánik tört ki szerda délután az üzemanyagpiacon, mert egyes benzinkutaknál a korábbi hét és nyolc lej (535 – 612 forint) közötti üzemanyagárról hirtelen 10-11 lejre (765 – 841 forint) emelkedett a benzin és a gázolaj ára. A román energiaügyi miniszter a MOL Romániát okolta a pánikhangulat miatt.


A találkozóról azt adtàk ki, hogy a török vendéglátó meleg fogadtatásban részesítette az izraeli elnököt.

Mint kiderült a média egy jó nagyot hazudott megint, mert a török elnök annyira se volt hajlando, hogy kimenjen a repülőtérre és fogadja az izraeli partnerét. Néhány hónappal korábban ( képeken látható ) az

Egyesült Arab Emirségek trónörökösét fogadta díszpompával az ankarai reptéren.


Aki háborúban szándékosan ártatlan civileket öl, az háborús bűnös – jelentette ki Gyurcsány felesége, miután ukrán beszámolók(/hazugságok) szerint az orosz erők több középület is lebombáztak, köztük egy szülészeti és gyerekklinikát. Lavrov ma délelőtt elmondta, hogy az egész világot manipulálják az orosz hadsereg által elkövetett rémtettekről szóló hamis hírekkel. A szóban forgó épületben Lavrov szerint már nem voltak egészségügyi dolgozók és szülőanyák, hanem valójában az azoviak néven ismert ukrán ultranacionalista zászlóalj fegyvereseinek táborhelye volt.533 megtekintés

תגובות


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page