VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

Mindennapi szemezgetésünk (19:55)HVG: “EGYMÁSNAK ESETT ORBÁN KÉT LEGELSZÁNTABB KULTÚRHARCOSA”

A cikket a HVG szerzője azzal zárja: Lehet, hogy mégis Szakácsnak lesz igaza, aki szerint “Demeter Szilárd viszonya a magyar kultúrához olyan, mint egy csónakosé a Széchenyi híd alatt a Dunán, aki azt hiszi magáról, hogy ő irányíthatja folyamot – pedig legfeljebb a hullámokat lovagolja meg.”


A klímaváltozás csak rajtad múlik: és más hazugságok a kapitalocén korából

Habár vannak politikusok, akik a mai napig sem ismerik el a klímaváltozás létezését, a kereskedelmi szféra éppen meglovagolja ezt a globális problémát. A fenntartható vagy a környezetbarát szavak mára olyan felkapott kifejezésekké váltak, amelyek használata nélkül már szinte nem tevékenykedhet egy cég sem. Legyen szó társadalmi felelősségvállalásról, fenntartható működésről vagy újrahasznosításról, minden cég zölddé vált – vagy legalábbis zöldbe bújtatta magát. Ráadásul az utóbbi években már nemcsak arról van szó, hogy ezek a cégek eljátsszák a zöldmozgalmi aktivistát, hanem arról, hogy ránk, fogyasztókra helyezik a környezeti terhek felelősségének súlyát.


Szíriai migránsok román röplabdásoknak adták ki magukat

Bécsbe akartak eljutni. Az athéni repülőtéren kilenc szíriai migránst tartóztattak le vasárnap, akik azt állították, hogy román sportolók, és egy bécsi röplabdabajnokságra akarnak eljutni – írja a Főtér. Hozzátették: a migránsok egytől egyig ugyanolyan sportruházatot viseltek és hamisított román útlevelekből is bevásároltak – a görög rendőrség szerint a feketepiacon 500 és 3000 euró körüli összegért lehet beszerezni egy ilyen „okmányt”.


ÖNÉRDEKET, ÖNELLÁTÁST! – A SZUEZI HAJÓDUGÓ TANULSÁGAIRÓL

Ha ennyiből nem értjük meg, hogy nem lehet a globalizáció műfaját robotpilóta üzemmódban űzni, akkor soha és semmiből nem fogjuk.


ÖSSZESÍTÉS: 70 TELEPÜLÉSEN TÜNTETTEK A KORLÁTOZÁSOK ELLEN, 400.000 LEJNYI BÍRSÁGOT OSZTOTTAK KI A Román Rendőrség biztosította a közrendet a hétfő este és éjjel 70 településen lezajlott utcai tüntetéseken, amelyek nyomán a szervezőknek és résztvevőknek 650 bírságot róttak ki összesen 400.000 lejt meghaladó értékben.


A hannoveri orvosok tömegesen távolmaradtak a nekik szervezett oltási napon

600 orvost és más egészségügyi személyt kellett volna beoltani Hannover városából és régiójából, de csak 200 ment el - írja az RT.DE. Az Alsó-Szászországi Orvosi Szövetség szerint az AstraZeneca brit-svéd gyártó oltásával kapcsolatos fenntartások miatt maradtak távol tömegesen az orvosok. A mellékhatásokról megjelent hírek aláásták az oltóanyagba vetett bizalmat, amit most megpróbálnak újraépíteni.


Folytatódott az utcai menetelés - Nagyváradon több ezren töltötték az utcán az éjszakát Nagyszabású tüntetés zajlott hétfő este Nagyváradon a covid intézkedései ellen. Körülbelül 5000 gyűltek össze a kijárási tilalom ellenére Nagyvárad központjában a Szent László téren - írja az Informatia Libera. Az emberek követelik vissza a normális, szabad életüket, és maszkokat égettek a fő tér kövezetén. Rendőri beavatkozás nem történt. A szónokok, köztük a híres birkózó, Sandu Lungu beszédeikben elmondták, hogy elég volt az esztelen, minden orvosi és járványügyi logikát nélkülöző globalista manőverből, melynek a covid19 megnevezést adták kitalálóik és végrehajtóik. Elhangzott, hogy a rendőrök ne a maszkokat ellenőrizzék és vegzálják a tisztességes polgárokat, hanem az igazi bűnösöket, tolvajokat fogják el. Azokat, akik tönkreteszik a közösséget, meglopják a gazdaságot, illegálisan kivágják Románia erdeit.