top of page

Mindennapi szemezgetésünk (19:55)A cikket a HVG szerzője azzal zárja: Lehet, hogy mégis Szakácsnak lesz igaza, aki szerint “Demeter Szilárd viszonya a magyar kultúrához olyan, mint egy csónakosé a Széchenyi híd alatt a Dunán, aki azt hiszi magáról, hogy ő irányíthatja folyamot – pedig legfeljebb a hullámokat lovagolja meg.”


Habár vannak politikusok, akik a mai napig sem ismerik el a klímaváltozás létezését, a kereskedelmi szféra éppen meglovagolja ezt a globális problémát. A fenntartható vagy a környezetbarát szavak mára olyan felkapott kifejezésekké váltak, amelyek használata nélkül már szinte nem tevékenykedhet egy cég sem. Legyen szó társadalmi felelősségvállalásról, fenntartható működésről vagy újrahasznosításról, minden cég zölddé vált – vagy legalábbis zöldbe bújtatta magát. Ráadásul az utóbbi években már nemcsak arról van szó, hogy ezek a cégek eljátsszák a zöldmozgalmi aktivistát, hanem arról, hogy ránk, fogyasztókra helyezik a környezeti terhek felelősségének súlyát.


Bécsbe akartak eljutni. Az athéni repülőtéren kilenc szíriai migránst tartóztattak le vasárnap, akik azt állították, hogy román sportolók, és egy bécsi röplabdabajnokságra akarnak eljutni – írja a Főtér. Hozzátették: a migránsok egytől egyig ugyanolyan sportruházatot viseltek és hamisított román útlevelekből is bevásároltak – a görög rendőrség szerint a feketepiacon 500 és 3000 euró körüli összegért lehet beszerezni egy ilyen „okmányt”.


Ha ennyiből nem értjük meg, hogy nem lehet a globalizáció műfaját robotpilóta üzemmódban űzni, akkor soha és semmiből nem fogjuk.


ÖSSZESÍTÉS: 70 TELEPÜLÉSEN TÜNTETTEK A KORLÁTOZÁSOK ELLEN, 400.000 LEJNYI BÍRSÁGOT OSZTOTTAK KI A Román Rendőrség biztosította a közrendet a hétfő este és éjjel 70 településen lezajlott utcai tüntetéseken, amelyek nyomán a szervezőknek és résztvevőknek 650 bírságot róttak ki összesen 400.000 lejt meghaladó értékben.


600 orvost és más egészségügyi személyt kellett volna beoltani Hannover városából és régiójából, de csak 200 ment el - írja az RT.DE. Az Alsó-Szászországi Orvosi Szövetség szerint az AstraZeneca brit-svéd gyártó oltásával kapcsolatos fenntartások miatt maradtak távol tömegesen az orvosok. A mellékhatásokról megjelent hírek aláásták az oltóanyagba vetett bizalmat, amit most megpróbálnak újraépíteni.


Folytatódott az utcai menetelés - Nagyváradon több ezren töltötték az utcán az éjszakát Nagyszabású tüntetés zajlott hétfő este Nagyváradon a covid intézkedései ellen. Körülbelül 5000 gyűltek össze a kijárási tilalom ellenére Nagyvárad központjában a Szent László téren - írja az Informatia Libera. Az emberek követelik vissza a normális, szabad életüket, és maszkokat égettek a fő tér kövezetén. Rendőri beavatkozás nem történt. A szónokok, köztük a híres birkózó, Sandu Lungu beszédeikben elmondták, hogy elég volt az esztelen, minden orvosi és járványügyi logikát nélkülöző globalista manőverből, melynek a covid19 megnevezést adták kitalálóik és végrehajtóik. Elhangzott, hogy a rendőrök ne a maszkokat ellenőrizzék és vegzálják a tisztességes polgárokat, hanem az igazi bűnösöket, tolvajokat fogják el. Azokat, akik tönkreteszik a közösséget, meglopják a gazdaságot, illegálisan kivágják Románia erdeit.

64 megtekintés

Kommentare


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page